فرش قرمز افغانستان برای ایران سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامیافغانستان، گفت: در افغانستان فرصتهای بسیاری در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهیم که هیچ نیازی به استفاده از شرکت بومینیست و شرکتهای ایرانی میتوانند با مالکیت صددرصدی اقدام به سرمایهگذاری کنند. به گزارش ایسنا، نثاراحمد غوریانی در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه اختصاصی-تخصصی «آب، برق، انرژیهای […]
فرش قرمز افغانستان برای ایران
سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامیافغانستان، گفت: در افغانستان فرصتهای بسیاری در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهیم که هیچ نیازی به استفاده از شرکت بومینیست و شرکتهای ایرانی میتوانند با مالکیت صددرصدی اقدام به سرمایهگذاری کنند.
به گزارش ایسنا، نثاراحمد غوریانی در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه اختصاصی-تخصصی «آب، برق، انرژیهای نو» در افغانستان، ضمن تأکید بر اینکه افغانستان تنها بازار فروش نیست گفت: از کشورهای همسایه بهخصوص ایران انتظار میرود برای سرمایهگذاری و مشارکتهای بخشخصوصی گامهای مؤثر بردارند.
وی با بیان اینکه افغانستان همواره به دنبال مشارکت با کشورهای دیگر در تولید و بازاریابی است به همین دلیل از دستاندرکاران و شرکتکنندگان این نمایشگاه انتظار میرود به افغانستان تنها به عنوان بازار فروش نگاه نکنند، گفت: امکاناتی برای سرمایهگذاران در نظر گرفتهایم که بینظیر است به عنوان مثال در شهرکهای صنعتی، کلیه امکانات مورد نیاز سرمایهگذاران زمین مترمربعی ۸۰ سنت به متقاضیان ارائه میدهیم که ارزانترین نرخ در سراسر جهان است.
وی با تأکید بر حضور شرکتهای ایرانی برای سرمایهگذاری در افغانستان تصریح کرد: از همین فرصت استفاده میکنم و به متقاضیان سرمایه در ایران میگویم برای شما فرش قرمز پهن شده و تمام حمایتهای مورد نیاز را مهیا کردهایم.
غوریانی در بخشی از سخنان خود به موضوع قاچاق کالا از ایران به افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه حجم قاچاق کالا از ایران بهخصوص از مناطقی که صعبالعبور هستند، باعث نگرانی تولیدکنندگان افغانی شده است که البته معتقدیم این روند به خود تولیدکنندگان ایران نیز ضربه میزند.
«نمایشگاه» نقطه عطفی برای گسترش تجارت ۲ کشور
همچنین سیدزمانهاشمی؛ رئیس هیأتعامل اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان با اشاره به مبادلات گسترده تجاری میان دو کشور گفت: در حدود سهمیلیارد دلار صادرات کالا از ایران به افغانستان و همچنین پتانسیلهای موجود تجاری میان دو کشور فرصتی ایجاد کرده که این نمایشگاه را به عنوان نقطه عطفی در گسترش تجارت ایران و افغانستان بشناسیم.
وی افزود: ایران کوتاهترین راه صادراتی برای کالاهای افغانستان است به همین دلیل تلاش میکنیم حداکثر استفاده را از فرصت موجود داشته باشیم.
طبق اعلام ساتکاب، هاشمی با اشاره به موقعیت استراتژیک بندر چابهار برای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور تصریح کرد: چابهار برای مبادلات اقتصادی و تجاری افغانستان نقش کلیدی دارد و تلاش میکنیم از آن استفاده کنیم اما به دلیل برخی موانع فعلاً نتوانستهایم به این هدف دستیابیم.
وی ابراز امیدواری کرد که اولین نمایشگاه تخصصی ایران در کابل زمینه گستردهای در گسترش روابط تجاری بخشخصوصی دو کشور ایجاد کند تا جایی که این روابط منجر به همکاریها و ایجاد فرصتهای تولیدی مشترک نیز باشد.
رئیس هیأتعامل اتاق تجارت و سرمایهگذاری معتقد است، دو کشور باید اهداف اقتصادی را در اولویت برنامهریزیهای خود قرار دهند به این دلیل که با گسترش و تقویت روابط اقتصادی بدون تردید روابط سیاسی قابلتوجهی ایجاد میشود.
هاشمیبا اشاره به کالاهای صادراتی افغانستان به ایران تصریح کرد: هماکنون در بخش سنگهای تزئینی، خشکبار و محصولات کشاورزی امتیازاتی داریم که به دلیل برخی مشکلات و قوانین تنها توانستهایم سالانه کمیبیشتر از ۱۵میلیون دلار کالا به ایران صادر کنیم که باید این رقم افزایش یابد.
از توسعه همکاریهای «برق» ۲ کشور خبرهای خوبی خواهیم شنید
همچنین بهادر امینیان؛ سفیر ایران در افغانستان گفت: با توجه به اهمیت نیرو و زیرساختهای انتقال نیروی برق، وزارت نیروی جمهوری اسلامیایران، برنامههایی گسترده و هدفمند در کشور افغانستان دارد که قطعاً بهزودی اخبار خوبی از آن منتشر خواهد شد.
وی ضمن اشاره به اهمیت بازار افغانستان برای بخشخصوصی ایران اظهار کرد: آمارها اکنون نشان میدهد افغانستان از ایران، حدود سهمیلیون دلار سالانه، واردات دارد بنابراین اگر این کشور توسعه یابد قطعاً بازار گستردهتری برای تولیدکنندگان ایرانی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامیایران آماده است تا به مردم افغانستان کمک کند که سطح تولیداتشان را بالا ببرند و بعد از آن هم قطعاً، خریدار کالاهای با کیفیت و مورد نیاز تولید شده در افغانستان هستیم، افزود: اگرچه هماکنون حجم مبادلات و تراز تجاری مناسب نیست اما رسماً، ایران آماده سرمایهگذاری و ارائه فناوریهای مناسب در افغانستان است.
سفیر جمهوری اسلامیایران با اشاره به پیشینههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان دو کشور گفت: ارتباطات چند ۱۰ساله دو کشور پایه اصلی برگزاری نمایشگاه است که قطعاً در آینده نیز میتواند تعیینکننده باشد.
امینیان اظهار کرد: تعیین عنوان این نمایشگاه کاملاً هوشمندانه بوده به این دلیل که متأسفانه خدمات و توسعه در کشور افغانستان به دلایل مختلف تا امروز آنطور که شایسته این کشور است صورت نگرفته، بنابراین هرچه خدمات و امکانات بیشتری در این کشور ارائه شود، بدون تردید جمهوری اسلامیایران، اولین برنده این میدان است.
سفیر جمهوری اسلامیایران همچنین ضمن اشاره به انجام مذاکرات صلح در افغانستان ابراز امیدواری کرد، فرصتهای تجاری حاصل از آن نیز استمرار و ثبات بیشتری یابد.
امینیان معتقد است؛ با درنظر گرفتن میزبانی ایران از میلیونها افغانستانی در چند دهه اخیر، پیوندهای عمیقی ایجاد شده، که قطعاً تحولات اقتصادی و مشارکتهای اینچنینی به آن تحکیم بیشتری میبخشد.
این مقام جمهوری اسلامیایران گفت: دو کشور فرصتهای بسیاری برای توسعه در اختیار دارند که نباید اجازه دهند بیگانگان آنها را از بین ببرند، بنابراین اگر افغانستان قصد توسعه دارد قطعاً ایران بهترین گزینه برایشان است؛ به صورتی که هم خود ایران و هم از طریق ایران میتواند به اهداف تعیین شده، دست یابند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.