فایننشیال تایمز در گزارشی با اشاره به اینکه ایران سالها در بایکوت بینالمللی به سر برده است، نوشت: اکنون که تحریمها تسهیل شدهاند، امیدهای بالایی برای بازگشت سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) به این کشور وجود دارد. به گزارش ایسنا، آمار سرویس «افدیایمارکتس» فایننشیال تایمز که سرمایهگذاریهای جدید بینالمللی را مونتیور میکند، نشان میدهد […]
فایننشیال تایمز در گزارشی با اشاره به اینکه ایران سالها در بایکوت بینالمللی به سر برده است، نوشت: اکنون که تحریمها تسهیل شدهاند، امیدهای بالایی برای بازگشت سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) به این کشور وجود دارد.
به گزارش ایسنا، آمار سرویس «افدیایمارکتس» فایننشیال تایمز که سرمایهگذاریهای جدید بینالمللی را مونتیور میکند، نشان میدهد احیای روند ورود سرمایهگذاری مستقیم خارجی به ایران در جریان است.
بر پایه گزارش این روزنامه انگلیسی، با این همه بیشتر سرمایهگذاریهای برنامهریزی شده در مقیاس بزرگ و در بخشهای سرمایهبری هستند که از زمان آغاز جمعآوری اطلاعات از سوی «افدیایمارکتس» در سال ۲۰۰۳، عمده سرمایهگذاریهای جدید در ایران را تشکیل دادهاند. متنوع شدن این سرمایهگذاریها و ورود آنها به خدمات مالی و سایر بخشها هنوز تحقق نیافته است.
تحریمهای هستهای که از سوی سازمان ملل علیه تهران وضع شده بود در ماه ژانویه به همراه بسیاری از تحریمهای آمریکایی و اروپایی برداشته شدند با این همه همان طور که فایننشیال تایمز پیش از این گزارش داده بود تحریمهای آمریکایی همچنان به قوت خود باقی ماندهاند و باعث شدهاند بسیاری از بانکهای اروپایی از ترس مجازاتهای احتمالی برای گسترش فعالیتشان در ایران احتیاط کنند. این امر ممکن است باعث شود تهیه فاینانس مورد نیاز برای بسیاری از سرمایهگذاران دشوار شود.
طبق آمار «افدیایمارکتس»، مجموعاً ۱۴۷ پروژه جدید از سال ۲۰۰۳ از سوی شرکتهای خارجی در ایران اعلام شده است که بیش از ۲۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری ثابت را به همراه داشته است.
بیشتر این پروژهها در بخشهای صنایع سنگین مانند فلزات، خودروسازی، زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی بودهاند که همه آنها در سالهای اخیر به دلیل تحریمها با افت چشمگیر سرمایهگذاری خارجی روبهرو شدند.
صنعت خودرو در فاصله سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ تنها یک پروژه جذب کرد در حالی که پیش از مدت مذکور بهطور متوسط دو پروژه جدید در سال داشت. همچنین بخش فلزات در مقایسه با ۱۸ پروژه در فاصله سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹، تنها دو پروژه در فاصله سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ داشت.
در بخش زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی هزینه سرمایه روی پروژههای جدید از سوی شرکتهای خارجی به ۳٫۱۵ میلیارد دلار در فاصله سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ رسید، در حالی که رقم مذکور در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ به ۸٫۸۷ میلیارد دلار بالغ شده بود.
سرمایهگذاری مستقیم خارجی جدید در سال ۲۰۱۰ به پایینترین سطح ممکن رسید و مجموعاً ۳ پروژه کمتر از ۸۰ میلیون دلار سرمایهگذاری ثابت به همراه آوردند. با این همه پس از انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت جدید و همچنین امضای توافقنامه هستهای موقت که سند نهایی آن در ماه ژانویه اجرایی شد، سرمایهگذاری مستقیم خارجی از سطح مشاهده شده در اواخر دهه ۲۰۰۰ بهبود قابل توجهی داشته است.
آمارهایی که «افدیایمارکتس»، از علاقهمندی سرمایهگذاران تهیه کرده نشان میدهد سرمایهگذاری در ایران مجدداً روند افزایشی پیدا خواهد کرد. این سرویس از ژانویه سال ۲۰۱۴ تا فوریه سال ۲۰۱۶ تعداد ۱۶ هدف سرمایهگذاری ثبت کرده که نشان میدهد یک شرکت در نظر دارند ظرف یک تا دو سال آینده فعالیتش را گسترش دهد. تعداد مذکور بالاتر از اهداف سرمایهگذاری اعلام شده در مدت دو سال قبلی بوده است.
در سطح جهانی بیش از ۱۶ درصد از اهداف سرمایهگذاری اعلام شده به پروژههای واقعی تبدیل میشوند که نشان میدهد سرمایهگذاری مستقیم خارجی جدید در ایران امسال از نظر پروژهها و سرمایهگذاریهای ثابت از آمار سالهای گذشته احتمالاً فراتر خواهد رفت و به روند احیا که در سال ۲۰۱۳ آغاز شد ادامه میدهد.
بر اساس این گزارش، ۸ پروژه سرمایهگذاری خارجی در طول سال ۲۰۱۵ دنبال شد که سرمایهگذاری ثابت همراه آنها از سال ۲۰۱۰ به این سو مشاهده نشده بود.
دولت ایران جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در سال آینده را هدفگیری کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.