تخصیص ارز واردات موبایل تنها برای ۳۰ درصد نیاز بازار کافیست!

تخصیص ارز واردات موبایل تنها برای ۳۰ درصد نیاز بازار کافیست! دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با بیان اینکه اکنون به اندازه ۳۰درصد نیاز ماهانه بازار ، ارز تخصیص داده می‌شود، گفت: باید تخصیص ارز متناسب با افزایش حجم تقاضای گوشی همراه باشد تا بتوان تا حد قابل‌قبولی از نوسانات قیمت جلوگیری کرد. امیر اسحاقی؛ دبیر […]

تخصیص ارز واردات موبایل تنها برای ۳۰ درصد نیاز بازار کافیست!

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با بیان اینکه اکنون به اندازه ۳۰درصد نیاز ماهانه بازار ، ارز تخصیص داده می‌شود، گفت: باید تخصیص ارز متناسب با افزایش حجم تقاضای گوشی همراه باشد تا بتوان تا حد قابل‌قبولی از نوسانات قیمت جلوگیری کرد.

امیر اسحاقی؛ دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه گوشی‌های ذخیره موجود در بازار بین ۱٫۵ تا دو میلیون دستگاه موبایل هستند، گفت: با توجه به اینکه تقاضای خرید گوشی همراه از زمان بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها که به صورت مجازی آموزش‌های خود را دنبال می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند زیاد شده است، قیمت گوشی همراه نیز افزایش یافته و باعث نارضایتی بسیاری از مصرف‌کنندگان شده است. این در حالی است که از هشتم مردادماه سال‌جاری میزان تخصیص ارز به طور قابلتوجهی کاهش‌یافته که این موضوع به تنهایی تأثیر به‌سزایی در نوسانات بازار گوشی همراه دارد.

* گروه کالایی گوشی همراه از عدد ۲۱ به گروه ۲۳ تبدیل شده است

وی افزود: یکی از موضوعات بسیار مهمی‌که در حوزه بازار گوشی همراه می‌توان به آن اشاره کرد تغییر گروه کالایی گوشی همراه است که تا سال گذشته گوشی همراه در گروه کالایی عدد ۲۱ بوده اما امسال به عدد گروه۲۳ تبدیل شده است. به این معنی است که مقدار تخصیص ارز به این کالا کاهش یافته است. البته باید به این نکته اشاره کنم که از زمان اختصاص ارز تا رسیدن محصول به بازار ۶۵ روز کاری طول می‌کشد که اگر این زمان بیشتر شود، بازار باید از ذخیره گوشی همراه که همان دستگاه‌های داخل ویترین است، استفاده کند که قاعدتاً مبلغ گوشی بالاتر به فروش می‌رسد.

* واردات گوشی همراه با محدودیت‌های سقف و سابقه با مشکل روبه‌رو شده است

اسحاقی تصریح کرد: در بازار گوشی همراه به‌خصوص در حوزه واردات با توجه به اینکه محدودیت‌های مثل سقف و سابقه ایجاد شده است، واردات این محصول توسط بازرگانان با مشکل روبه‌رو شده است. به طور مثال ۵۰۰هزار دلار در سال اجازه واردات به کالای گوشی همراه داده‌اند اما مدت زمان ورود آنها بسیار کوتاه است که همین باعث می‌شود در ثبت سفارش با افت شدیدی روبه‌رو باشیم؛ چراکه تأمین ارز با توجه به این که نرخ‌ها به‌طور روزانه تغییر می‌کند شرایط بسیار سختی را به وجود آورده است.

* از زمان تأمین گوشی همراه تا رسیدن به دست مردم یک فرآیند ۶۰ روزه دارد

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل تصریح کرد: از زمان تأمین گوشی همراه تا رسیدن به دست مردم یک فرآیند ۶۰روزه دارد که در این رابطه باید بگویم وزارت صمت و بانک‌مرکزی بالاتر از نیاز اصلی کشور باید تخصیص ارز بدهند تا بتوان نوسانات در بازار را کنترل کرد و قیمت واقعی گوشی همراه ثابت بماند. به‌طور مثال باید بگویم ۲۸ تیرماه سال‌جاری به همه بازرگانان برای واردات گوشی تخصیص ارز دادند اما به آنها مهلت دادند تا هفتم‌مردادماه به واردات بپردازند که در این مدت زمان کوتاه قاعدتاً همه بازرگانان نمی‌توانستند واردات گوشی انجام دهند؛ چراکه از زمان ثبت سفارش و دریافت و وارد کردن کالا زمان زیادی می‌برد.

* به اندازه ۳۰ درصد نیاز ماهانه کشور به گوشی ارز تخصیص داده شده است

وی اضافه کرد: در حال‌حاضر به اندازه ۳۰ درصد نیاز ماهانه کشور به گوشی ارز تخصیص داده شده است به‌طوری که باید برای کنترل بازار به‌اندازه دو ماه ارز تخصیص داده شود تا بتوان به نیاز مردم پاسخ داده شود؛ چراکه امروز ارز دیگر صادراتی نیست و به صورت آزاد معامله می‌شود.