تأخیر وزارت جهاد در صدور مجوز واردات شکر خام در حالی که قیمت شکر در بازار در دو ماه گذشته نسبت به قیمت مصوب حدود ۱۰۰۰ تومان افزایش داشته است، قائممقام وزارت جهاد کشاورزی از کافی بودن ذخایر این کالا در کشور و کاهش قیمت آن خبر میدهد. به گزارش فارس، علیاکبر مهرفرد، قائم مقام […]
تأخیر وزارت جهاد در صدور مجوز واردات شکر خام
در حالی که قیمت شکر در بازار در دو ماه گذشته نسبت به قیمت مصوب حدود ۱۰۰۰ تومان افزایش داشته است، قائممقام وزارت جهاد کشاورزی از کافی بودن ذخایر این کالا در کشور و کاهش قیمت آن خبر میدهد.
به گزارش فارس، علیاکبر مهرفرد، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و صنایع، بهمندانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر، غلامحسینبهمنی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان تصفیه شکر و مانیجمشیدی، کارشناس حوزه کشاورزی، به بررسی تنظیم بازار شکر پرداخت.
علیاکبرمهرفرد درمورد وضعیت بازار (تولید و مصرف) شکر گفت: سرانه مصرف شکر کشور حدود ۲۸ کیلوگرم است که بر این اساس میزان مصرف شکر سالانه در کشور دو میلیون و ۱۵۷ هزار تن است.
وی با بیان اینکه در ۳ سال گذشته روند تولید شکر در کشور رو به رشد بوده است، افزود: در سال زراعی گذشته یک میلیون و ۵۱۰ هزار تن شکر در کشور تولید شد.
برنامهریزی برای قطع واردات شکر تا ۳ سال آینده
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی تصریح کرد: براساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در راستای حمایت از تولید داخلی تا ۳ سال آینده کل نیاز داخلی کشور به شکر از تولیدات داخلی تأمین میشود.
مهرفرد تصریح کرد: در حال حاضر برای تنظیم بازار شکر نیازمند واردات ۵۰۰ هزار تن شکر هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا با توجه به نیاز داخلی شکر به واردات و درخواست انجمن صنفی قند و شکر در اسفند ماه سال گذشته برای واردات برنج و تنظیم بازار این کالا، مجوز واردات از سوی وزارت جهاد کشاورزی با تاخیر ۱٫۵ ماهه صادر میشود، و یکی از دلایل گرانی شکر در بازار هم این موضوع عنوان میشود، بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی با انجمن صنفی قند و شکر که به عنوان بازوی وزارتخانه تنظیم بازار قند و شکر را برعهده دارد در تمام موضوع مربوط به تولید، واردات و تنظیم بازار این کالا همراه هستیم.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با بیان اینکه تأخیر چند روزه در مجوز واردات شکر را قبول دارد، بیان داشت: تأخیر ۱٫۵ ماهه برای صدور این مجوز را قبول ندارم.
مهرفرد با بیان اینکه اواسط شهریور ماه شکر تولید داخل به بازار میرسد، گفت: میزان مصرف ماهانه شکر در کشور حدود ۱۸۰ هزار تن است در حالی که در حال حاضر ذخایر شکر کشور بیش از ۴۵۰ هزار تن است.
وی با بیان اینکه بخشی از ۵۰۰ هزار تن شکر وارداتی به کشور وارد شده یا در هر ورود به کشور است، بیان داشت: بنابراین با این میزان شکر تا دو ماه آینده که تولید داخل آغاز میشود هیچ کسری در بازار شکر وجود ندارد و حتی بیشتر از نیاز مصرفی شکر موجود است.
مهرفرد با بیان اینکه در طول ۳ سال گذشته سیاستهای وزارت جهاد تغییر کرده است، گفت: سیاستهای انتخابی توسط وزارت جهاد کشاورزی جواب داده است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی بیان داشت: اولین سیاست وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید داخلی و دومین سیاست هم متعادل کردن واردات به جای واردات بیرویه است.
وی با بیان اینکه سیاست سوم وزارت جهاد کشاورزی تعادل در عرضه و ایجاد تعادل قیمت است، تصریح کرد: حدود ۵۷ کارخانه چغندری در کشور وجود دارد که نزدیک ۸۰۰ هزار تن شکر تولید میکنند و فرایند آنها در تولید این محصول تبدیل چغندر به شکر خام و سپس شکر سفید است اما کارخانههای تصفیه شکر بخشی از این فرایند یعنی تنها تبدیل شکرخام به شکر سفید را انجام میدهند.
مهرفرد بیان داشت: اگرچه انجمن صنفی کارخانههای تصفیه شکر ظرفیت این کارخانهها را سالانه ۶۰۰ هزار تن عنوان میکند اما با توجه به فرسودگی دستگاهها و سایر موارد ظرفیت عملی این کارخانهها بسیار کمتر از این رقم است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.