رشد حجم معامله فرآورده‌های شیمیایی در بورس کالا

رشد حجم معامله فرآورده‌های شیمیایی در بورس کالا  حجم معامله فرآورده‌های شیمیایی هفته گذشته در بورس کالا رشد ۱۲٫۶۵ درصدی را به ثبت رساند. به گزارش نیپنا، پلیمرها هفته گذشته را درحالی سپری کردند که رشد قیمت‌ها محافظه‌کاری را مجدداً به بازار بازگردانده است و به نوعی به سرعت‌گیر رشد تقاضا آن هم پس از […]

رشد حجم معامله فرآورده‌های شیمیایی در بورس کالا

 حجم معامله فرآورده‌های شیمیایی هفته گذشته در بورس کالا رشد ۱۲٫۶۵ درصدی را به ثبت رساند.

به گزارش نیپنا، پلیمرها هفته گذشته را درحالی سپری کردند که رشد قیمت‌ها محافظه‌کاری را مجدداً به بازار بازگردانده است و به نوعی به سرعت‌گیر رشد تقاضا آن هم پس از هفته ماقبل که تقاضا رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده بود، بدل گشته است.

حجم تقاضای محصولات پلیمری در هفته گذشته با افت ۲۲٫۱۹ درصدی به میزان ۱۰۲ هزار و ۷۲۸ تن رسید که محرک اصلی کاهش حجم معاملات هفته گذشته به‌شمار می‌رود. زیرا حجم دادوستدهای پلیمری نیز با افت ۱۳٫۵۰ درصدی همراه شد و به میزان ۶۵ هزار و ۹۸۳ تن به ثبت رسید. این میزان حجم معامله کمترین مقدار از چهار هفته گذشته تاکنون محسوب می‌شود. این موارد در شرایطی رخ داد که حجم عرضه‌ها افت ناچیز ۰٫۵۵ را تجربه کرد و میزان ۸۵ هزار و ۱۶ تن از انواع محصولات پلیمری طی هفته گذشته در بورس کالا عرضه شد که این حجم از عرضه گرچه با روزهای اوج عرضه‌ها فاصله دارد اما همواره مقدار قابل‌قبولی به شمار می‌آید و نمی‌توان کاهش حجم معاملات را به آن نسبت داد.

براساس این گزارش فعالان بازار اعتقاد دارند که رشد بهای مواد اولیه پلیمری از جمله دلایلی است که می‌تواند این کاهش دادوستدی بورس کالا را رقم زده باشد. ورود قیمت‌های جهانی به کانال نزولی و افت بهای نفت‌خام فرضیه خوش‌بینانه کاهش قیمت را در بازار پلیمرها قوت بخشیدند. برای اتکاء بر اینگونه ادعا و فرایض لازم است که تمام متغیرهای اثرگذار بر بازار در کنار هم دیده شود، براین اساس روند صعودی بهای آزاد و نیمایی ارز را نمی‌توان نادیده گرفت. چرا که مهم‌ترین اهرم اثرگذار بر بازار محسوب می‌شود.

بررسی بازار شیمیایی بورس کالا حکایت از رشد ۱۲٫۶۵ درصدی حجم معاملات انواع این محصولات دارد. این میزان دادوستد بیشترین میزان از هشت هفته گذشته تاکنون ب‌ شمار می‌رود و به عنوان سومین رکورد بالاترین حجم دادوستدهای سال‌جاری محسوب می‌شود. محرک اصلی ثبت چنین رکوردی حجم عرضه‌هاست که با ۱۰٫۷۷ درصد رشد به میزان ۵۵ هزار و ۳۱۸ تن رسیده است و بیشترین مقدار از هفته منتهی به سوم مردادماه است. اما رشد قیمت‌ها، تقاضای محصولات شیمیایی را نیز با افت ۸٫۷۷ درصدی حجم مواجه ساخته است و میزان ۴۴ هزار و ۳۱۳ تن تقاضا در مقابل عرضه‌ها به ثبت رسیده است.