اصلاح قانون مقابله با قمار در فضای اینترنت

اصلاح قانون مقابله با قمار در فضای اینترنت عضو کمیسیون صنایع مجلس: باید در فضای مجازی جرم‌انگاری اتفاق بیفتد در حالی که هم‌اکنون با خلأهای مربوط به جرم‌انگاری در فضای مجازی روبه‌رو هستیم و به همین دلیل لازم است که مجلس در این حوزه ورود کند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی‌از پیگیری […]

اصلاح قانون مقابله با قمار در فضای اینترنت

عضو کمیسیون صنایع مجلس: باید در فضای مجازی جرم‌انگاری اتفاق بیفتد در حالی که هم‌اکنون با خلأهای مربوط به جرم‌انگاری در فضای مجازی روبه‌رو هستیم و به همین دلیل لازم است که مجلس در این حوزه ورود کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی‌از پیگیری تشکیل کمیسیون فضای مجازی با هدف پرداختن به موضوع حاکمیت سایبری و نیز اصلاح قانون مقابله با قمار در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش مهر، رضا تقی‌پورانوری از پیگیری و بررسی چند طرح مربوط به فضای مجازی در دستور کار کمیسیون صنایع مجلس یازدهم خبر داد و گفت: مسأله حریمخصوصی فضای مجازی در کشور ما استحکام لازم را ندارد و تدوین مصوبه برای آن الزامی‌به نظر می‌رسد.

وی افزود: همان‌طور که قانون حریمخصوصی GDPR توانسته در اتحادیه اروپا بسیاری از مشکلات را حل کند، ما نیز در کشور می‌توانیم مشابه این قانون را تحت‌عنوان قانون «صیانت از اطلاعات و حریم‌خصوصی افراد» تصویب کنیم.

تقی‌پور گفت: قانون حریم‌خصوصی در اروپا باعث صیانت و حفاظت اطلاعات کاربران در مقابله با غول‌های آمریکایی شده است و جلوی بسیاری از سوءاستفاده‌های شرکت‌های آمریکایی را از اطلاعات مردم گرفته است. در ایران نیز اگر مشابه این قانون پیادهسازی شود، جلوی بسیاری از جرایم در این بخش و سوءاستفاده‌های احتمالی پلتفرم‌های شبکه‌ای گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه کمیسیون صنایع مجلس بررسی طرح‌های فضای مجازی را به عنوان قوانین مکمل در این فضا در دستور کار دارد، افزود: برای مثال احکام قضایی در فضای مجازی با خلأهای قانونی در اجراء روبه‌رو است و در صورتی که مجلس با قانون‌گذاری این خلأها را پر کند، می‌تواند مؤثر باشد و ضمانت اجرایی برای برخورد با جرایم رایانه‌ای در این فضا خواهیم داشت.

عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: باید در فضای مجازی جرم‌انگاری اتفاق بیفتد در حالی که هم‌اکنون با خلأهای مربوط به جرم‌انگاری در فضای مجازی روبه‌رو هستیم و به همین دلیل لازم است که مجلس در این حوزه ورود کند.

وزیر اسبق ارتباطات خاطرنشان کرد: در همین حال برای تشکیل کمیسیون فضای مجازی در حال رایزنی با کمیسیون‌های دیگر در مجلس شورای اسلامی‌هستیم. برای ضرورت تشکیل این کمیسیون باید سایر کمیسیون‌های مرتبط را مجاب کنیم که این طرح در حیطه کمیسیون‌های دیگر وارد نمی‌شود و صرفاً به مقوله بحث‌های حاکمیتی فضای مجازی می‌پردازد و حاکمیت سایبری و حکمرانی در فضای مجازی را دنبال می‌کند.

تقی‌پور گفت: با توجه به ورود مفاهیم جدید به حوزه فضای مجازی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیازمند ایجاد و تشکیل کمیسیون فضای مجازی در مجلس هستیم.

وی با تأکید بر اینکه برخی قوانین گذشته در حوزه فضای مجازی نیز نیازمند اصلاح است، افزود: برای مثال قانون مقابله با قمار در فضای مجازی باید به‌روزرسانی شود.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی افزود: روزانه شاهد هستیم که بسیاری از شهروندان به دلیل ناآگاهی و نقص قانون مربوط به قمار در فضای مجازی، مال‌باخته‌اند که این موضوع از سوی ما به کمیسیون صنایع ارائه شده و در دست بررسی است.