الزام فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیرو مشکلات بازار فولاد طرحی پنج مادهای را با عنوان «طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار تدوین کرده است. به گزارش مناقصهمزایده، حجتا… فیروزی؛ سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورایاسلامی با بیان اینکه طرح […]
الزام فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس
کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیرو مشکلات بازار فولاد طرحی پنج مادهای را با عنوان «طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار تدوین کرده است.
به گزارش مناقصهمزایده، حجتا… فیروزی؛ سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورایاسلامی با بیان اینکه طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با هدف تنظیم بازار داخل و حمایت از صادرات در پنج ماده تدوین شده، در تشریح مواد آن، اضافه کرد: بخش نخست این طرح مربوط به تعاریف، بخش دوم فروش داخل، بخش سوم مربوط به صادرات، قسمت بعدی ایجاد کمیته رصد و پایش بازار فولاد و آخرین بخش مربوط به سامانه جامع تجارت است.
نماینده مردم فسا در مجلس شورایاسلامی افزود: در جریان بررسی طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد از ظرفیت وزارت صنعت،معدنوتجارت، فولادکاران بزرگ مانند ذوبآهن اصفهان، اتاق بازرگانی، مرکز پژوهشها و… استفاده شده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد، بازار را تنظیمگری میکند، ادامه داد: شاهبیت این طرح الزام به فروش همه محصولات زنجیره فولادی در بورس است و ضمانت اجرایی آن نیز این است که عدم فروش تمامی محصولات زنجیره فولاد در بورس جرم تلقی میشود و مجازات سنگینی برای متخلفان پیشبینی شده است.
جزییات این طرح به شرح زیر است:
ماده ۱- کلیه محصولات زنجیره فولاد با رعایت مفاد بند «ج» ماده۳۶ قانون احکام دائمی کشور مصوب سال ۱۰/۱۱/۱۳۹۵، برای فروش داخلی ملزم به عرضه و فروش در بورس هستند. معامله محصولات فوق در خارج از بورس ممنوع بوده و در حکم خارج از شبکه میباشد.
تبصره ۱- در معاملات محصولات زنجیره فولاد شامل سنگآهن، کنستانتره، گندله، آهناسنفجی و فولادخام و ورقهای فولادی، سازمان بورس کالای ایران موظف است به کارخانههای تولید دارای کد بهینیاب و براساس سهمیه مندرج در سامانه بهینیاب اجازه ثبت سفارش و خرید بدهد. فروش مواداولیه و محصولات خریداری از بورس کالا توسط خریداران ممنوع میباشد و متخلفین به دلیل اخلال در بازار جهت رسیدگی به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
تبصره ۲- وزارت صنعت،معدنوتجارت مکلف است برای کلیه محصولات زنجیره ارزش فولاد که در بورس کالا عرضه میشوند، کف و سقف قیمتی تعیین کند. کف و سقف قیمتی تعیینشده به صورت ضرایبی از قیمتهای جهانی بوده و هر شش ماه یکبار قابل تغییر و تجدیدنظر خواهد بود.
ماده ۲- صادرات کلیه محصولات حلقههای مختلف زنجیره ارزش فولاد صرفاً پس از عرضه هفتگی توسط تولیدکنندگان در بورس کالا و به میزان مازاد عرضه ثبت شده در بورس کالا مجاز است.
تبصره ۱– در صورت تخصیص صادرات به تولیدکننده به میزان مازاد عرضه در بورس کالا، حداکثر زمان مجاز صادرات کالا از سوی تولیدکننده برای آن محموله چهار هفته خواهد بود و پس از این مدت مجوز صادراتی محموله مذکور از بین میرود.
تبصره ۲-صادرات کلیه محصولات زنجیره ارزش فولاد صرفاً توسط تولیدکنندگان و یا نماینده رسمیآنها مجاز است.
تبصره ۳- معافیت مالیاتی صادرات محصولات خام زنجیره فولاد (سنگآهن، کنسانتره، گندله، آهناسفنجی و فولادخام) از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون حذف میگردد.
ماده ۳– کلیه فعالین زنجیره تأمین و توزیع فولاد، شامل مواداولیه معدنی (سنگآهن، کنسانتره، گندله و آهناسفنجی)، محصولات میانی فولاد (بیلت، بلوم و اسلب)، محصولات نهایی اعم از مقاطع طویل (مانند میلگرد، تیرآهن و نظایر آن) و مقاطع تخت (انواع ورق فولادی اعم از ورق گرم، ورق سرد و پوششدار) و محصولات ثانویه حاصل از ورق شامل انواع لوله و پروفیل میبایست اطلاعات تولید، فروش، واردات، صادرات و مصرف این کالاها را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند و اسناد خرید خود را نیز پس از بررسی مطابقت، تأیید یا رد نمایند.
تبصره ۱- فروش کالای موضوع این مصوبه تنها به اعضای زنجیره تأمینی مجاز است که مشخصات آنها در سامانه جامع تجارت ثبت و مورد تأیید قرار گرفته باشد. خریداران نیز موظفند کالای موضوع این مصوبه را تنها از اعضای زنجیره تأمینی که مشخصات آنها در سامانه جامع تجارت ثبت و مورد تأیید قرار گرفته، خریداری نمایند. تا زمان تأیید خرید، ثبت فروش بلااثر خواهد بود.
تبصره ۲- اعضای زنجیره تأمین و متولیان انبارهای کالاهای موضوع این مصوبه، ملزم به ثبت اطلاعات مکانهای نگهداری کالا، اظهار موجودی اولیه کالاها و ثبت ورود و خروج کالا در سامانه جامع انبارها هستند. این اقدام برای اعضای زنجیره تأمین از طریق سامانه جامع تجارت امکانپذیر است.
تبصره ۳- عدم رعایت مفاد این مصوبه به صورت کلی یا جزیی، مشمول ضمانت اجرای تبصره۴ ماده۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲ میشود.
تبصره ۴- فعالین مستقر در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی نیز مشمول این ماده بوده و میبایست اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند.
ماده ۴- آییننامه اجرایی این قانون ظرف مدت یک ماه پس از لازمالاجراء شدن قانون، توسط وزارت صنعت،معدنوتجارت تهیه و به تصویب هیأتوزیران میرسد. متخلف از اجرای این ماده به انفصال از خدمت محکوم خواهد شد.
ماده ۵- وزارت صنعت،معدنوتجارت مکلف است؛ گزارش جامع بررسی و رصد زنجیره ارزش فولاد را به صورت ماهانه به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورایاسلامی ارسال نماید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.