چشمانداز شبکه ملی اطلاعات؛ از مرورگر بومیتا ساماندهی VPNها مطابق با مصوبه شورایعالی فضای مجازی در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ۵۳ تکلیف به عنوان اقدامات این شبکه به نهادهای متولی واگذار شده است. به گزارش مهر، پس از گذشت حدود یک سال از ارائه طرح اولیه معماری کلان شبکه ملی اطلاعات و […]
چشمانداز شبکه ملی اطلاعات؛ از مرورگر بومیتا ساماندهی VPNها
مطابق با مصوبه شورایعالی فضای مجازی در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ۵۳ تکلیف به عنوان اقدامات این شبکه به نهادهای متولی واگذار شده است.
به گزارش مهر، پس از گذشت حدود یک سال از ارائه طرح اولیه معماری کلان شبکه ملی اطلاعات و بهدنبال ماهها وقفه در تصویب این طرح در شورایعالی فضای مجازی، این شورا در جلسه شصتوششم خود در تاریخ ۲۵ شهریورماه سال۹۹، «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» را نهایی و تصویب کرد.
این طرح به تازگی و پس از آنکه به استحضار مقاممعظمرهبری (مدظلهالعالی) رسیده است، توسط دبیر شورایعالی فضای مجازی ابلاغ شد.
طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در راستای تحقق این شبکه برای کاهش وابستگی و جلوگیری از دستاندازی بیگانگان در فضای مجازی، تأمین نیازهای عمومیمردم و ایجاد زیستبوم متناسب با فرهنگ اسلامی– ایرانی در پنج ماده شامل «خطمشیهای حاکم بر شبکه ملی اطلاعات»، «اهداف راهبردی و عملیاتی در افق ۱۴۰۴»، «معماری شبکه ملی اطلاعات»، «اجزای شبکه ملی اطلاعات» و «اقدامات کلان و نگاشت نهادی»، مصوب شده است.
مطابق با آنچه که در این مصوبه با عنوان «فهرست اقدامات کلان و نگاشت نهادی» مرتبط با اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات دیده میشود ۵۳ اقدام برای تحقق اهداف عملیاتی خدمات کاربردی و محتوا در چارچوب تقسیم کار مرکز ملی فضای مجازی به نهادهای متولی واگذار شده است.
از ۵۳ تکلیفی که برعهده نهادهای متولی گذاشته شده است، بیشترین وظیفه برعهده وزارت ارتباطات است و این وزارتخانه برای عملیاتی کردن حدود ۳۷ اقدام، مسؤول است. علاوه بر این مسؤولیت دو اقدام نیز به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات واگذار شده است.
براین اساس توسعه پیامرسانهای اجتماعی بومیتا رسیدن به ظرفیت ۵۰ میلیون کاربر فعال و نیز ایجاد و توسعه مرورگر بومی، ایجاد و توسعه جویشگر داخلی، ایجاد سیستمعامل داخلی برای تلفن همراه، ایجاد و توسعه سکوی رایانامههای داخلی به وزارت ارتباطات محول شده است.
از سوی دیگر وزارت دفاع، وزارت صمت، وزارت امورخارجه، وزارت اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، معاونت علمیرئیسجمهور، مرکز مدیریت راهبردی افتا، قوهقضاییه، سازمان برنامهوبودجه و نیز شورایعالی فضای مجازی در زمینه اقدامات کلان شبکه ملی اطلاعات، مسؤولیتهایی دارند و برخی از اقدامات به صورت مشترک به نهادهای متولی واگذار شده است.
به عنوان مثال در زمینه اجرای طرح ساماندهیVPNها و فناوریهای حاکمیتگریز، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و قوهقضاییه مسؤولیت دارند و بومیسازی تجهیزات مورد نیاز امنسازی خدمات ارتباطی و پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات به معاونت علمیریاستجمهوری و وزارت دفاع محول شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.