تأمین مالی پروژه‌های برق آبی با روش‌های BOO و BOT

چراغ سبز لغو روادید ایران – گرجستان به اقتصاد معاون نخست وزیر و وزیر انرژی جمهوری گرجستان در دیدار با وزیر نیرو از شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی برای سرمایه‌گذاری و حضور در پروژه‌های برق‌آبی این کشور دعوت کرد. به‌گزارش باشگاه خبرنگاران، حمید چیت‌چیان در ملاقات با کاخا کالادزه، معاون نخست‌وزیر و وزیر انرژی جمهوری گرجستان […]

چراغ سبز لغو روادید ایران – گرجستان به اقتصاد

معاون نخست وزیر و وزیر انرژی جمهوری گرجستان در دیدار با وزیر نیرو از شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی برای سرمایه‌گذاری و حضور در پروژه‌های برق‌آبی این کشور دعوت کرد.

به‌گزارش باشگاه خبرنگاران، حمید چیت‌چیان در ملاقات با کاخا کالادزه، معاون نخست‌وزیر و وزیر انرژی جمهوری گرجستان که در ساختمان ستادی این وزارتخانه انجام شد، اظهار داشت: امکانات و ظرفیت‌های مناسبی در دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری گرجستان وجود دارد که می‌تواند به گسترش همکاری‌های بین دو کشور بینجامد.

وی همکاری شرکت‌های ایرانی در خصوص اصلاح و بازسازی و توسعه شبکه‌های برق گرجستان را از جمله این همکاری‌ها ذکر و در ادامه افزود: از جمله موارد دیگر همکاری، می‌تواند از طریق اتصال شبکه‌های ۴گانه برق ایران، گرجستان، ارمنستان و روسیه باشد که قادر خواهد بود تا کمبود برق مصرفی هریک از این کشور‌ها را در زمان پیک مصرف تأمین کند.

چیت‌چیان ادامه داد: با توجه به این‌که پیک مصرف برق در گرجستان در فصل زمستان و پیک مصرف برق ایران در تابستان است، ما می‌توانیم از طریق این خطوط در تابستان وارد کننده برق از گرجستان و در زمستان صادرکننده برق به این کشور باشیم.

وی با اظهار امیدواری از این‌که مذاکرات بین ۴ کشور در ماه آوریل در تفلیس گرجستان به نتایج نهایی تبدیل شود، تصریح کرد: با به‌ هم پیوستن شبکه‌های برق این چهار کشور، ضمن آغاز فعالیت‌های تجارت برق و تأمین برق پایدار و مطمئن برای این کشور‌ها که به نفع سایر کشورهای منطقه نیز خواهد بود، این کشور‌ها برای تأمین کمبود برق مورد نیاز خود در زمان پیک مصرف، احتیاج به احداث نیروگاه جدید نخواهند داشت.

وزیر نیرو با اشاره به دو خط برق موجود بین ایران و ارمنستان با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات گفت: هم‌اکنون در حال احداث خط سوم هستیم که ظرفیت انتقال برق را تا ۱۲۰۰ مگاوات افزایش خواهد داد و در گام بعدی با ارتباط شبکه‌های برق ارمنستان و گرجستان، این امکان فراهم خواهد شد که ایران از طریق ارمنستان به گرجستان برق صادر کند و در امکان بعدی از طریق آذربایجان نیز به گرجستان متصل شویم.

وی تصریح کرد: با برق‌دار شدن پست ۴۰۰ به ۳۳۰ کیلوولت که در مرز آذربایجان در منطقه پارس‌آباد احداث شده است، امکان تبادل برق با آذربایجان به میزان ۵۰۰ مگاوات فراهم خواهد شد.

چیت‌چیان با اشاره به این‌که شرکت‌های داخلی در زمینه ساخت نیروگاه‌های برق‌آبی و تجهیزات نیروگاهی و استفاده از توربین‌های ساخت داخل به مهارت کامل رسیده‌اند، افزود: گرجستان دارای منابع آبی فراوانی است و پتانسیل استفاده از نیروگاه‌های برق‌آبی را در خود دارد و این زمینه می‌تواند بستر خوبی برای فعالیت شرکت‌های ایرانی باشد.

وی با اشاره به این‌که دامنه وسیعی از همکاری‌های جمهوری اسلامی در گرجستان می‌تواند در بخش احداث نیروگاه‌های برق‌آبی و حرارتی، ساخت سد و سایر تجهیزات تولید، انتقال و توزیع نیرو در صنعت برق را همراه داشته باشد، افزود: این موارد می‌تواند شامل سرمایه‌گذاری‌های مشترک در دو کشور، تبادل تجربیات برای ارتقای سطح صنعت برق و آموزش کارشناسان ایرانی در گرجستان و کارشناسان گرجی در ایران را نیز در بر گیرد.

وزیرنیرو با بیان این‌که احداث نیروگاه‌ها می‌تواند به روش‌های (BOO و BOT) و فاینانس پروژه‌ها صورت پذیرد، افزود: موقعیت ویژه گرجستان امکانات خوبی را برای همکاری‌های مناسب دو کشور رقم خواهد زد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، کاخا کالادزه، معاون نخست وزیر و وزیر انرژی جمهوری گرجستان با بیان این‌که از دوشنبه گذشته لغو روادید برای دو کشور صادر شده است، گفت: از این پس مردم ایران و گرجستان می‌توانند بدون ویزا به کشور یکدیگر سفر کنند و این باعث رونق صنعت توریسم و گردشگری و در نهایت توسعه اقتصادی بین دو کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: گرجستان کشور در حال توسعه با ویژگی‌های خاص و دارای پروژه‌های فنی بسیاری در زمینه تولید برق است که تمایل داریم ضمن استفاده از دانش متخصصان ایرانی، آن‌‌ها را در اجرای پروژه‌های این کشور سهیم کنیم.

کالادزه با بیان این‌که گرجستان دارای ۲۵ هزار رودخانه است که ۳۰۰ رودخانه دارای پتانسیل احداث نیروگاه برق‌آبی هستند، اظهار داشت: در صورتی‌که سرمایه‌گذاران ایرانی بخواهند در پروژه‌های برقی به‌خصوص ساخت نیروگاه‌های برق‌آبی، در این کشور سرمایه‌گذاری کنند حاضر هستیم پروژه‌های مذکور را به‌صورت مستقیم به آنان واگذار کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر از ۱۸ تا ۲۰ درصد پتانسیل آبی این کشور استفاده می‌شود که مصمم هستیم از حجم بیش‌تری از پتانسیل منابع آبی این کشور استفاده کنیم.

وی اشاره کرد: غیر از احداث نیروگاه، در برنامه ۱۰ ساله تصمیم داریم که ۷۰۰ میلیون دلار برای بازسازی خطوط و پست‌های برق و تجهیزات برقی این کشور هزینه کنیم.

 

وزیر انرژی گرجستان به یکی از مزایای استقبال شرکت‌های خارجی به تولید برق در گرجستان اشاره کرد و افزود: وقتی یک شرکت خارجی در گرجستان نیروگاه برق تولید کند، دولت گرجستان تعهد می‌کند تا ۸ ماه از سال را از این شرکت خرید تضمینی برق داشته باشد و ۴ ماه باقی‌مانده را خود شرکت می‌تواند به فروش برق بپردازد که این موضوع می‌تواند یک مزیت مثبت برای شرکت‌های ایرانی باشد تا در ۴ ماه تابستان و زمان پیک برق ایران، برق تولیدی را به کشور خود صادر کنند.