ظرفيت پالايش گاز ۶۵ درصد قد كشيد ظرفیت پالایش گاز ایران که در سال ۹۲ و در آغاز کار دولت تدبیر و امید ۶۷۰ میلیون مترمکعب در روز بود، با رشدی ۶۵ درصدی، مردادماه امسال به یکمیلیارد و ۱۱۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است. به گزارش ايرنا، توسعه شبکه گاز در ایران اگرچه از […]
ظرفيت پالايش گاز ۶۵ درصد قد كشيد
ظرفیت پالایش گاز ایران که در سال ۹۲ و در آغاز کار دولت تدبیر و امید ۶۷۰ میلیون مترمکعب در روز بود، با رشدی ۶۵ درصدی، مردادماه امسال به یکمیلیارد و ۱۱۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
به گزارش ايرنا، توسعه شبکه گاز در ایران اگرچه از اوایل دهه۸۰ و با برداشت گاز از پارسجنوبی آغاز شد اما در هفت سال گذشته شتاب زیادی به خود گرفته است. تا آنجا که در حالحاضر بیش از ۹۸ درصد از جمعیت شهری و ۸۲درصد از جمعیت روستایی به شبکه گاز متصل هستند. همچنین نیروگاههای کشور نیز مصرف سوخت مایع را به شدت کاهش دادهاند، از ۴۳درصد به حدود ۱۰ درصد رساندهاند.
اما این مهم تنها با تکمیل شبکه تولید و توزیع گاز در کشور قابل تحقق بوده است. ایران در هفت سال گذشته تولید گازخام خود را ۳۸٫۵ درصد افزایش داده است.
تولید گازخام ایران در حالی مردادماه سالجاری به ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که این عدد در سال۹۲، حدود ۶۳۵ میلیون مترمکعب برآورد میشده است.
تولید گاز ایران البته تا پایان سال نیز افزایش خواهد داشت و به یک میلیارد مترمکعب در روز میرسد. در این میان سهم پارسجنوبی از تولید گاز نیز بالا رفته است.
ایران در سال۹۲ تنها ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز گاز از میدان مشترک پارسجنوبی تولید میکرد. این عدد در مردادماه امسال با رشدی ۱۵۰درصدی به ۷۰۰میلیون مترمکعب بالغ شده و تا پایان سال نیز با بهرهبرداری از فازهای جدید این میدان به ۷۵۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
در کنار افزایش تولید، ظرفیت فرآورش و پالایش گازخام تولیدی نیز با رشد همراه شده و از ۶۷۰ میلیون مترمکعب در سال۹۲ در مردادماه سال ۹۹ به یکمیلیارد و ۱۱۰ میلیون مترمکعب رسیده است. ظرفیت پالایش گاز ایران تا پایان سالجاری به عدد یکمیلیارد و۱۴۰ میلیون مترمکعب میرسد که نشاندهنده رشدی ۷۰درصدی در این زمینه است.
با این حال تولید و فرآورش بدون امکان انتقال گاز تولیدی به مبادی مصرف باعث حبس گاز در پارسجنوبی میشد. از همینرو در کنار توسعه فازهای پارسجنوبی، شبکه انتقال گاز نیز به صورت متوازن در کشور توسعه پیدا کرد. در آخرین گام نیز دو خط اصلی انتقال گاز یعنی خطوط ششم و نهم سراسری با هدف تأمین پایدار گاز غرب کشور و همچنین امکان صادرات بیشتر، با حضور رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسید.
در مجموع شبکه انتقال گاز از سال۹۲ تا مردادماه امسال شش درصد افزایش پیدا کرد و از ۳۵٫۴ هزار کیلومتر در سال ۹۲ به ۳۷٫۵کیلومتر در سالجاری افزایش پیدا کرد و تا پایان سال نیز به ۳۸ هزار کلیومتر افزایش پیدا میکند.
با تکیه بر ایجاد این شبکه وسیع تولید و انتقال گاز در کشور، تعداد روستاهای گازرسانیشده رشدی ۱۱۷ درصدی را تجربه کرد و از ۱۴ هزار و ۴۱۹ روستا در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۳۱ هزار و ۳۹۲ روستا رسید. این عدد تا پایان سال نیز بیشتر میشود و تا آن زمان ۳۴ هزار و ۲۳۶ روستا معادل ۸۸ درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز بهرهمند خواهند شد.
با این حال اگرچه تا سال۹۲، حدود ۹۵ درصد از جمعیت شهری ایران به گاز دسترسی داشتند، اما این میزان تا مردادماه سالجاری به ۹۸ درصد رسیده و تا پایان سال ۹۹٫۷ درصد از جمعیت شهری به شبکه گاز متصل میشوند.
انقلاب گازرسانی در ایران در کنار توسعه متوازن، عدالت اجتماعی را نیز محقق کرده تا آنجا که اغلب روستاهای گازرسانی شده در دولت تدبیر و امید در استانهای مرزی قرار دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.