سد معبرهای اقتصادی، آتش ورشکستگیها را دامن میزند هزینههای سنگین تولیدات داخلی، تولیدکنندگان را مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران رکود اقتصادی در سالهای گذشته آنچنان بر بخشهای مختلف به ویژه واحدهای تولیدی و صنعتی سایه انداخته است که تیرگی آن هر روز تعداد زیادی از کارخانهها، شرکتها، بنگاهها و […]
سد معبرهای اقتصادی، آتش ورشکستگیها را دامن میزند
هزینههای سنگین تولیدات داخلی، تولیدکنندگان را مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی کرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران رکود اقتصادی در سالهای گذشته آنچنان بر بخشهای مختلف به ویژه واحدهای تولیدی و صنعتی سایه انداخته است که تیرگی آن هر روز تعداد زیادی از کارخانهها، شرکتها، بنگاهها و واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ را دچار ورشکستگی و تعطیلی میکند؛ رشد قارچگونه این معضل آنقدر نگرانکننده است که کارشناسان از بروز فاجعهای جبران ناپذیر در بخش تولید سخن میگویند.
محسنبیگلری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگارن با اشاره به مهمترین دلایل ورشکستگی تولیدکنندگان اظهار کرد: تاکنون حمایت جدی از تولیدات داخلی صورت نگرفته و بسیاری از کارخانهها، شرکتها و واحدهای تولیدی به دلیل جریمههای سنگین به بانکها درحال ورشکستگی هستند این درحالی است که یارانههای بخش تولید نیز به این بخش اختصاص نیافته است.
وی با اشاره به اینکه پرداخت مالیاتهای سنگین در بخش صنعت از دیگر عوامل مؤثر در ورشکستگی واحدهای مختلف تولیدی است، تصریح کرد: بازاریان، تولیدکنندگان، صاحبان کارخانهها، شرکتها و واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ در پرداخت مالیاتهای سنگین ناتوان هستند، به همین دلیل تعطیلی، تنها راهحلی است که به ذهن تولیدکنندگان میرسد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم شورای اسلامی با بیان اینکه تشکیل کارگروه با نظارت دولت، استانداریها و نهادهای ذیربط راهی برای پیشگیری از معضلات موجود است، تصریح کرد: کاهش نرخ ارز مبادلهای و سود بانکی تأثیر بهسزایی در روند تولیدات داخلی دارد.
وی با اشاره به ارتباط افزایش قاچاق برخی از کالاها و تعطیلی واحدهای تولیدی در سالهای گذشته، تأکید کرد: قاچاق و واردات بیرویه بر اقتصاد و تولیدات داخلی تأثیر مستقیم دارد و براساس برنامه ششم باید جلوی قاچاق کالا گرفته شود، این درحالیست که مدیریت و نظارت مناسبی در بخش تولیدات داخلی و واردات در کشور وجود ندارد.
**ضعف در برندسازی علت ورشکستگی
حمیدیان کارشناس اقتصادی نیز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه نبود حمایت کافی دولت از بخش صنعتو تولیدات داخلی از مهمترین دلایل ورشکستگیها در این بخش است، اظهار کرد: نبود برندسازی بینالمللی صنعت داخلی، واردات بیرویه به ویژه کالاهای مشابه تولیدی که در کشور وجود دارد و تحمیل هزینههای غیرضروری در بخش صنعت باعث نابودی صنایع بزرگ و کوچک و ورشکستگیهای این واحدها در سالهای گذشته شده است.
وی با اشاره به واردات بیرویه به کشور و تأثیر آن بر ورشکستگی تأکید کرد: اقدام واسطهها و دلالان در راستای واردات محصولات و تجهیزات بیکیفیت و سطح پایین به کشور باعث تخریب صنایع با کیفیت و سطح بالای داخلی میشود که این امر از مهمترین عوامل مؤثر بر بحرانهای حاکم در اقتصاد ایران است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به وضع و تدوین قوانین نظارتی در تولیدات داخلی با رویکرد اقتصاد مقاومتی افزود: برای پیشگیری از سوءاستفاده دلالان و واسطهها در واردات، باید با تدوین قوانین و ضوابط اقتصادی از بروز آسیب به این بخش جلوگیری کرد، همچنین با تخصیص تسهیلات ویژه به تولیدکنندگان داخلی مانع ورشکستگیها در ایران شد.
وی با اشاره به ضرورت جذب سرمایهگذاران خارجی و استفاده از تجربههای بینالمللی تصریح کرد: حمایت از تولیدکنندگان داخلی منجر به افزایش کیفیت محصولات و تولیدات داخلی میشود.
این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: وجود واحدهای تولیدی کوچک در صنایع مختلف باعث تحمیل هزینههای بسیاری در اقتصاد کشور و آسیب به واحدهای بزرگتر میشود که با حذف این هزینهها کمک بزرگی به چرخه تولیدات داخلی و اقتصاد کشور میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.