کلنگزنی پتروپالایش ۸۰ هزار میلیاردی آناهیتای کرمانشاه؛ بهزودی «پتروپالایش آناهیتا» از خواب ۱۴ ساله بیدار شده است؛ به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه «طی یکی دو ماه آینده عملیات اجرایی این طرح ۸۰ هزار میلیارد تومانی آغاز میشود.» به گزارش ایرنا، هدایت حاتمیگفت: ۵۰ پروژه کلیدی برای تحول در استان در سه […]
کلنگزنی پتروپالایش ۸۰ هزار میلیاردی آناهیتای کرمانشاه؛ بهزودی
«پتروپالایش آناهیتا» از خواب ۱۴ ساله بیدار شده است؛ به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه «طی یکی دو ماه آینده عملیات اجرایی این طرح ۸۰ هزار میلیارد تومانی آغاز میشود.»
به گزارش ایرنا، هدایت حاتمیگفت: ۵۰ پروژه کلیدی برای تحول در استان در سه سطح مشاغل کوچک و خانگی، مشاغل و بنگاههای متوسط و طرحها و بنگاههای بزرگ اقتصادی در حال پیگیری است.
وی این پروژهها را در حوزههای بهداشت و درمان، صنعت، نفت و پتروشیمی، گردشگری، جهاد کشاورزی، حملونقل و تجارت عنوان کرد و گفت: این طرحها با محوریت بخشخصوصی در حال پیشرفت و جدا از برنامههای عمرانی جاری است که با اعتبارات دولتی انجام میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه از بین این ۵۰ پروژه، دو طرح از برجستگی و ویژگی متفاوتی برخوردارند، اظهارداشت: «پتروپالایش آناهیتا» و «پتروشیمیاسلامآبادغرب» این دو طرح مادر هستند که هم طرح اقتصادی و هم دانشگاه محسوب میشود زیرا صنایع بالادستی و پاییندستی خود را به صورت جدی تحتتأثیر قرار میدهند.
حاتمیگفت: پروژه پتروشیمی اسلامآبادغرب تمام مراحل اداری و مالی را در ماههای گذشته پشت سر گذاشته و خرید زمین و بخشی از تجهیزات آن هم انجام شده و ما برای آغاز عملیات اجرایی دنبال یک فرصت مناسب هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه درباره پروژه پتروپالایش آناهیتا نیز عنوان کرد: موانع مالکیتی و حقوقی این طرح با پیگیری استانداری برطرف شده و ما هماکنون مشغول فراهم کردن زمین تجهیز کارگاه آن هستیم.
او گفت: ما برای این پروژه باید یک شهرک بسازیم زیرا حدود پنجهزار نیرو به صورت مستمر در آنجا مستقر خواهند شد.حاتمی ابراز امیدواری کرد که طی یکی، دو ماه آینده مراسم رسمیافتتاح عملیات اجرایی پتروپالایش آناهیتا آغاز شود.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه زمان پیشبینی شده برای احداث این طرح را چهار سال عنوان کرد و درباره اعتبارات آن نیز گفت: احداث پتروپالایش آناهیتا سه تا چهار میلیارد دلار معادل ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد که عدد بسیار بزرگی است.
او درباره سرمایهگذار پتروپالایش آناهیتا نیز گفت: وزارت نفت با یک شرکت خصوصی این پروژه را پیش میبرند؛ پیش از این شریک وزارت نفت هلدینگ سرمایهگذاری شستا بود اما چون ناموفق بود، تغییر مالکیت داده شد و «شرکت پتروپالایش آناهیتا» به عنوان مالک و سرمایهگذار جدید جایگزین آن شد.
به گفته حاتمی، ۶۷ درصد از مالکیت پروژه در اختیار شرکت پتروپالایش آناهیتا و ۳۳ درصد متعلق به وزارت نفت است.
تا پیش از این قرار بود این پروژه به صورت پالایشگاه احداث شود اما به گفته حاتمی این طرح با استفاده از دانش روز تبدیل به پتروپالایش شده و قرار است علاوه بر انجام فعالیتهای پالایشی، صنایع پاییندست مبتنی بر پتروشیمی را نیز تقویت کند که با این اقدام دیگر ما شاهد خامفروشی نخواهیم بود.
حاتمیگفت: امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم همین منطقه پتروپالایش آناهیتا را به منطقه ویژه پتروشیمیتبدیل کنیم.
حاتمی اظهار داشت: با سرمایهگذاران پتروپالایش آناهیتا و پتروشیمی اسلامآبادغرب توافق کردهایم که در ساخت طرحها از نیروهای بومی استان استفاده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، گفت: رشد شتابان سرمایهگذاری در استان در بخشهای مختلف به صورتی است که بخشهای زیرساختی استان باید بهشدت تلاش کنند تا خود را به تقاضاهای سرمایهگذاران در شهرکهای صنعتی برسانند تا با کمبود زمین مواجه نشوند و این یک خبر بسیار خوب است.
حاتمی با بیان اینکه ما امسال ۲۰ هزار میلیارد تومان جذب سرمایهگذاری برای استان را پیشبینی کردهایم، گفت: برای ایجاد تحول ملموس در کرمانشاه نیازمند جذب رقمهای دو تا سه برابر این اعداد هستیم آن هم به صورت مستمر و با پیگیری مجدانه با سازماندهی همه دستگاههای استان تا بتوان به ریشهکن شدن معضل ریشهدار بیکاری امیدوار بود.
پایان خواب ۱۴ ساله آناهیتا
طرح احداث پالایشگاه آناهیتا دیماه سال ۱۳۸۵ در نخستین سفر استانی هیأت دولت نهم به کرمانشاه تصویب شد و موجی از شادی را به این استان بیکار آورد.
قرار شد در چهار سال از دل بیابان ۵۷۱ هکتاری در کیلومتر ۱۵ بزرگراه کرمانشاه-همدان پالایشگاه مدرن ۱۵۰ هزار بشکهای بیرون بیاید؛ در عمل اما کار از مکانیابی طرح، خریداری زمین و فنسکشی نیمهکاره فراتر نرفت.
تا سال ۹۴، جز در سخنرانیها هیچ حرفی از آناهیتا نبود تا اینکه علی ربیعی؛ وزیر وقت تعاون، کار و رفاهاجتماعی دهمشهریورماه همین سال در سفر به کرمانشاه پشت لودر نشست و خواب ۹ ساله بزرگترین طرح سرمایهگذاری تاریخ کرمانشاه را پاره کرد.
قرار شد، این پالایشگاه بین ۳۰ تا ۳۶ ماه بعد به بهره برداری برسد. اما این وعده ثمر نداد و روزنههای امید مردم کرمانشاه با خورشید دهمشهریور غروب کرد و آناهیتا دوباره به خوابی عمیق فرو رفت تا اینکه اکنون بار دیگر امیدها برای ایستادن آناهیتا زنده شده است.
استان کرمانشاه پر از ظرفیتهای بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود ۶۰۰ هزار جوان ۱۵ تا ۲۹ ساله و بیش از ۹۰۰ هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیتهای پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و دو گمرک رسمی در مرز عراق.
کرمانشاه با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱٫۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.