تکلیف نهادهای مجری شبکه ملی اطلاعات مشخص شد

تکلیف نهادهای مجری شبکه ملی اطلاعات مشخص شد شورای‌عالی فضای مجازی بررسی طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات را به سرانجام رساند و ۵۰ اقدام کلان برای نهادهای متولی این پروژه ملی، تکلیف کرد. به گزارش مهر، جلسه شورای‌عالی فضای مجازی پس از حدود سه ماه تأخیر، به ریاست حسن روحانی؛ رئیس‌جمهور و با […]

تکلیف نهادهای مجری شبکه ملی اطلاعات مشخص شد

شورای‌عالی فضای مجازی بررسی طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات را به سرانجام رساند و ۵۰ اقدام کلان برای نهادهای متولی این پروژه ملی، تکلیف کرد.

به گزارش مهر، جلسه شورای‌عالی فضای مجازی پس از حدود سه ماه تأخیر، به ریاست حسن روحانی؛ رئیس‌جمهور و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی، برگزار شد.

در این جلسه طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در پنج ماده به تصویب اعضای شورای‌عالی فضای مجازی رسید و اقدامات کلان و نگاشت نهادی مربوط به شبکه ملی اطلاعات نهایی و تصویب شد.

بررسی طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات پایان یافت

رسول جلیلی؛ عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی ، با بیان اینکه در این جلسه اقدامات عملی و نهادهای متولی اجرای این اقدامات مشخص و معین شدند، اظهار داشت: سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات شامل پنج فصل است که چهار فصل آن در جلسات گذشته شورای‌عالی فضای مجازی تصویب شده بود و فصل پنجم که مربوط به اقدامات کلان و نگاشت نهادی بود، در جلسه عصر روز گذشته این شورا مصوب شد.

وی گفت: با تصویب این فصل از طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، بررسی این طرح کلان به اتمام رسید و اقدامات مربوط به پیادهسازی معماری این شبکه تکلیف شد.

تکلیف نهادها

جلیلی خاطرنشان کرد: مطابق با این مصوبه ۵۰ اقدام کلان در پیاده‌سازی معماری شبکه ملی اطلاعات تعریف شد و نهادهای متولی با آن مشخص شدند. عمده این تکالیف به عهده وزارت ارتباطات گذاشته شد و برخی تکالیف نیز به نهادهای دیگری مانند وزارتخانه‌های مرتبط، سازمان صدا وسیما، معاونت علمی‌ ریاستجمهوری، سازمان مدیریت و مجموعه‌های دفاعی واگذار شد.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی تأکید کرد: این سند باید از سوی مرکز ملی فضای مجازی به نهادهای مرتبط ابلاغ شود و پس از آن، هر نهاد زمان‌بندی مربوط به اجرای این اقدامات کلان را ارائه کند.

وی افزود: برای مثال وزارت ارتباطات باید در شبکه ملی اطلاعات، مؤلفه‌های مهم و اصلی لایه خدمات کاربردی شبکه را محقق کند. یکی از این مؤلفه‌ها، جویشگر بومی‌است. تا به هر دلیلی اگر گوگل نخواست به ما سرویس دهد، کاربر در پیدا کردن یک آدرس با مشکل مواجه نشود.

جلیلی با تأکید بر اینکه بررسی طرح کلان شبکه ملی اطلاعات به اتمام رسید و سند دیگری از این پروژه در دست بررسی شورای‌عالی فضای مجازی قرار ندارد، گفت: ممکن است هر نهادی برای اقدام کلانی که تکلیف شده است، طرحی برای بررسی و تصویب داشته باشد که در جلسات آینده شورا روی آن بحث صورت گیرد.

حکمرانی فضای مجازی و صیانت از داده دستور کارهای بعدی شورا

وی افزود: از سوی دیگر طرح‌هایی مانند حکمرانی فضای مجازی، صیانت از داده و حریمخصوصی از جمله مسائل مهمی‌است که به طور قطع در جلسات آینده شورای‌عالی فضای مجازی در دستور کار بررسی و تصویب قرار می‌گیرد.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی تأکید کرد: پیشبینی ما این است که از این پس برگزاری جلسات شورای‌عالی با نظم بیشتری دنبال شود.