جایگاه ایران در شاخص نوآوری جهانی؛ رتبه اول در ثبت علایم تجاری

جایگاه ایران در شاخص نوآوری جهانی؛ رتبه اول در ثبت علایم تجاری مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با تشریح موقعیت جمهوری اسلامی‌ایران در شاخص نوآوری جهانی۲۰۲۰، گفت: ایران در منطقه از نظر نوآوری جهانی مانند تعداد «تقاضاهای ثبت علایم تجاری» پیشگام است و در جهان رتبه اول را دارد. به گزارش فارس، شاخص […]

جایگاه ایران در شاخص نوآوری جهانی؛ رتبه اول در ثبت علایم تجاری

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با تشریح موقعیت جمهوری اسلامی‌ایران در شاخص نوآوری جهانی۲۰۲۰، گفت: ایران در منطقه از نظر نوآوری جهانی مانند تعداد «تقاضاهای ثبت علایم تجاری» پیشگام است و در جهان رتبه اول را دارد.

به گزارش فارس، شاخص نوآوری جهانی ویرایش ۲۰۲۰ در دوم سپتامبر سال‌جاری اعلام و گزارش و خبر کامل آن منتشر شد. این بار موقعیت جمهوری اسلامی‌ایران با تحلیل متفاوتی بررسی می‌شود و به بخش‌های مهم آن در عرصه‌های نوآوری و در مقایسه با بعضی از کشورهای جهان می‌پردازیم.

جعفر مهراد؛ مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، استاد دانشگاه شیراز و چهره ماندگار علمی‌کشور موقعیت جمهوری اسلامی ‌ایران در شاخص نوآوری جهانی ویرایش۲۰۲۰ را تشریح کرد.

وی در این باره توضیح داد: براساس گزارش سازمان مالکیت معنوی که سازمان ناشر رتبه‌بندی شاخص نوآوری جهانی است، ایران در بین ۱۰ کشور منطقه آسیای جنوبی و مرکزی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. در این منطقه هندوستان دارای رتبه ۴۸، ایران ۶۷ و قزاقستان ۷۷ است. به‌علاوه، ایران در میان ۳۷ کشور با درآمد متوسط رتبه ۱۹ را به‌دست آورده است.

وی ادامه داد: ایران در منطقه از نظر نوآوری جهانی مانند تعداد «تقاضا‌های ثبت علایم تجاری» پیشگام است و در سطح جهان دارای رتبه اول است و آنگاه ترکیه، عربستان‌‌سعودی و قطر به ترتیب از رتبه‌های ۱۷، ۱۱۰ و ۱۲۵ را دارند.

این استاد دانشگاه شیراز و چهره‌ماندگار علمی‌کشور، افزود: ایران در شاخص «سرمایه انسانی و پژوهش» شامل سهم فارغ‌التحصیلان علوم پایه و مهندسی نسبت به کل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در مقام سوم و از نظر ثبت‌نام دانشجویی در مؤسسات آموزش عالی در جایگاه سی‌ام قرار دارد.

وی ادامه داد: در همین شاخص، یعنی ثبت‌نام دانشجویی در دانشگاه‌ها، کشور‌های منطقه مانند عربستان‌سعودی و کویت به ترتیب موفق به کسب رتبه‌های ۳۲ و ۵۴ شده‌اند.

به گفته وی، کل رتبه ایران در شاخص نوآوری جهانی ۶۷ است. رتبه ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۱ بود. ایران طی سه سال متوالی در میان ۱۰۰ خوشه برتر علوم و فناوری رتبه ۴۳ را از آن خود کرده است. این ۱۰۰ خوشه برتر تنها در ۲۱ کشور جهان قرار دارد که شش خوشه آن شامل برزیل، چین، هندوستان، ایران، ترکیه و روسیه جزء اقتصاد‌های با درآمد متوسط‌ هستند.  

*ایران برای توسعه فناوری و نوآوری آمادگی کافی دارد

استاد دانشگاه شیراز تصریح کرد: شاخص‌ها نشان می‌دهد که ایران برای توسعه فناوری و نوآوری آمادگی کافی دارد. تهران پایتخت جمهوری اسلامی‌ایران در بین خوشه‌های برتر علوم و فناوری گرچه در گروه کشور‌های با درآمد متوسط قرار دارد اما نسبت به برلین، زوریخ، بنگالور، دهلی، لوزان، وین، استانبول، سائو پولو، آنکارا و بمبئی پیش افتاده است.

وی یادآور شد: شاخص نوآوری جهانی توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی منتشر می‌شود.