عربستان سوخت پاک آمونیاک آبی صادر کرد

عربستان سوخت پاک آمونیاک آبی صادر کرد   نخستین صادرات آمونیاک آبی جهان از عربستان‌سعودی به ژاپن انجام گرفت و در نیروگاه‌های این کشور برای تولید برق بدون انتشار آلایندگی کربن مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به گزارش ایسنا، شرکت آرامکوی‌سعودی این سوخت را با تبدیل هیدروکربن‌ها به هیدروژن و سپس آمونیاک و گرفتن دی‌اکسیدکربن […]

عربستان سوخت پاک آمونیاک آبی صادر کرد

 

نخستین صادرات آمونیاک آبی جهان از عربستان‌سعودی به ژاپن انجام گرفت و در نیروگاههای این کشور برای تولید برق بدون انتشار آلایندگی کربن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، شرکت آرامکوی‌سعودی این سوخت را با تبدیل هیدروکربنها به هیدروژن و سپس آمونیاک و گرفتن دی‌اکسیدکربن آن به عنوان محصول جانبی، تولید کرده است. طبق اعلام آرامکو، ژاپن ۴۰ تن آمونیاک آبی را در نخستین محموله صادراتی دریافت خواهد کرد.

آرامکو اعلام کرده که آمونیاک می‌تواند در نیروگاهها بدون انتشار آلایندگی کربن سوزانده شود. به این ترتیب سهم به‌سزایی در یک آینده انرژی مقرون به‌صرفه و قابل اطمینان و دارای آلایندگی اندک ایفاء خواهد کرد.

ژاپن قصد دارد در استفاده از هیدروژن که حاوی آمونیاک است، در سطح جهانی پیشتاز شود. این کشور تحت توافق جوی پاریس، متعهد شده است انتشار گازهای گلخانه‌ای را در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۳ به میزان ۲۶ درصد تا سال ۲۰۳۰ کاهش دهد.

آمونیاک آبی، ماده خام برای هیدروژن آبی است که سوخت تولید شده از سوخت‌های فسیلی در فرآیندی است که دی‌اکسیدکربن آن گرفته و ذخیره می‌شود. هیدروژن حاصل از انرژی تجدیدپذیر که آلایندگی ندارد به عنوان هیدروژن سبز شناخته می‌شود.

عربستان‌سعودی که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان است، به شدت در تلاش است تا با شهرت خود به عنوان تولیدکننده انرژی کثیف مقابله کند. در ماه‌های اخیر، آرامکو به حجم اندک گازهای گلخانه‌ای که در هنگام استخراج نفت عربستان تولید می‌شوند، برنامه‌هایی برای افزایش تولید گاز و طرح‌هایی برای پرورش گیاهان جذب‌کننده کربن اشاره کرده است.

شرکت آمریکایی «ایر پروداکتس اند کمیکالز» در ژوئیه توافقی را با شهر آیندهگرای برنامه‌ریزی شده «نوئم» شرکت سعودی ACWA Power Internatinal برای ساخت یک کارخانه آمونیاک مبتنی بر هیدروژن که از انرژی تجدیدپذیر استفاده می‌کند، امضاء کرد.

براساس گزارش بلومبرگ، شرکت سابیک سعودی که عمده سهام آن در اختیار آرامکو است و شرکت میتسوبیشی با همکاری شرکت‌های JGC Corp، شرکت مهندسی صنایع سنگین میتسوبیشی، شرکت کشتی‌سازی میتسوبیشی و UBE اینداستریز، بر لجستیک حمل پروژه آمونیاک آبی نظارت می‌کنند.