رایزنی برای ورود دو بانک دیگر به پرداخت وام مسکن روستایی

رایزنی برای ورود دو بانک دیگر به پرداخت وام مسکن روستایی معاون نوسازی و بازسازی بنیاد مسکن از رایزنی برای ورود بانک مسکن و کشاورزی به مقوله بازسازی و نوسازی مسکن روستایی خبر داد و گفت: طی سال‌های گذشته شش بانک تسهیلات نوسازی بانک مسکن را پرداخت کرده‌اند. عزیزا…مهدیان در گفت‌وگو با تسنیم، با یادآوری […]

رایزنی برای ورود دو بانک دیگر به پرداخت وام مسکن روستایی

معاون نوسازی و بازسازی بنیاد مسکن از رایزنی برای ورود بانک مسکن و کشاورزی به مقوله بازسازی و نوسازی مسکن روستایی خبر داد و گفت: طی سال‌های گذشته شش بانک تسهیلات نوسازی بانک مسکن را پرداخت کرده‌اند.

عزیزا…مهدیان در گفت‌وگو با تسنیم، با یادآوری تصویب پرداخت وام‌های ۱۸ و ۲۰ میلیون تومانی مسکن روستایی، اظهار کرد: امسال نیز مانند سال‌های گذشته ۲۰۰ هزار مسکن روستایی نوسازی می‌شود که با توجه به افزایش سقف تسهیلات، برای ۸۰ هزار واحد وام ۲۰ میلیون تومانی و برای ۱۲۰ هزار واحد دیگر وام ۱۸ میلیون تومانی پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: سهم متقاضیان وام روستایی از نرخ سود این تسهیلات ۵ درصد و سهم دولت ۱۰ درصد است و دولت مانده مطالبات معوق، شامل اصل و سود تسهیلات روستایی را تضمین می‌کند که خوشبختانه در این زمینه روستاییان به موقع اقساط خود را پرداخت می‌کنند.

وی با تأکید بر این‌که تضمینهای دولت باعث می‌شود تا مردم راحت‌تر تسهیلات را دریافت کنند، بیان کرد: در این حالت دیگر بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات سختگیری نمی‌کنند.

معاون بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن انقلاب با یادآوری این‌که در سال‌های اخیر شش بانک ملی، ‌ملت، ‌تجارت، رفاه، سپه و صادرات تسهیلات مسکن روستایی را پرداخت کرده‌اند، گفت: در دوره‌های قبل بانک مسکن حضور نداشت که ممکن است این بانک نیز به پروسه پرداخت تسهیلات روستایی اضافه شود.

مهدیان ادامه داد: به دنبال آن هستیم که بانک کشاورزی نیز تسهیلات مسکن روستایی را پرداخت کند، در این صورت دسترسی مردم به شعب بانک‌های وام‌دهنده بیش‌تر می‌شود.

وی پیش‌تر با بیان این‌که تاکنون ۵۲ درصد مابه‌التفاوت سود تسهیلات به بانک‌ها پرداخت شده در پاسخ به این پرسش که این درصد معادل چه مبلغی است به تسنیم گفته بود: کل مبلغی که باید برای مابه‌التفاوت طی ۱۵ سال پرداخت شود معادل ۱۸۰۰ میلیارد تومان است که تاکنون حدود ۹۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی با ابراز این‌که تسویه حساب مابه‌التفاوت نرخ سود تسهیلات مسکن روستایی از طریق حساب فی‌مابین دولت و بانک‌ها انجام می‌شود، گفت: خوشبختانه با توجه به حمایت‌های دولت از نوسازی و بازسازی مسکن روستایی، در دور‌‌‌ترین نقاط روستایی کشور به روستاییان تسهیلات پرداخت شده به‌طوری که در برخی سال‌ها ۳۰۰ هزار واحد وام در اختیار آن‌‌‌ها قرار گرفته است.

 

معاون بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن انقلاب با اشاره به این‌که در قانون سالانه ۲۰۰ هزار واحد روستایی پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: امسال دو نوع وام برای مسکن روستایی تصویب شده است؛ ۱۸ و ۲۰ میلیون تومان.۱۸ میلیون تومان به افرادی پرداخت می‌شود که می‌خواهند در یک قطعه زمین جدید واحد مسکونی را بسازند و ۲۰ میلیون تومان نیز به افرادی اعطا خواهد شد که اقدام به ساخت واحد مسکونی در همان محل واحد فرسوده خود می‌کنند.