قابلیت افزایش ظرفیت صنعت CNG به ۴۰ میلیون متر مکعب

قابلیت افزایش ظرفیت صنعت CNG به ۴۰ میلیون متر مکعب مدیر طرح احداث جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: ظرفیت کنونی صنعت سی‌ان‌جی تا ۴۰ میلیون مترمکعب قابلیت افزایش و بهره‌برداری دارد. به گزارش شانا، علی‌مهرابی ظرفیت صنعت سی‌ان‌جی با توجه به ذخایر، شبکه گازرسانی گسترده و پتانسیل […]

قابلیت افزایش ظرفیت صنعت CNG به ۴۰ میلیون متر مکعب

مدیر طرح احداث جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: ظرفیت کنونی صنعت سی‌ان‌جی تا ۴۰ میلیون مترمکعب قابلیت افزایش و بهره‌برداری دارد.

به گزارش شانا، علی‌مهرابی ظرفیت صنعت سی‌ان‌جی با توجه به ذخایر، شبکه گازرسانی گسترده و پتانسیل سازندگان و سرمایه‌گذاران داخلی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: هم اکنون نگرانی موجود در این صنعت تنها بحث ایمنی است که در مراحل طراحی ساخت به‌طور کامل رعایت می‌شود اما بحث ایمنی و بازرسی‌های ادواری باید مورد توجه بیش‌تری قرار گیرد.

وی با اعلام این‌که هر کمپرسور اکنون ۷٫۵ ساعت در شبانه‌روز کارکرد دارد، گفت: ظرفیت بهره‌برداری از هر کمپرسور تا ۲ برابر میزان کنونی امکان‌پذیر است.

مدیر طرح احداث جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده (CNG) شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: هر کمپرسور می‌تواند تا ۱۵ ساعت در شبانه‌روز کارکرد داشته باشد، این به این معنی است که هم‌اکنون امکان افزایش ظرفیت صنعت سی‌ان‌جی کشور از ۲۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعب وجود دارد.

به گفته وی، امکان دو برابر کردن ظرفیت سی‌ان‌جی وجود دارد اما برای حفظ عمر و ایمنی جایگاه‌ها افزایش ظرفیت تا ۵۰ درصد یعنی تا ۳۰ میلیون مترمکعب در کشور بدون شک با حفظ شرایط ایمنی مهیاست.

مهرابی با اشاره به ظرفیت مطلوب ایجاد شده در این صنعت اظهار کرد: اگر روزی تصمیمی مبنی بر این‌که سوخت نخست کشور سی‌ان‌جی باشد از سوی مسؤولان اتخاذ شود، این صنعت آمادگی دارد با استفاده از قابلیت‌ها، زیرساخت‌ها و ظرفیت‌ها موجود همه سوخت مصرفی ناوگان حمل و نقل را تأمین کند.

وی از مزایای استفاده سی‌ان‌جی می‌گوید که در صورت جایگزینی و ایجاد رغبت با اختلاف قیمت، کشور دیگر از واردات بنزین بی‌نیاز می‌شود و می‌تواند بنزین با کیفیت به خارج صادر کند.

 

ایران هم اکنون با بیش از دو هزار و ۳۲۰ باب جایگاه گاز طبیعی فشرده (CNG) و ایجاد ظرفیت توزیع دو میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب در ساعت توانایی توزیع بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب سی ان جی را با احتساب ۱۴ ساعت کارکرد کمپرسور به بیش از ۳ میلیون خودرو گازسوز در شبکه حمل و نقل را دارد.