«کووید طولانی» چیست؟

«کووید طولانی» چیست؟ در بیشتر مبتلایان به کووید۱۹ علائم این بیماری خفیف است اما برخی از بیماران با علائمی ‌از جمله خستگی طولانی‌مدت، درد مداوم و تنگی‌نفس برای ماه‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به گزارش ایسنا، این شرایط که «کوویدطولانی» نام گرفته است، تأثیر مخربی بر زندگی مبتلایان دارد و احساس خستگی حتی پس از یک […]

«کووید طولانی» چیست؟

در بیشتر مبتلایان به کووید۱۹ علائم این بیماری خفیف است اما برخی از بیماران با علائمی ‌از جمله خستگی طولانی‌مدت، درد مداوم و تنگی‌نفس برای ماه‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به گزارش ایسنا، این شرایط که «کوویدطولانی» نام گرفته است، تأثیر مخربی بر زندگی مبتلایان دارد و احساس خستگی حتی پس از یک پیاده‌روی کوتاه هم بروز می‌کند. تاکنون تمرکز روی نجات جانِ افراد در طول همه‌گیری بوده هرچند در حال‌حاضر این شناخت حاصل شده که برخی از افراد با عواقب بلندمدت عفونت کووید روبه‌رو هستند. با این وجود اکنون حتی پاسخ برخی سؤالات اساسی از جمله اینکه «چرا افراد دچار کووید طولانی می‌شوند یا آیا همه به طور کامل از این بیماری بهبود می‌یابند؟» مشخص نیست. هیچ تعریف پزشکی یا فهرستی از علائم مشترک برای همه بیمارانِ مبتلا به کروناویروس جدید وجود ندارد. دو بیمار مبتلا به کووید طولانی می‌توانند تجربیات بسیار متفاوتی داشته باشند. با این حال، شایع ترین مشخصه آن، خستگی فلج‌کننده است. از جمله علائم دیگر نیز می‌توان به تنگی نفس، دردمفصل، دردعضلانی، مشکلات شنوایی و بینایی، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی همچنین آسیب دیدن قلب، ریه، کلیه و روده اشاره کرد. همچنین بروز مشکلات روانی از جمله افسردگی، اضطراب و مشکل در فکر کردن در بیماران گزارش شده است. کووید طولانی تنها مدت زمان بهبود افراد بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه نیست. حتی افرادی با نوع خفیف بیماری نیز می‌توانند در طولانی مدت و با مشکلات جدی سلامت مواجه باشند.

چه تعداد از بیماران دچار کووید طولانی می‌شوند؟

مطالعه‌ای روی ۱۴۳بیمار در یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های روم انجام گرفت که بیماران پس از ترخیص از بیمارستان تحت کنترل بودند. بررسی‌ها نشان داد ۸۷درصد بیماران حداقل برای نزدیک به دو ماه یکی از علائم را داشتند و بیش از نیمی ‌از بیماران دچار احساس خستگی بودند. هرچند چنین مطالعاتی تنها روی اقلیتی از افراد انجام گرفته که در بیمارستان تحت درمان بوده‌اند. همچنین با کمک نرم‌افزار ردیابیِ علائم کووید که توسط چهار میلیون نفر در انگلیس مورد استفاده قرار گرفت، مشخص شد که ۱۲درصد از بیماران پس از گذشت ۳۰روز همچنان علائمی ‌از بیماری را داشتند. اما سؤال دیگر این است که آیا بروز کوویدطولانی، مستلزم ابتلا به نوع شدید کووید۱۹ است؟ به نظر این‌طور نیست. نیمی ‌از افراد شرکت‌کننده در مطالعه‌ای که در دوبلین انجام گرفت حدود ۱۰هفته پس از آلوده شدن به کروناویروس هنوز دچار علامت خستگی بودند. همچنین یک‌سوم از آنان به لحاظ جسمی ‌قادر به حضور در محل کار نبودند. به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، نکته اساسی این است که پزشکان در این مطالعات هیچ ارتباطی بین شدتِ عفونت و خستگی در بلندمدت پیدا نکردند. هرچند، خستگی مفرط تنها یکی از علائم کوویدطولانی است.