رشد معامله محصولات پتروشیمیاییها در بورس کالا معامله انواع محصولات پلیمری و فرآوردههای شیمیایی در بورس کالای ایران طی هفته گذشته رشد کرد. به گزارش نیپنا، پس از دو هفته آرام گرفتن میزان تقاضا، سرانجام تقاضای محصولات پلیمری با ۲۳٫۴۹ درصد رشد به کانال افزایشی بازگشت و به میزان ۱۲۷ هزار و ۶۴۲ تن طی […]
رشد معامله محصولات پتروشیمیاییها در بورس کالا
معامله انواع محصولات پلیمری و فرآوردههای شیمیایی در بورس کالای ایران طی هفته گذشته رشد کرد.
به گزارش نیپنا، پس از دو هفته آرام گرفتن میزان تقاضا، سرانجام تقاضای محصولات پلیمری با ۲۳٫۴۹ درصد رشد به کانال افزایشی بازگشت و به میزان ۱۲۷ هزار و ۶۴۲ تن طی هفته گذشته به ثبت رسید. افزایش حجم تقاضا آن هم به این میزان میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد که مهمترین آن مربوط به استمرار روند افزایشی بهای ارز آزاد و نیمایی است. بهگونهای که از ابتدای هفته گذشته تا پایان هفته یه میزان ۷۳۵ تومان به میانگین هفتگی دلار نیمایی افزوده شد.
از اینرو فرضیه رشد مداوم قیمتها در بین متقاضیان همواره قدرتمند بوده و با اهرم رشد تقاضا نمایان شده است. البته شروع ماه مهر و تخصیص سهمیههای جدید نیز از دیگر علل این رشد تقاضا بهشمار میرود. زیرا متقاضیان تمایل دارند که خرید امروز خود را به روز یا هفته بعد موکول نکنند. چرا که نرخهای جدید دلار نیمایی مجال بروز در محاسبات را پیدا میکنند و انتظارات تورمی با سیگنالهای مختلفی در بین اهالی بازار تغذیه میشود. میزان عرضهها همچنان تغییر محسوسی را نسبت به سه هفته ماقبل تجربه نکرده و تنها با افت ۲٫۲۵ درصدی حجم عرضه به ۸۴هزار و ۵۳ تن رسیده است.
تقابل عرضه و تقاضا در بورس کالا سبب شد که ۷۴ هزار و ۸۸۸ تن از انواع محصولات پلیمری طی هفته گذشته مورد دادوستد قرار گیرد که رقم جذابی محسوب میشود. زیرا حاکی از رشد ۱۵٫۲۳ درصدی حجم معاملات بوده که شاید روزنه امید بخش تولیدی کشور در دادوستدهای بورس کالا همین رشد حجم معاملات باشد که بهرغم افزایش بیسابقه و عجیب قیمتها تا این حد، همواره واحدهای تولیدی سعی در حفظ بقای خود دارند و با بهکارگیری رویکردهای گوناگون برای آنکه تا حدودی از تکانههای قیمتی در امان باشند، به فعالیت خود ادامه میدهند.
اما وضعیت بازار محصولات پتروشیمیایی وضعیت دیگری را ترسیم میکند. حجم عرضههای انواع محصولات شیمیایی طی هفته گذشته حکایت از ثبت رکوردهای سالجاری را در میزان ۶۵ هزار و ۶۸۵ تن دارد که رشد ۴۸ درصدی را نشان میدهد. این میزان از عرضه اهرم قدرتمندی برای رشد حجم دادوستدهای این محصولات در بورس کالا شد. به طوری که ۵۰ هزار و ۳۳۸ تن مواد اولیه شیمیایی مورد معامله قرار گرفت که گویی یا بازار این محصولات به رشد قیمتها بیتوجه بوده و یا تغییر فصل و ورود به روزهای سرد سال محرک اصلی این رشد حجم معاملات بوده است که بررسیهای بیشتری را میطلبد و هنوز زود است که بخواهیم خبر رونق را در این بازار تصدیق کنیم. براین اساس توجه به آمار و ارقام هفتههای آینده میتواند بر این ادعا اثرگذار باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.