اجرای اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با مشارکت بخش‌خصوصی

معاون وزیر صمت اجرای اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با مشارکت بخش‌خصوصی گروه زمین‌ومعدن -معاون وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت میزان پروژه‌های شناسایی و پی‌جویی اکتشافی را در شش ماهه نخست امسال دو برابر هدف‌گذاری پیش‌بینی شده اعلام کرد و گفت: پروژه‌های اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با بخش‌خصوصی بوده است. علیرضا شهیدی، میزان پروژه‌های شناسایی و پی‌جویی اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و […]

معاون وزیر صمت

اجرای اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با مشارکت بخش‌خصوصی

گروه زمین‌ومعدن -معاون وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت میزان پروژه‌های شناسایی و پی‌جویی اکتشافی را در شش ماهه نخست امسال دو برابر هدف‌گذاری پیش‌بینی شده اعلام کرد و گفت: پروژه‌های اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با بخش‌خصوصی بوده است.

علیرضا شهیدی، میزان پروژه‌های شناسایی و پی‌جویی اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور را در شش ماهه نخست امسال بالغ بر ۳۰۰ هزار کیلومترمربع و دو برابر هدف‌گذاری پیش‌بینی شده اعلام کرد.

وی با اعلام اینکه این اهداف با مشارکت بخش‌خصوصی و منابع عمومی ‌دولت محقق خواهد شد، اضافه کرد: در شش ماه نخست امسال با توجه به کُندی‌ها و کاستی‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، تمامی‌ تلاش ما بر این بود تا با حفظ پروتکل‌های بهداشتی و سلامت کارشناسان متخصص، خللی به مأموریت‌های فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی وارد نشود.

وی افزود: با تلاش کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور این مرحله سخت را پشت سر گذاشتیم.

معاون وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت در ادامه از طراحی و اجرای سازوکار جدید اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی از سوی بخش‌خصوصی در قالب تفاهم‌نامه‌های چندجانبه در استان‌های پرپتانسیل به عنوان دیگر برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تا قبل از پایان دولت یازدهم نام برد.

شهیدی تصریح کرد: با وجود اینکه هزینه‌های تمام شده در روش ژئوفیزیک هوایی بالا بوده، اما مزیت‌های این روش آن است که ما را به سمت ذخایر پنهان و عمیق که امکان شناسایی و پی‌جویی آن‌ها با روش‌های اکتشاف سطحی مقدور نبوده، هدایت می‌کند و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز با استفاده از فناوری‌های روز دنیا و تجربه بومی‌سازی شده، تحول فزاینده‌ای را از لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید پیش‌بینی کرده است.

 رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی با اعلام خبر اجرای پروژه‌های نوسازی و تجهیز آزمایشگاه‌های علوم زمین کشور به‌عنوان یکی از زیربنا‌های مهم در سرعت‌بخشی به پروژه‌های اکتشافی، گفت: از جمله نکات قابل ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاه‌های علوم‌زمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاه‌ها از ابتدای سال تاکنون، آنالیز مواد معدنی با رشد ۵۰ درصدی مواجه شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پی‌جویی تا حد قابل‌قبولی بالا برده است.

 شهیدی ابراز امیدواری کرد که روند اجرای پروژه‌های اکتشافی و ژئوفیزیک هوایی کشور با مشارکت بخش‌خصوصی و تخصیص به هنگام منابع بودجه‌ای سازمان تا قبل از پایان دولت یازدهم تحول‌آمیز بوده و رکورد جدیدی را در کشف ذخایر معدنی کشور ثبت کند.

معاون وزیر صنعت،‌معدن‌وتجارت در پایان، درخصوص فعالیت دیگری از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: در سال ۹۹، برای به‌روزرسانی اطلاعات پایه تولید شده در سال‌های گذشته با تغییر رویکرد، آغاز تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی نسل دوم و همچنین آغاز اکتشافات سیستماتیک در پنج لایه ژئوشیمی، فلزی، غیرفلزی، عناصر نادر خاکی و فلزات استراتژیک و سنگ‌های قیمتی را در برنامه کاری خود قرار داده است.

وی گفت: در تهیه اطلاعات فوق از اطلاعات تصاویر ماهواره‌ای استفاده شده و تمامی‌اطلاعات در بستر GIS منتشر و از طریق وب‌سایت پایگاه ملی داده‌های علوم زمین در اختیار سازمان‌های و شرکت‌های دولتی و خصوصی قرار می‌گیرد.