قاضی آمریکایی ممنوعیت وی‌چت را لغو کرد

قاضی آمریکایی ممنوعیت وی‌چت را لغو کرد ​​​​​​​اجرای فرمان دولت ترامپ برای ممنوعیت پیام‌رسان چینی وی‌چت در آمریکا، از سوی یک قاضی در کالیفرنیا متوقف شد. قاضی لورل بیلر در سانفرانسیسکو با رسیدگی به درخواست کاربران وی‌چت در آمریکا که استدلال دارند ممنوعیت این پیام‌رسان نقض حق آزادی بیان میلیون‌ها آمریکایی چینی‌تبار است که برای […]

قاضی آمریکایی ممنوعیت وی‌چت را لغو کرد

​​​​​​​اجرای فرمان دولت ترامپ برای ممنوعیت پیام‌رسان چینی وی‌چت در آمریکا، از سوی یک قاضی در کالیفرنیا متوقف شد.

قاضی لورل بیلر در سانفرانسیسکو با رسیدگی به درخواست کاربران وی‌چت در آمریکا که استدلال دارند ممنوعیت این پیام‌رسان نقض حق آزادی بیان میلیون‌ها آمریکایی چینی‌تبار است که برای ارتباطات خود به این اپلیکیشن متکی هستند، علیه اجرای حکم دولت ترامپ رأی داد. این اپلیکیشن که قرار بود از روز یکشنبه گذشته از فروشگاه‌های برنامه آمریکا حذف شود، ۱۹ میلیون کاربر در این کشور و یکمیلیارد کاربر در جهان دارد.

به گزارش ایتنا، این قاضی در حکمی ‌به تاریخ شنبه گذشته که اوایل روز یکشنبه منتشر شد، نوشت: وی‌چت مانند یک میدان مجازی برای جامعه چینی‌زبان‌ها و آمریکایی چینی‌ها در آمریکا بوده و تنها راه ارتباطی آنهاست. اگر این برنامه مسدود شود، دسترسی معنادار به ارتباطات در جامعه آنها بسته می‌شود و بنابراین حق آنها برای آزادی بیان را محدود می‌کند.

دولت آمریکا مدعی است که وی‌چت یک تهدید امنیت ملی است. اما قاضی اعلام کرد، شواهد در این خصوص ناکافی است.

آمریکا مدعی است، وی‌چت یک تهدید است زیرا شرکت تنسنت هلدینگ که مالک این اپلیکیشن است، با حزب کمونیست چین در ارتباط است که می‌تواند از این اپلیکیشن برای انتشار پروپاگاندا، رهگیری کاربران و سرقت اطلاعات خصوصی آنها استفاده کند. آمریکا ادعای مشابهی را درخصوص اپلیکیشن ویدیویی تیکتاک مطرح کرده است.

حکم قاضی همچنین مانع اجرای دستور وزارت بازرگانی آمریکا برای جلوگیری از مبادلات مالی با وی‌چت در آمریکا می‌شود.

وزارت دادگستری آمریکا با اعلام اینکه حکم این قاضی باعث عصبانیت ترامپ و وقفه در تلاش‌های وی برای پرداختن به تهدیدهای امنیت ملی می‌شود، پیشنهاد کرد کاربران وی‌چت از اپلیکیشنها یا پلتفرم‌های دیگری استفاده کنند.

دولت آمریکا روز شنبه گذشته طرح ممنوعیت دانلود تیکتاک را در پی موافقت ترامپ با پیشنهاد شرکت اوراکل درخصوص فعالیتهای آمریکایی تیکتاک به تأخیر انداخت. مسدودیت دانلود تیکتاک قرار بود از روز یکشنبه گذشته اجرایی شود، اما اکنون تا ۲۷ سپتامبر به تأخیر افتاده است. تیکتاک روز جمعه گذشته شکایتی را در واشنگتن دی‌سی تنظیم کرد.

براساس گزارش بلومبرگ، کاربران وی‌چت می‌گویند: محدودیتهای اعمال شده روی این برنامه تحت‌تأثیر مسائل سیاسی زمان انتخابات ریاستجمهوری در آمریکاست.