رکورد ٨ ساله تولید نفت اوپک شکسته شد

رکورد ٨ ساله تولید نفت اوپک شکسته شد  تولید روزانه نفت خام اوپک در ماه ژوئن به ٣٢ میلیون و ٧٣٠ هزار بشکه رسید که بالا‌‌ترین میزان از اوت ٢٠٠٨ میلادی است. به گزارش خبرگزاری پی‌آر‌نیوز وایر، مؤسسه پلتس اعلام کرد که تولید روزانه نفت خام سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه ژوئن، […]

رکورد ٨ ساله تولید نفت اوپک شکسته شد

 تولید روزانه نفت خام اوپک در ماه ژوئن به ٣٢ میلیون و ٧٣٠ هزار بشکه رسید که بالا‌‌ترین میزان از اوت ٢٠٠٨ میلادی است.

به گزارش خبرگزاری پی‌آر‌نیوز وایر، مؤسسه پلتس اعلام کرد که تولید روزانه نفت خام سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه ژوئن، با ٣٠٠ هزار بشکه افزایش، به ٣٢ میلیون و ٧٣٠ هزار بشکه رسید که بالا‌‌ترین میزان در طول ۸ سال گذشته بوده است.

اکلاویا گوپته، دبیر ارشد این مؤسسه در خصوص این افزایش تولید، گفت: دلیل افزایش ٣٠٠ هزار بشکه‌ای تولید روزانه این سوخت در کشورهای عضو اوپک در ماه ژوئن احیای تولید نفت نیجریه و لیبی به علاوه رشد مستمر تولید نفت ایران و عربستان بوده است؛ اگر شرایط به همین شکل ادامه یابد، یک سقف تولید باید تعیین شود.

عربستان به منظور رسیدن به میانگین تولید روزانه ١٠ میلیون و ٣٣٠ هزار بشکه در ماه ژوئن و تأمین نیازهای بازار داخلی این کشور، تولید خود را افزایش داد.

تولید نفت این کشور در تابستان سال گذشته ١٠ میلیون و ٤٥٠ هزار بشکه در روز بوده و دلیل مصرف بیش‌تر این سوخت در نیروگاه‌های برقی این کشور در ماه‌های تابستان، افزایش استفاده از دستگاه‌های خنک کننده برقی است.

افزایش شدید تولید ماه ژوئن اوپک، تأییدی بر ادامه راهبرد سهم بازار این سازمان است.

به گفته تحلیلگران، دو تصمیم اخیر اوپک در نشست ماه ژوئن (برگشت گابون به این سازمان و تعیین محمد بارکیندوی نیجری‌های به عنوان دبیر کل این گروه) می‌تواند به همکاری‌های آینده این کشور‌‌ها در مسایل بزرگ‌تر کمک کند.

با توجه به افزایش ١٥٠ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت نیجریه و رسیدن میزان آن به یک میلیون و ٥٧٠ هزار بشکه در روز، این کشور بیش‌ترین سهم را در افزایش اخیر تولید نفت این سازمان داشته است.

به دلیل شورش‌های نظامی در منطقه نفت خیز دلتای نیجر این کشور، تولید نفت این کشور در ماه مه سال جاری میلادی به کم‌ترین میزان در ٣٠ سال اخیر رسیده بود.

با توجه به آغاز مجدد فعالیت صادرات از پایانه «مرساالحریقه» لیبی در اواخر ماه مه، پس از ۳ هفته توقف کار به دلیل نزاع بین دو شرکت ملی نفتی رقیب در این کشور، تولید روزانه نفت لیبی نیز با ٦٠ هزار بشکه افزایش، به ٣١٠ هزار بشکه در ماه ژوئن رسید.

مؤسسه پلتس اعلام کرد که تولید روزانه نفت ونزوئلا با ١٢٠ هزار بشکه کاهش، در ماه ژوئن به دو میلیون و ١٥٠ هزار بشکه رسید که این میزان از ماه فوریه ٢٠٠٣ میلادی کم‌ترین مقدار است.

 

این افت شدید به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری‌ها، هزینه‌های بالا، انباشته شدن بدهی‌های فراهم‌آورندگان خدمات نفتی، افت میزان فعالیت‌های حفاری و تحلیل زیرساخت‌های فیزیکی نفت بسیار سنگین بوده است.