«واقعیتافزوده» کلاسهای زمینشناسی را متحول خواهد کرد یک تیم در دانشگاه «واشنگتن» نشان دادهاند که با فناوری واقعیتافزوده(AR) چگونه میتوان اجسام را در سطح مولکولی کاوش کرد و در عین حال به سیارههای دیگر سفر کرد و در واقع انقلابی در حوزه زمینشناسی ایجاد کرد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از آیای، شاید انیمیشن سفرهای […]
«واقعیتافزوده» کلاسهای زمینشناسی را متحول خواهد کرد
یک تیم در دانشگاه «واشنگتن» نشان دادهاند که با فناوری واقعیتافزوده(AR) چگونه میتوان اجسام را در سطح مولکولی کاوش کرد و در عین حال به سیارههای دیگر سفر کرد و در واقع انقلابی در حوزه زمینشناسی ایجاد کرد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از آیای، شاید انیمیشن سفرهای علمی را که در آن یک معلم، دانشآموزان خود را سوار بر یک اتوبوس جادویی میکرد و به کاوش در دنیای علم میپرداختند، به خاطر داشته باشید. آنها با استفاده از آن اتوبوس جادویی به سفرهای باورنکردنی میرفتند و به عنوان مثال برای کشف رازهای بدن انسان در مقیاس مولکولی به داخل بدن یک فرد میرفتند یا با موشکهای در حال پرتاب به فضا همراه میشدند و به منظومه شمسی سفر میکردند.
اکنون در حالی که دانشجویان زمینشناسی برای اکتشاف ساختارهای سنگی قرار نیست به اندازه یک مولکول کوچک شوند، فناوری واقعیتافزوده(AR) به آنها اجازه میدهد شبیه این کار را انجام دهند.
گروهی در دانشگاه واشنگتن در سنتلوئیس به رهبری «مارتینپرات» در حال توسعه برنامههای بسیار جالبی هستند که از این پتانسیل فوقالعاده بهره میبرد.
این تیم روی برنامههایی مانند “GeoXplorer” که قبلاً برای iOS و اندروید منتشر شده است، کار کردهاند. این برنامه به کاربران امکان میدهد نحوه قرارگیری اتمها را در مدلهای ساختار بلوری برای مواد معدنی مختلف تجسم کنند. همچنین انواع مختلفی از سنگها را به صورت سهبعدی تجسم کنند.
این گروه اکنون در حال توسعه برنامه مخصوص خود هم برای گوشیهای هوشمند و هم هدستهای واقعیتافزوده مانند «هولولنز» مایکروسافت است.
«پرات» در یک مصاحبه توضیح داد: شما میتوانید دادهها را نه به روش نمایش روی دیوار با ویدیو پروژکتور یا روی صفحه کتاب درسی، بلکه به صورت سهبعدی نشان دهید. بنابراین شما با این برنامه خواهید توانست به اطراف خود نگاه کنید و جزییات را همانطور که در زندگی واقعی تغییر میدهید، دستکاری کنید.
وی افزود: محیط واقعیتافزوده در مقایسه با محیط واقعیتمجازی جذابیت بیشتری دارد و یک محیط بسیار آموزنده را فراهم میکند.
دامنه واقعیتافزوده فقط توسط دستگاههایی که ما از آنها استفاده میکنیم، محدود میشود. بنابراین این بدان معناست که در آینده میتوانیم مریخ را به کلاس درس بیاوریم، زیرا محققان برنامههای مریخ نوردهای ناسا هم اکنون در حال کار بر روی تصویرسازی سهبعدی محیط مریخ هستند.
«پرات» میگوید: امیدوارم فناوری واقعیتافزوده طی چند سال آینده به دست دانشآموزان و دانشجویان برسد و دیگر لازم نباشد فقط از لپتاپ استفاده کنند و واقعاً بتوانند این دادههای سهبعدی را به روشی متفاوت با یک دستگاه واقعیتافزوده در حالی که در کلاس نشسته اند، مطالعه و بررسی کنند.
متخصصان سایر زمینهها نیز با درخواست تصویرسازی سهبعدی مدلهای پروتئینی، مدلهای باستان شناسی و آثار هنری نزد «پرات» آمدهاند. البته «پرات» اولین کسی نیست که برای کمک به تجسم مدلهای علمی از فناوری واقعیتافزوده استفاده میکند.
از آنجا که زمینشناسی یک علم مستلزم درک و تجسم تصویری است، منطقی است که فناوری واقعیتافزوده نقشی اساسی در آموزش زمینشناسان در آینده داشته باشد و از این فناوری برای ارائه مناظر زمینشناسی استفاده شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.