کمیابترین کانیهای جهان کدامند وبسایت فوربز در مطلبی به کمیابترین کانیهای کشف شده در کره زمین پرداخت. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وبسایت فوربز در مطلبی نوشت: زمینشناسان بیش از ۵۰۰۰ مواد معدنی شناخته شده تا امروز را بررسی و تعدادی از کمیابترین آنها را شناسایی کردهاند. برخی از این کانیها حتی از الماس نیز کمیابتر […]
کمیابترین کانیهای جهان کدامند
وبسایت فوربز در مطلبی به کمیابترین کانیهای کشف شده در کره زمین پرداخت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وبسایت فوربز در مطلبی نوشت: زمینشناسان بیش از ۵۰۰۰ مواد معدنی شناخته شده تا امروز را بررسی و تعدادی از کمیابترین آنها را شناسایی کردهاند. برخی از این کانیها حتی از الماس نیز کمیابتر هستند. این کانیها در شرایط خاص با درجه حرارت و فشار ایدهآل ایجاد میشوند و زمان نیز در تشکیل آنها بیتأثیر نیست. برخی از آنها حتی از گرانترین سنگهای با ارزش جهان نیز کمیابترند.
برخی از کمیابترین کانیهای جهان در مقادیر بسیار کوچکی یافت میشوند. معیار کمیاب بودن این مواد این است که در سراسر جهان در ۵ نقطه یا کمتر یافت شوند. برخی از این کانیهای کمیاب تنها در یک نقطه کره زمین کشف شدهاند. به دلیل شرایط محیطی خاصی که این سنگها را تشکیل داده است، برخی از آنها با نور خورشید ذوب میشود.
رابرتهازن، عضو مؤسسه کارنجی در مقالهای در مجله «معدنشناسی آمریکا» ماهیت و اهمیت کمیابترین کانیهای جهان را منتشر کرد. وی معیار کمیاب بودن کانیها را اینگونه تعریف کرد:
۱٫فشار و دمای خاص
۲٫وجود عناصر خاصی که بهطور معمول در سطح زمین یافت نمیشوند.
۳٫ وجود شرایط محیطی غیرمعمول
۴٫ کشف مواد معدنی در مکانهای خاصی که تشخیص آنها دشوار است.
یکی از کمیابترین کانیهای جهان «فینگریت» نام دارد که تنها نزدیک قله آتشفشان «ایزالکو» در غرب «السالوادور» کشف میشود. این کانی کمیاب ترکیبی از وانادیوم و مس است که در شرایط خاصی تشکیل میشود. فینگریت به قدری ناپایدار است که با هر بار بارش باران، از بین میرود.
«نوادایت» نیز یکی از کمیابترین کانیهای جهان محسوب میشود. این کانی از وانادیوم و مس تشکیل شده است. ذرات این سنگها به رنگ آبی روشن است. این کانی تنها در شهر یورکا در ایالت نوادای آمریکا و در یک معدن مس در قرقیزستان یافت میشود.
«ایچنوسایت» نیز به قدری کمیاب است که تنها در یک نقطه ی زمین یافت میشود.
هیزن در ادامه افزود: الماس، یاقوت، زمرد و دیگر سنگهای گرانقیمت در مکانهای متعددی یافت میشوند و در مقادیر زیاد به فروش میرسند؛ بنابراین کمیاب نیستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.