تلاش برای راهاندازی گوگل ملی! دبیر شورایعالی فضای مجازی گفت: در ارائه خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به دنبال ساخت از ابتدای خدمات نیستیم بلکه به دنبال بومیسازی هستیم. به طورمثال نمیخواهیم گوگل بسازیم بلکه به دنبال گوگل ملی هستیم. به گزارش مهر، ابوالحسن فیروزآبادی؛ دبیر شورایعالی فضای مجازی در مراسم افتتاح دیتاسنتر مادر شبکه […]
تلاش برای راهاندازی گوگل ملی!
دبیر شورایعالی فضای مجازی گفت: در ارائه خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به دنبال ساخت از ابتدای خدمات نیستیم بلکه به دنبال بومیسازی هستیم. به طورمثال نمیخواهیم گوگل بسازیم بلکه به دنبال گوگل ملی هستیم.
به گزارش مهر، ابوالحسن فیروزآبادی؛ دبیر شورایعالی فضای مجازی در مراسم افتتاح دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات که در بومهن تهران با نام سردار شهیدسلیمانی افتتاح شد، گفت: مدل اقتصادی مناسبی در لحظه شروع به کار پیامرسانها، موتور جستجو و ایمیل به عنوان خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد و به نوعی بومیسازی این خدمات در کشور اقتصادی نیست.
وی ادامه داد: به همین دلیل راهاندازی دیتاسنتر به عنوان زیرساخت اصلی ارائه این خدمات میتواند کمک بزرگی به تقویت این بخش کند.
دبیر شورایعالی فضای مجازی افزود: ما در بومیسازی خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به دنبال ساخت خدمات از ابتدا نیستیم. برای مثال در بحث موتور جستجو، ما به دنبال ساخت گوگل نیستیم بلکه با بومیسازی قصد داریم گوگل ملی داشته باشیم تا نقاطی که روی ما بسته شده و حدود ۷۰ سرویس میشود را پر کنیم و به کاربران خدمات ارائه دهیم.
فیروزآبادی بیان کرد: ما میخواهیم بخش مهمی از استقلال در فضای مجازی را برای خودمان داشته باشیم. در پیامرسانها نیز باید بتوانیم مسیر خودکفایی نیازهای مردم را در داخل کشور داشته باشیم. در کنار آن میتوانیم از مزایای خارجیها هم استفاده کنیم.
به گفته وی، همانطور که کشورهایی مانند چین و کرهجنوبی نیز این مدل را پیادهسازی کردهاند، ما نیز باید پلتفرمیداشته باشیم که خدمات عمومی و کاربردی را روی پیامرسانهای بومی به مردم ارائه دهد.
دبیر شورایعالی فضای مجازی تأکید کرد: حمایت از سه پیامرسان تا رسیدن به ظرفیت پنج میلیون کاربر را در دستور کار قرار دادیم و از وزارت ارتباطات به عنوان مجری پروژه شبکه ملی اطلاعات خواستهایم که از پیامرسانهای بومی و سایر خدماتدهندگان پایه شبکه ملی حمایت کند.
فیروزآبادی اضافه کرد: راهاندازی دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات که از دیتاسنترهای هایتک محسوب میشود، به نوعی حمایتگر کسانی خواهد بود که قصد دارند خدمات پایه عمومی و پرکاربرد داشته باشند. این مرکز نباید تنها یک مرکز هاستینگ باشد چرا که میتواند پیشران تمامی اپلیکیشنها و پلتفرمها قرار گیرد.
وی گفت: این توان در وزارت ارتباطات وجود دارد تا این ظرفیت را برای ساماندهی، مدیریت و خلق خدمات برای توسعه کسبوکارها فراهم کند. البته این مطالبه مرکز ملی فضای مجازی نیست و یک مطالبه دوستانه است چرا که ما انتظار داریم برای ورود بخشخصوصی به بومیسازی خدمات پایه در شبکه ملی اطلاعات انگیزه ایجاد شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.