مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی اعلام کرد عرضه روزانه ۱۰۰ میلیون یورو در نیما و سنا توسط صادرکنندگان مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرکنندگان جهت تسویهحساب و ایفای تعهدات، روزانه ۱۰۰ میلیون یورو ارز در سامانههای نیما یا سنا عرضه میکنند. تابستان امسال فصلی پرماجرا برای صادرکنندگان کشور بود زیرا […]
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی اعلام کرد
عرضه روزانه ۱۰۰ میلیون یورو در نیما و سنا توسط صادرکنندگان
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرکنندگان جهت تسویهحساب و ایفای تعهدات، روزانه ۱۰۰ میلیون یورو ارز در سامانههای نیما یا سنا عرضه میکنند.
تابستان امسال فصلی پرماجرا برای صادرکنندگان کشور بود زیرا از همان آغاز طبق مصوبات هیأت دولت، دستورالعملهایی مبنی بر الزام تجار به بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغ و ۳۱ تیرماه به عنوان آخرین زمان برای ایفای تعهدات ارزی تعیین شد.
از سوی دیگر بعد از اتمام این مهلت، تاریخی جدید برای تعامل تجار با بانکمرکزی برای پرداخت ارز حاصل از صادرات اعلام شد تا بازرگانان فرصتی دو ماهه برای برگزاری جلسات و رفع مشکلات و موانع بازگرداندن ارز صادراتی سالهای ۹۷ و ۹۸ داشته باشند.
بر این اساس ۱۵شهریورماه زمانی برای صادرکنندگانی که تا ۳۰ درصد از تعهدات ارزی خود را ایفاء کرده بودند و ۳۱ شهریورماه برای تجاری که بین ۳۱ تا ۶۹ درصد ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگردانده باشند تعیین شد تا کارت بازرگانی آنها تعلیق نشود.
از ۲۱ هزار و ۱۸۴ صادرکننده در سالهای ۹۷ و ۹۸ با کارتهای مختلف بازرگانی حدود دوهزار و ۵۶ شرکت به طور کامل تعهدات ارزی خود را ایفاء کردند که مبلغ صادرات آنها حدود ۱۴ میلیارد برآورد شده است که ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از آن را به کشور بازگرداندند.
همچنین حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر نیز هیچ میزان از ارز صادراتی خود را به کشور بازنگرداندهاند که بیش از ۱۲ هزار نفر از آنها تعهدی زیر ۱۰۰ هزار یورو دارند.
احسان قمری در گفتوگو با ایرنا، درخصوص آخرین آمار از میزان ایفای تعهدات ارزی و تعلیق کارتهای بازرگانی گفت: براساس آمار سازمان توسعه تجارت روزانه ۱۰۰ میلیون یورو ارز به نیما یا سنا از سوی صادرکنندگان جهت تسویهحساب واریز میشود که البته شامل صادرات سال ۹۹ نیز میشود.
وی با بیان اینکه این میزان بازگشت روزانه ارز صادراتی رقم چشمگیری نسبت به چندماه گذشته محسوب میشود، خاطرنشان کرد: این روند نشان میدهد که با کمک وزارت صنعت،معدنوتجارت، سازمان توسعه تجارت، اتاقهای اصناف، بازرگانی و تعاون، صادرکنندگان شرایط فعلی را درک کرده و در جهت کمک به دولت و کشور گام برمیدارند.
به گفته قمری، حدود ۷۰۰ صادرکننده تعهدی بیشتر از یکمیلیون یورو داشتند اما هیچ میزان ارز حاصل از صادرات خود را پرداخت نکردهاند که ارزش آن بالغ ۹ میلیارد یورو میشود که برخی از این افراد به قوه قضایی معرفی شدهاند.
وی افزود: آمار خردادماه نشان میدهد، یکهزار و ۴۰۰ صادرکننده تعهدات ارزی خود را ایفاء کردهاند که این عدد در مردادماه به بیش از دو هزار نفر رسیده است و بعد از تفکیک افراد متعهدی که به صورت ماهانه ارز حاصل از صادرات خود را پرداخت کردهاند بهزودی مورد تشویق قرار میگیرند و البته مشوقها صادراتی نیز با اولویت پرداخت ارز پرداخت خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگانی که به تازگی بازگشت ارز حاصل از صادرات خود را آغاز کردهاند و طی جلسات با سازمان توسعه تجارت و بانکمرکزی در زمانبندیهای مشخص شده تعهدات خود را ایفاء خواهند کرد از دستور کار خارج شده است.
وی افزود: برخی از صادرکنندگان، واردات نیز انجام میدهند و میتوانند کالای مورد نیاز کشور را وارد کنند که مشکلات این افراد در زمینه صادرات و کارت بازرگانی حل خواهد شد.
به گفته وی، هر روز میتوانیم کارتهای بازرگانی را تعلیق کنیم اما فرصتهای تجارت را نباید از فعالان این بخش دریغ کرد.
قمری همچنین تأکید کرد: تاکنون هیچ کارت بازرگانی از واحدهای تولیدی تعلیق نشده و تصمیمی نیز برای این گرفته نشده است و فقط کارت بازرگانی آن دسته از تجاری که اقدام به صادرات تولیدات خود میکنند اما تاکنون هیچ میزان از تعهدات ارزی خود را ایفاء نکردهاند در ۳۱ شهریورماه تعلیق خواهد شد.
براساس اعلام سازمان توسعه تجارت بعد از پایان مهلت تعیینشده درباره ابطال کارتهای بازرگانی صادرکنندگان متخلف در کمیته اقدام ارزی و کارگروه پایش سوءرفتار تجاری تصمیمگیری خواهد شد.
سامانه نیما از نیمه نخست سال ۹۷ پس از تعدیل سیاستهای ارزی دولت بهعنوان مرجع تعیین نرخ خرید و فروش حوالههای ارزی تعیین شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.