پای تجدیدپذیرها به مدارس باز شد پروژه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با هدف فرهنگسازی و گسترش انرژیهای تجدیدپذیر این بار وارد مدارس کشور شده و قرار است که از پشتبام مدارس برای گسترش انرژی پاک استفاده شود. بهگزارش ایسنا، با توجه به اینکه ایران سالانه بیش از ۲۹۰۰ ساعت از آفتاب بهرهمند است، یکی از کشورهای […]
پای تجدیدپذیرها به مدارس باز شد
پروژه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با هدف فرهنگسازی و گسترش انرژیهای تجدیدپذیر این بار وارد مدارس کشور شده و قرار است که از پشتبام مدارس برای گسترش انرژی پاک استفاده شود.
بهگزارش ایسنا، با توجه به اینکه ایران سالانه بیش از ۲۹۰۰ ساعت از آفتاب بهرهمند است، یکی از کشورهای مناسب جهان در حوزه تولید انرژیهای خورشیدی بهشمار میرود؛ از سال ۱۳۹۵ تاکنون، پیرو مصوبه وزیر نیرو درباره خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر، عقد قرارداد خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکان غیردولتی آغاز شد و با توجه به روند فرهنگسازی، استقبال شهروندان از این طرح رشد چشمگیری داشت؛ تاجایی که تاکنون بیش از ۴۳۰۰ نیروگاه کوچک پشت بامیتوسط مردم در سطح کشور ایجاد شده است.
البته در سالهای اخیر شاهد هستیم که پنلهای خورشیدی در خیابانها و پارکها جا خوش کرده، به تازگی نیز رابطه شهریار بزرگمهری؛ مدیر گروه پژوهشی انرژیهای تجدید پذیر پژوهشگاه نیرو از آغاز پروژهای با عنوان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مدارس در گروه انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو خبر داد و گفت: این پروژه در قالب این طرح مدل مالی و اقتصادی برای پیادهسازی واحدهای کوچک انرژی خورشیدی در مدارس کشور به منظور تأمین برق و همچنین آموزش، فرهنگسازی و گسترش انرژیهای تجدیدپذیر بررسی و ارائه میشود.
درآمد حاصل از فروش برق تولیدی به مدارس مناطق محروم اختصاص مییابد
وی ادامه داد: براساس این طرح که دانشآموزان به طور ملموس و در محیط واقعی با این فناوریها آشنا میشوند، قرار است درآمد حاصل از فروش برق تولیدی در مدارس مناطق محروم، به عنوان منبعی مالی برای توسعه این مدارس اختصاص یابد؛ همچنین تدوین محتوای درسی در راستای ترویج انرژیهای تجدیدپذیر، از دیگر اقداماتی است که در این طرح دنبال میشود.
بزرگمهری همچنین به حمایت شرکت توانیر از این طرح اشاره کرد و گفت: طی جلسهای با مدیرکل روابطعمومی شرکت توانیر درخصوص هماهنگی و برنامهریزی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مدارس راهکارهای مورد نظر برای پیشبرد اهداف تبلیغاتی و رسانهای طرح بررسی شد و نماینده شرکت توانیر بر انجام همکاریهای مورد نیاز از سوی توانیر که لازمه پیشبرد اهداف این پروژه است، تأکید کرد.
بزرگمهری تصریح کرد: امیدواریم با توجه به ماهیت وزارت آموزش و پرورش، گسترش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در مدارس به فرهنگسازی و سرعت بخشیدن به توسعه استفاده از این انرژیها کمک کند و موجب گسترش این فرهنگ و گسترش استفاده عمومی از این انرژیها شود تا بتوانیم با بهکارگیری سیستمهایی که قابلیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اعم از انرژی خورشیدی، باد و زیست توده (تولید برق از پسماند) را دارند، بستری برای توسعه و فرهنگ سازی عمیق در این خصوص فراهم کنیم.
فواید پنلهای خورشیدی
اما فواید استفاده از پنلهای خورشیدی چیست؟ هنگام استفاده از پنلهای خورشیدی از تجهیزات آفگرید استفاده میشود؛ تجهیزات آفگرید تجهیزاتی هستند که برای استفاده از آن به جریان اصلی برق احتیاجی نیست. همچنین با وجود پنلهای خورشیدی، دیگر نیازی به پرداخت هزینههای سنگین نصب دکل و کابلکشی نیست. پنل خورشیدی قطعا ارزانتر است و اگر درست نگهداری شود، تا سه دهه قابلیت تولید انرژی دارد.
البته بهترین فایده آن این است که از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر تغذیه میشود. با توجه به تغییرات جهانی آبوهوا و گرم شدن کرهزمین، حفظ اتمسفر امری مهم بهشمار میرود. پنلهای خورشیدی کمترین آلودگی و استهلاک را دارند و تا مدت زیادی سالم میمانند. فایده بعدی این است که وقتی برای نصب اولیه پنل هزینهای را میپردازید، انرژیای که پنل در ادامه طول عمر خود تولید میکند (بسته به کیفیت و نوع پنل) به اندازه ۱۵ تا ۲۰ سال است و کاملاً رایگان است.
همچنین از فواید دیگر پنلهای خورشیدی این است که اگر انرژی مصرفی از تولیدی پنل بیشتر باشد، انرژی اضافی قابل فروش است (معمولاً کمپانی سازنده پنل آن را خریداری میکند.)
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.