ماجرای حقابه رودخانه کرج به کجا رسید؟ پس از افتتاح پروژه آبرسانی به تصفیهخانه ششم آب تهران از سد تنظیمیامیرکبیر در روز پنج شنبه (هشتم آبانماه)، نگرانیهایی در رسانهها نسبت به سرنوشت رودخانه کرج ایجاد شده است. در این ارتباط شرکت مدیریت منابع آب ایران با دلایل و مستندات زیر اعلام میدارد در این پروژه […]
ماجرای حقابه رودخانه کرج به کجا رسید؟
پس از افتتاح پروژه آبرسانی به تصفیهخانه ششم آب تهران از سد تنظیمیامیرکبیر در روز پنج شنبه (هشتم آبانماه)، نگرانیهایی در رسانهها نسبت به سرنوشت رودخانه کرج ایجاد شده است. در این ارتباط شرکت مدیریت منابع آب ایران با دلایل و مستندات زیر اعلام میدارد در این پروژه به ملاحظات زیستمحیطی و رعایت کامل حقابه محیطزیست و کشاورزی توجه ویژهای شده است و قرار نیست هیچ اتفاقی در جریان طبیعی رودخانه کرج رخ دهد.
به گزارش مناقصهمزایده از مدیریت منابع آب، از همان ابتدای اجرای طرح انتقال آب به تهران، دغدغهها و ملاحظات زیستمحیطی در ارتباط با سرنوشت رودخانه کرج پس از بهرهبرداری از تونل برای مجریان و مسؤولان مطرح بوده است، با پیگیریهای بهعملآمده، این موضوع در مراجع مسؤول از جمله سازمان حفاظت از محیطزیست، مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور، شورای اسلامیوقت شهر کرج و نهایتاً هیأت دولت مطرح شد و پس از اطلاعرسانی و شفافسازی ابهامات در جلسات متعدد در سطوح کارشناسی و مدیریتی، انتقال آب از طریق تونل به تصفیهخانه ششم تهران مورد تصویب کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیطزیست دولت قرار گرفت. بر این اساس مقرر شد با بهرهبرداری از تونل انتقال آب کرج- تهران، رژیم جریانی رودخانه کرج براساس شاخصهای زیستمحیطی تغییر نکند.
در مصوبه هیأت محترم دولت سهم زیستمحیطی رودخانه کرج نیز براساس مطالعات زیستمحیطی که قبل از اجرای طرح صورت پذیرفته و به تأیید سازمان حفاظت محیطزیست کشور رسیده بود، مصوب شد و وزارت نیرو مکلف به تأمین آن شده است.
همچنین براساس مطالعات انجام شده، آورد رودخانه کرج در سالهای پُرآب تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب در سال و میانگین آورد ۵۵ ساله رودخانه مذکور به ۴۶۰ میلیون مترمکعب میرسد. تخصیص سالانه آب شرب تهران و کرج از سد کرج ۳۴۰ میلیون مترمکعب و زیستمحیطی ۳۰ میلیون مترمکعب است که معمولاً برای باغات و کشاورزی استفاده میشود.
با توجه به اینکه در مطالعات طرح به ملاحظات زیستمحیطی و تعیین حقابه زیستمحیطی پاییندست رودخانه کرج براساس الگوهای مورد تأیید سازمان حفاظت محیطزیست توجه ویژهای شده است، بنابراین طرح موضوعاتی از قبیل مرگ رودخانه کرج و خشک شدن مسیر رودخانه در جاده چالوس و باغهای پاییندست و دیگر موارد مشابه، منطبق بر واقعیت نمیباشد.
در حالحاضر تصفیهخانههای ۱ و۲ تهران ظرفیت استفاده از این تخصیص را ندارد و فقط ۲۶۰ میلیون مترمکعب در سال از طریق رودخانه کرج را منتقل میکند. در فاز اول، تونل افتتاح شده سد امیرکبیر به تصفیهخانه ششم ۶۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب باقیمانده تخصیص را منتقل مینماید و ظرفیت کامل تصفیهخانه ششم یعنی ۵٫۷ مترمکعب بر ثانیه زمانی منتقل میشود که آورد رودخانه بالاتر از نرمال و ترسالی باشد.
با توجه به توضیحات فوق، در هر شرایطی جریان آب در سطح رودخانه کرج باید برای تأمین آب تصفیهخانههای ۱ و ۲ تهران و زیستمحیطی و تأمین آب شهر کرج همچنان ادامه داشته باشد بنابر این مشکلی برای رودخانه و شهر کرج وجود ندارد و این رودخانه زیبا همچنان خروشان باقی خواهد ماند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.