دشت‌های ممنوعه کشور به بیش از ۴۰۰ مورد رسید

دشت‌های ممنوعه کشور به بیش از ۴۰۰ مورد رسید    معاون آب و آبفای وزیر نیرو در یکی از صفحه‌های اجتماعی نوشت: تعداد دشت‌های ممنوعه کشور در سال ۱۳۴۷ به تعداد ۶۰۹ دشت بوده که این عدد در سال گذشته به ۴۰۵ دشت افزایش یافت. به گزارش ايرنا،‌ قاسم تقی‌زاده‌خامسی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: […]

دشت‌های ممنوعه کشور به بیش از ۴۰۰ مورد رسید

 

 معاون آب و آبفای وزیر نیرو در یکی از صفحه‌های اجتماعی نوشت: تعداد دشت‌های ممنوعه کشور در سال ۱۳۴۷ به تعداد ۶۰۹ دشت بوده که این عدد در سال گذشته به ۴۰۵ دشت افزایش یافت.

به گزارش ايرنا،‌ قاسم تقی‌زاده‌خامسی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: وابستگی کشور به آب‌های زیرزمینی به‌علت‌ بارندگی نامتوازن بسیار زیاد است.

وی افزود: برداشت از آب‌های زیرزمینی در وضع فعلی حدود۵۰ میلیارد مترمکعب در سال است که ۸۹درصد آن برداشت برای مصارف کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نوشت: اکنون در دشت‌های ممنوعه اجازه حفر چاه جدید و تخلیه اضافه داده نمی‌شود و برداشت‌ها باید براساس قوانین تعیین شده، انجام شود.

تقی‌زاده‌خامسی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع، سیاست‌های ناصحیح بهره‌برداری و حفاظت از منابع آب زیرزمینی در سطوح مختلف است.

معاون وزیر نیرو نوشت: براساس آمار و اطلاعات ارائه شده تا انتهای سال ۱۳۹۵ تعداد ۴۱۷ هزار حلقه چاه برای مصارف مجاز دارای پروانه بهره‌برداری بوده که از این تعداد ۴۱۶ هزار حلقه چاه برای مصارف کشاورزی(۸۵درصد)، ۴۹ هزار حلقه چاه برای مصارف صنعتی(۱۰درصد) و ۲۲ هزار حلقه چاه برای مصارف شهری(پنج‌درصد) بوده است.

وی توضیح داد: مسأله مدیریت آب زیرزمینی و کنترل افت سطح آب زیرزمینی مسأله‌ای پیچیده است و فقط به مباحث هیدرولوژیکی وابسته نبوده، بلکه به ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و قانونی نیز نیاز دارد.