تصمیم‌های اجرایی برای تنظیم بازار فولاد، به‌طور عمومی ‌اعلام خواهد شد

معاون وزیر صمت تأکید کرد تصمیم‌های اجرایی برای تنظیم بازار فولاد، به‌طور عمومی ‌اعلام خواهد شد گروه زمین‌ومعدن- با وجود توصیه‌های مکرر کارشناسان صنعت فولاد و تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی مبنی بر عرضه کلیه محصولات تولیدکنندگان فولاد در بورس کالا، همچنان در این حوزه کارشکنی‌هایی صورت می‌گیرد؛ تا جایی‌که اصرار بر استمرار عرضه فولاد به […]

معاون وزیر صمت تأکید کرد

تصمیم‌های اجرایی برای تنظیم بازار فولاد، به‌طور عمومی ‌اعلام خواهد شد

گروه زمین‌ومعدن- با وجود توصیه‌های مکرر کارشناسان صنعت فولاد و تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی مبنی بر عرضه کلیه محصولات تولیدکنندگان فولاد در بورس کالا، همچنان در این حوزه کارشکنی‌هایی صورت می‌گیرد؛ تا جایی‌که اصرار بر استمرار عرضه فولاد به شیوه مچینگ و غیبت سبد محصولات کلیه تولیدکنندگان فولاد در بورس کالا، منجر به شکل‌گیری بازار ثانویه و التهاب قیمت‌ها در بازار آزاد شده است. این در حالی است که شنیده‌ها حاکی از آن است که در جلسه اختصاصی وزیر صمت با فولادسازان بزرگ و تأکید ویژه وی بر کاهش فوری و ۳۰ درصدی قیمت فولاد حکایت دارد اما در واکنش به این ماجرا داریوش اسماعیلی؛ معاون امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صنعت،معدن‌وتجارت، ضمن تأکید بر اینکه این وزارتخانه در برهه کنونی و با لحاظ تمامی‌ جوانب امر درخصوص تنظیم بازار محصولات فولادی، تصمیم اجرایی خاصی اتخاذ نکرده است، اعلام کرد که تصمیمات با لحاظ نظرات کارشناسی فعالان حوزه فولاد به صورت عمومی ‌اعلام خواهد شد.

اسماعیلی با بیان این موضوع، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه در حال بررسی موارد و مذاکره با عوامل مرتبط و مؤثر در حوزه محصولات فولادی در سطح کشور است.

معاون امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صنعت،معدن‌وتجارت تأکید کرد: قطع یقین برای اتخاذ تصمیم اجرایی مؤثر در حوزه تنظیم بازار محصولات فولادی، نظرات و آرای کارشناسان مربوطه، نخبگان و فعالان حوزه فولاد لحاظ خواهد شد.

وی افزود: با نهایی شدن تصمیم نهایی، مراتب به اطلاع مردم و مجموعه فعالان حوزه فولادی کشور خواهد رسید.

این در حالی است که اوایل دهه دوم شهریورماه، دبیر ستاد تنظیم بازار کشور با تأکید بر اینکه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا الزامی ‌است، گفت: قیمت فولاد نیاز به شفاف‌سازی دارد و وقتی تصمیم گرفته می‌شود که فولاد در بورس کالا عرضه شود، قطعاً مهم‌ترین اولویت ما کنترل زنجیره و عرضه قطعی و الزامی ‌آن در بورس کالاست.

همچنین معاون امور صنایع وزارت صنعت،معدن‌وتجارت نیز ضمن اشاره به تأکید وزارت صمت بر عرضه محصولات در بورس کالا، علت این تأکید را بهره‌مندی شرکت‌های تولیدکننده فولاد از مزایای بورس عنوان و اعلام کرد که در همین راستا باید کل تولید کارخانجات فولاد در بورس قیمت‌گذاری و عرضه شود. نمی‌توان با عرضه کم و وجود تقاضای زیاد، قیمت را ذیل قیمت جهانی تعیین کرده و مدعی کشف قیمت باشیم و خارج از بورس با هر قیمتی که مورد نظر است عرضه را انجام دهیم.

در همین زمینه سیدرسول خلیفه‌سلطانی؛ دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز سفته‌بازی‌ها را از جمله بزرگ‌ترین معضل بازار فولاد دانسته و اعلام کرد که با تصمیمات وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار فولاد اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خواهد خورد.

از سوی دیگر وی معتقد است که معاملات چند روز اخیر بورس کالا که شمش و میلگرد معامله شده است، نشان می‌دهد که کاهش قیمت شمش فولاد نفعی برای مردم نداشته و در صورت تداوم این روند، مصرف‌کننده نهایی هیچ نفعی از کاهش قیمت شمش فولاد نخواهد برد و این ارزانی، قبل از رسیدن به مردم گم می‌شود. میلگرد به کاهش قیمت حداقل به اندازه شمش مقاوت دارد. عرضه‌های روزهای اخیر اولین عرضه‌های شمش و میلگرد پس از روی کار آمدن وزیر جدید صنعت،معدن‌وتجارت و تأکید ایشان بر کاهش قیمت فولاد محسوب می‌شود. همان‌طور که مشاهده شد، با همکاری حداکثری فولادسازان، بیش از ۸۲ هزار تن انواع شمش فولادی را با کاهش ۱۵درصدی قیمت و با ۱۵۰۰ تومان پایین‌تر از نرخ‌های قبلی عرضه کردند و در واقع برادری خود را اثبات کردند.