وجود ۶۰ هزار موتورسیکلت توقیفی در پارکینگ‌های پایتخت

وجود ۶۰ هزار موتورسیکلت توقیفی در پارکینگ‌های پایتخت   هشت تخلف موتورسواران مانند حمل‌بار غیرمتعارف، پوشاندن پلاک با کش، زنجیر، خورجین، نداشتن کلاه ایمنی و نظایر آن که در رفتار ترافیکی موتورسیکلت‌سواران مشاهده می‌شود جرم بوده و در صورتی که هر یک از موتورسیکلت‌سواران مرتکب یک یا چند مورد از این تخلفات شوند از سوی […]

وجود ۶۰ هزار موتورسیکلت توقیفی در پارکینگ‌های پایتخت  

هشت تخلف موتورسواران مانند حمل‌بار غیرمتعارف، پوشاندن پلاک با کش، زنجیر، خورجین، نداشتن کلاه ایمنی و نظایر آن که در رفتار ترافیکی موتورسیکلت‌سواران مشاهده می‌شود جرم بوده و در صورتی که هر یک از موتورسیکلت‌سواران مرتکب یک یا چند مورد از این تخلفات شوند از سوی مأموران با اعمال قانون که از جریمه نقدی تا توقیف موتورسیکلت را شامل می‌شود، روبه‌رو خواهند شد که دراین راستا طرح‌های متنوعی برای ساماندهی موتورسیکلت‌سواران در ادوار مختلف توسط دولت و مجلس، تصویب، قانون، ابلاغ و اجرایی شده است که نتیجه آن توقیف تعداد زیادی موتورسیکلت در پارکینگ‌ها به‌خصوص در تهران شده است. هم‌اکنون در کل کشور قریب به یک میلیون موتورسیکلت در پارکینگها انباشته و توقیفی داریم.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در این خصوص سردار محمدحسین حمیدی؛ رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: در تهران چهارمیلیون خودرو و ۳٫۵ میلیون موتورسیکلت در حال فعالیت هستند. کنترل فرد به فرد این وسایلنقلیه از سوی پلیس اصلاً توجیهی ندارد. اما چگونه جلوی تخلف وسایلنقلیه به‌ویژه موتورسیکلتسواران را گرفت.

سردار حمیدی افزود: در پایتخت حدود ۶۰ هزار موتورسیکلت که بعضاً آنها فرسوده هستند و رسماً از حیّزانتفاع به دلیل فرسودگی ساقط هستند، وجود دارد. البته ذکر این نکته هم ضروری است که پلیس تا قبل از پارکینگ مسؤول وسیلهنقلیه را دارد. بعد از پارکینگ مسؤول با عوامل پارکینگ که مربوط به بخش‌خصوصی هستند، می‌شود.

سردار حمیدی بیان داشت: ما در کشور دو گروه داریم. یک گروه مبتنی بر قانون هستند و می‌گویند پلیس باید طبق قانون، متخلف را جریمه کند. گروه دوم مردم و کارشناسانی هستند که می‌گویند این افراد شاغلند واز طریق همین وسیلهنقلیه کسب روزی می‌کنند و پلیس نباید با آنها برخورد کند.

وی تصریح کرد: ما گروه دوم را بیشتر در خیابان‌ها می‌بینیم. جریمه و توقیف موتورسیکلت‌ها سخت‌ترین کار پلیس است. اما چه کنیم که باید به قانون عمل کنیم.

رئیس پلیس راهور فاتب، با اشاره به اظهارنظر رئیس پلیس تهران بزرگ مبنی بر حقیقی بودن جریمه عدم استفاده از ماسک برای راننده‌ای در پایتخت، گفت: چند روز پیش تصویر یک جریمه که با فتوشاپ دستکاری شده بود و مربوط به شهر شیراز بود در فضای مجازی منتشر شد که پلیس راهور ناجا این موضوع را تکذیب کرد. امروز سردار رحیمی؛ ‌رئیس پلیس تهران بزرگ به جریمه عدم استفاده از ماسک برای یک راننده در تهران اشاره کرده و توضیحاتی داده است که متأسفانه این دو موضوع با هم ترکیب شده و اینگونه برداشت می‌شود که پلیس در صحبت‌هایش تناقض دارد که به هیچ عنوان اینگونه نیست.

سردار حمیدی اظهار داشت: ما در ابتدا تذکر عام را به تمام رانندگانی که وسایل حمل‌ونقل عمومی ‌دارند، می‌دهیم و در این چند روزه بیشترین حد استفاده از ماسک را داشته‌ایم و در صورتی که این رانندگان به تذکرات ما اعتنایی نکنند طبق قانون با آنها رفتار می‌کنیم.

رئیس پلیس راهور فاتب ادامه داد: قانون به پلیس گفته است راننده وسیلهنقلیه عمومی‌که از ماسک استفاده نمی‌کند را باید ۱۰۰ هزار تومان جریمه کنند و به‌ازای هر مسافر که از ماسک استفاده نمی‌کند هم باید ۲۰ هزار تومان راننده را جریمه کرد. البته این نکته را یادآوری کنم که جریمه عدم استفاده از ماسک برای وسایل حمل‌ونقل عمومی ‌است و خودروهای شخصی فعلا ًجریمه نمی‌شوند.

سردار حمیدی در پایان گفت: سال‌های قبل، رسم بوده است که در هفته ناجا بخشودگی جرایم راهنمایی و رانندگی داشتیم ولی امسال بخشودگی جرایم نداریم و بهتر است مردم پرداخت خلافی‌های خود را مدیریت کنند.