فولادسازان محصولات رقابت‌پذیر تولید کنند

  رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: با توجه به رقابتی نبودن عرضه برخی محصولات فولادی در بازارهای جهانی از نظر قیمت، تغییر تولید نوع محصولات فولادی بر اساس نیاز روز از سوی واحدهای فولادساز کشور اجتناب‌ناپذیر است.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی […]

 

رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: با توجه به رقابتی نبودن عرضه برخی محصولات فولادی در بازارهای جهانی از نظر قیمت، تغییر تولید نوع محصولات فولادی بر اساس نیاز روز از سوی واحدهای فولادساز کشور اجتناب‌ناپذیر است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان با اعلام این مطلب اظهارداشت: در برنامه ظرفیت‌سازی و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا چشم انداز ۱۴۰۴، حدود ۳۷ میلیون تن برای مصرف داخل و حدود ۱۸ میلیون تن برای صادرات برنامه‌ریزی شده است. گرچه برخی کارشناسان معتقدند رسیدن به این برنامه امکان‌پذیر نیست اما به اعتقاد ما، این هدف با توجه به برخورداری کشورمان از ۳ شاخص اصلی تولید فولاد (انرژی، ذخایر معدنی و نیروی انسانی) قابل دستیابی است. طی ۲۰ سال گذشته، چین سهم اندکی (حدود ۱۶ درصد) در تولید فولاد جهانی داشت اما اکنون این سهم به حدود ۵۰ درصد (۸۰۳ میلیون تن) رسیده است.

وی افزود: با توجه به وضعیت زلزله‌خیزی اغلب نقاط کشور و ضرورت بازسازی خانه‌های فرسوده با مصالح مستحکم نظیر فولاد، ظرفیت فراوانی برای مصرف فولاد در کشور ایجاد می‌شود که عامل مهمی برای رونق صنعت فولاد خواهد بود.

رییس هیأت عامل ایمیدرو با اشاره به این‌که سیاست دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت «تولید صادرات‌گرا» است، تصریح کرد: برنامه تولید محصولات در کشور از جمله فولاد نه تنها باید جایگزین واردات شود بلکه باید خود را باور کنیم که می‌توانیم کالاهایی برای بازارهای جهانی تولید و صادر کنیم.

وی ادامه داد: برای دستیابی به این هدف، ماشین‌آلات واحدهای تولیدی، نیازمند نوسازی هستند تا بتوان به سمت تولید محصولاتی با کیفیت بهتر یا محصولات خاص رفت. همچنین، می‌توان با کاهش و بهینه‌سازی مصرف انرژی و مواد اولیه، هزینه تمام شده تولید را کاهش داد و محصولاتی قابل رقابت در بازارهای جهانی تولید کرد.

 

کرباسیان خاطرنشان‌کرد: اقدام برخی شرکت‌های فولادساز داخلی برای تولید محصولات خاص با توجه به رکود جهانی ایجاد شده بر صنعت فولاد، قابل تقدیر است و تولیدکنندگان فولادساز برای مواجه نشدن با آسیب‌های جدی رکودهای فعلی و آینده، مسیری جز این ندارند.