استخراج سالانه ۱۷ میلیون تُن مواد معدنی از معادن آذربایجان‌غربی

استخراج سالانه ۱۷ میلیون تُن مواد معدنی از معادن آذربایجان‌غربی رئیس سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی گفت: سالانه ۱۷ میلیون و ۶۸۰ هزار و ۸۲۵ تُن انواع مواد معدنی از معادن این استان استخراج می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، غلامرضا بابایی اظهار داشت: این میزان از ۴۸۹ معدن فعال استان استخراج و به مراکز فرآوری در داخل و […]

استخراج سالانه ۱۷ میلیون تُن مواد معدنی از معادن آذربایجان‌غربی

رئیس سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی گفت: سالانه ۱۷ میلیون و ۶۸۰ هزار و ۸۲۵ تُن انواع مواد معدنی از معادن این استان استخراج می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، غلامرضا بابایی اظهار داشت: این میزان از ۴۸۹ معدن فعال استان استخراج و به مراکز فرآوری در داخل و خارج از کشور ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: میزان ذخیره قطعی معادن آذربایجان‌غربی یک میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۶۵۷ تُن بوده که در این بخش برای پنج هزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در بخش معدن استان اشتغال فراهم شده است.

وی گفت: میزان سرمایه‌گذاری بر روی این معادن سه هزار و ۷۴۰ میلیارد و ۱۳۸ میلیون ریال است.

رئیس سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی گفت: ارائه تسهیلات مناسب به سرمایه‌گذاران بخش معادن آذربایجان‌غربی از نیازهای رشد و توسعه فعالان این بخش است.

بابایی اظهار داشت: اجری طرح‌های زیرساختی معادن در سطح استان، جذب و تشویق شرکت‌های دولتی در راستای اجرای طرح‌های بزرگ مقیاس در استان و اجرای طرح‌های پژوهشی درخصوص ظرفیت‌های معدنی در استان از دیگر نیازهای اصلی این بخش است.

وی با اشاره به موانع توسعه این بخش نیز، گفت: کمبود واحدهای فرآوری مرتبط با نوع مواد معدنی استان، نبود تکنولوژی و علم فرآوری مواد معدنی استراتژیک، مستهلک بودن ماشینآلات و تأسیسات فرآوری مواد معدنی از موانع این بخش است.

به گفته وی وجود معارضان محلی و موازی‌کاری ارگان‌های دولتی از دیگر موانع توسعه بخش معدن در آذربایجان‌غربی است.

۵۱ نوع ماده معدنی در آذربایجان‌غربی وجود دارد

معاون معدن و صنایع‌معدنی سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است، گفت: ۵۱ نوع از این تعداد در این استان وجود دارد که در مرحله اکتشاف و بهره‌برداری است.

پریسا عابدپور اظهار داشت: معادن به عنوان پیشران اقتصادی در هر کشوری مطرح بوده و باتوجه به گستردگی مواد معدنی و وجود ذخایر با ارزش در سطح استان، سرمایه‌گذاری در این بخش طی سال‌های آینده رشد اقتصادی درخشانی را برای استان خواهد داشت.

معاون معدن و صنایع‌معدنی سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی گفت: عمده مواد معدنی دارای کاربرد در صنایعی از جمله ساختمانی، آرایشی، بهداشتی، فولاد و نفت و عواملی از این قبیل می‌باشد.

عابدپور اضافه کرد: صنایع تبدیلی این استان نیز در بخش‌های فرآوری و استحصال طلا، سنگ تزئینی، تولید سیمان، آهک و گچ و صنعت تولید پودرهای میکرونیزه فعال است.

معاون امور معادن و صنایع‌معدنی سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی گفت: ١١٧ واحد فرآوری مواد معدنی سنگ، شن و ماسه با هدف جلوگیری از خام‌فروش مواد معدنی در این استان فعال است.

عابدپور افزود: ٣٩ واحد از این تعداد در بخش سنگ‌بری انواع سنگ تزئینی فعال بوده و برای ۵١٩ نفر در این بخش اشتغالزایی شده‌است.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید این تعداد واحد سنگ‌بری بیش از ٨٢٧ هزار تن انواع سنگ تزئینی در سال برآورد می‌شود، بیان کرد: همچنین ٧٨ واحد در حوزه فرآوری شن و ماسه در آذربایجان‌غربی فعال است که در این واحدها ٨۴٧ نفر به صورت مستقیم مشغول فعالیت هستند.

معاون امور معادن و صنایع‌معدنی سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی، گفت: ظرفیت تولید این تعداد واحد فرآوری شن و ماسه بیش از هشت میلیون و ٣٢٣ هزار تن در سال است.

عابدپور بیان کرد: همچنین با هدف جلوگیری از خام‌فروش مواد معدنی این استان واحد کنسانتره سنگ‌آهن و واحد فرآوری خاک‌نسوز با سرمایه‌گذاری ١٨٠ میلیارد ریال در آذربایجان‌غربی راه‌اندازی می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوب موجود در منطقه در زمینه فرآوری خاک‌نسوز، گفت: برای راه‌اندازی این واحد ۵٠ میلیارد ریال سرمایه در نظر گرفته شده است.

معاون امور معادن و صنایع‌معدنی سازمان صنعت،معدن‌وتجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای طرح‌های فرآوری معدنی طی سال‌های اخیر در استان اظهار داشت: در حال‌حاضر سه واحد فرآوری در شمال و جنوب استان فعال است که چینی پیرانشهر، تراورتن تکاب و مرمریت پلدشت را شامل می‌شود.