طرح دوگانهسوز شدن واحدهای گازی نیروگاه نکا به بهرهبرداری رسید طرح دوگانهسوز شدن واحدهای گازی نیروگاه شهید سلیمینکا در شرق مازندران به بهرهبرداری رسید. واحدهای گازی نیروگاه شهید سلیمینکا در سال ۱۳۶۹ نصب و بهرهبرداری شد، اما به دلیل عدم نصب تجهیزات سوخت جایگزین از ابتدای بهرهبرداری تاکنون در ایام سرد سال با افزایش […]
طرح دوگانهسوز شدن واحدهای گازی نیروگاه نکا به بهرهبرداری رسید
طرح دوگانهسوز شدن واحدهای گازی نیروگاه شهید سلیمینکا در شرق مازندران به بهرهبرداری رسید.
واحدهای گازی نیروگاه شهید سلیمینکا در سال ۱۳۶۹ نصب و بهرهبرداری شد، اما به دلیل عدم نصب تجهیزات سوخت جایگزین از ابتدای بهرهبرداری تاکنون در ایام سرد سال با افزایش مصارف مشترکان بخش خانگی، سهمیه سوخت گاز نیروگاه قطع و در نتیجه توربینها از مدار تولید خارج میشد.
به گزارش مناقصهمزايده به نقل از نیروگاه شهید سلیمی نکا، با بهرهبرداری از این طرح در واحد۲ گازی این نیروگاه، امکان مصرف سوخت گازوئیل در این واحد برای نخستینبار فراهم شده است.
براساس این گزارش، طرح تجهیز واحد گازی نیروگاه به سوخت گازوئیل با بهرهگیری از توان متخصصان نیروگاه و شرکتهای داخلی و با ساخت و تأمین قطعات و اصلاح برنامههای سیستم بهرهبرداری اجرایی شد.
مدیرعامل شرکت نیروگاه شهید سلیمی هم روز سهشنبه گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، گفت: به طور یقین با دوگانهسوز شدن دو واحد گازی نیروگاه تولید کامل ۱۳۶٫۶ مگاواتی توربینها متوقف نخواهد شد.
محسن نعمتی با اعلام اینکه بهرهبرداری عملی از تغییر سوخت از حالت گاز به گازوئیل و بالعکس در حین بهرهبرداری واحدها برای اولینبار با موفقیت انجام شد، افزود: سوخت گازوئیل به مراتب آلودگی کمتری نسبت به سوخت مازوت دارد.
وی گفت: هر ساله به طور متوسط سه تا چهار ماه از فصل پاییز و زمستان به دلیل کاهش فشار سوخت گاز و یا کمبود آن دو توربین گازی از مدار خارج میشد، اما با اجرایی شدن این طرح تولید برق با ظرفیت کامل تداوم مییابد.
نعمتی افزود: از آن جایی که در فصل زمستان با کاهش تقاضای مصرف برق مواجه هستیم، از طریق تداوم فعالیت واحدهای گازی و اضافه تولید ناشی از دوگانهسوز شدن نیروگاه میتوان امسال افزایش صادرات برق را به کشورهای همسایه برنامهریزی کرد.
نعمتی با بیان اینکه هر ساله به دلیل کمبود گاز دو واحد گازی و یک واحد بخار در سیکل ترکیبی با تولید ۴۳۵مگاوات برق از مدار خارج میشد، بیان داشت: خط انتقال گاز سمنان-ساری نیز تاکنون به دلایل مختلف تأثیر محسوسی در تأمین گاز نیروگاه نداشته است.
مدیرعامل شرکت نیروگاه نکا، اظهار داشت: استفاده از مازوت برای نیروگاه هم به صرفه نیست و ما هم هیچ رغبتی برای استفاده از سوخت مازوت به دلیل آلایندگی بالا نداریم و تلاش ما برای تولید برق سالم در راستای اقدامات و اهداف زیستمحیطی است.
وی ادامه داد: تلاش همه ما در این نیروگاه بر رعایت استانداردهای لازم زیستمحیطی و تولید برق است که انجام میشود؛ اما در شرایط فعلی و با توجه به افت فشار گاز، برای تولید برق ناچاریم از سوخت فسیلی استفاده کنیم.
بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه شهیدسلیمی نکا شامل دو واحد گازی با ظرفیت هرکدام ۱۳۷٫۶ مگاوات، یک واحد بخار با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات و دو واحد توربین انبساطی با ظرفیت هرکدام ۹٫۴ مگاوات است.
نیروگاه نکا حدود شش درصد برق مورد نیاز کشور را تأمین میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.