۲۰ درصد قطعات یدکی موجود در بازار بی‌کیفیت هستند

سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران ۲۰ درصد قطعات یدکی موجود در بازار بی‌کیفیت هستند سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران گفت: این روزها به قطعات بی‌کیفیت و تقلبی خودرو نیز جنس قاچاق اطلاق می‌شود، در حالی که باید بین آنها تفاوت و تمایز قائل شد. سیدمهدی کاظمی ‌افزود: شاید حدود […]

سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران

۲۰ درصد قطعات یدکی موجود در بازار بی‌کیفیت هستند

سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران گفت: این روزها به قطعات بی‌کیفیت و تقلبی خودرو نیز جنس قاچاق اطلاق می‌شود، در حالی که باید بین آنها تفاوت و تمایز قائل شد.

سیدمهدی کاظمی ‌افزود: شاید حدود ۲۰ درصد قطعات یدکی موجود در بازار از اجناس بی‌کیفیت باشد.

کاظمی ‌تصریح کرد: بارها به گمرک و سازمان ملی استاندارد اعلام کرده‌ایم که فعالان این اتحادیه می‌توانند به عنوان کارشناس قطعات خودرو به یاری این سازمان‌ها بشتابند تا قطعات با تأیید کارشناسان، ثبت سفارش و وارد شوند.

وی ادامه‌داد: عده‌ای نیز جواز کسب از این اتحادیه ندارند و اجناس متفرقه را وارد بازار کرده و در شهرستان‌ها و اطراف تهران توزیع می‌کنند، به طوری که این روزها برخلاف رویه سال‌های گذشته مراکز استان‌ها نیز فروشنده لوازم یدکی شده و حتی به تهران جنس می‌فروشند.

سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران، در ادامه به کمبود لوازم یدکی در بازار اشاره کرد و گفت: این مسأله از دو عامل اساسی شیوع ویروس کرونا و تورم نرخ ارز ناشی می‌شود، به‌طوری که مواد اولیه گران به دست تولیدکنندگان لوازم یدکی می‌رسد و در نتیجه کالای نهایی نیز گران تمام می‌شود.

وی تأکیدکرد: خواسته فعالان این صنف، نه دریافت ارز ارزان‌قیمت، بلکه ثبات نرخ ارز دست‌کم برای چند سال است و در این صورت می‌توانند همه نیاز بازار را تأمین کرده و قیمت‌ها را به نصف برسانند، زیرا ‌از حدود ۷۰ سال پیش تاکنون رقابت شدیدی در بین اعضای این صنف شاهدیم.

کاظمی‌ یادآورشد: اکنون به‌جز برخی واردکنندگان لاستیک، باتری و برخی قطعات اساسی و‌ های‌تک (High Tech)، ارز در اختیار فعالان این صنف قرار نمی‌گیرد و آن‌قدر توان، تجربه و نیروی انسانی باسواد در این اتحادیه وجود دارد که قادر به تأمین بازار باشیم.

مسؤول رسیدگی به شکایات اتحادیه لوازم‌یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران، عمده شکایت‌های مردمی ‌به این اتحادیه را در زمینه بی‌کیفیت بودن قطعات به‌ویژه قطعات خودروهای چینی عنوان کرد و گفت:‌ این در حالی است که در ماه‌های گذشته شکایت‌ها در این زمینه درخصوص خودروهای داخلی افت داشته است.

این مقام صنفی بیان‌داشت: دلیل اصلی این موضوع نیز افزایش نرخ ارز است، به طوری که علاوه بر فعالان صنف لوازم یدکی که واردات برایشان دشوار شده، شرکت‌های خودروساز مونتاژکار نیز با مشکل مشابهی مواجه‌اند.