عرضه خودرو در بورس به معنای افزایش قیمت آن نیست

  عرضه خودرو در بورس به معنای افزایش قیمت آن نیست سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی‌ با توجه به ضرورت قطع دست دلالان از بازار خودرو، گفت: این موضوع که با ورود هر کالایی از جمله خودرو به بورس، قیمت آن افزایش می‌یابد، قابل پیش‌بینی نیست و مبنای علمی ‌ندارد. مهدی طغیانی در گفت‌وگو با […]

 

عرضه خودرو در بورس به معنای افزایش قیمت آن نیست

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی‌ با توجه به ضرورت قطع دست دلالان از بازار خودرو، گفت: این موضوع که با ورود هر کالایی از جمله خودرو به بورس، قیمت آن افزایش می‌یابد، قابل پیش‌بینی نیست و مبنای علمی ‌ندارد.

مهدی طغیانی در گفت‌وگو با خبرخودرو، درخصوص طرح عرضه خودرو در بورس کالا و دلایل مخالفان این طرح مبنی بر ایجاد بازار بورسی و غیربورسی برای خودرو همانند وضعیت مواداولیه در بازارسرمایه، اظهار داشت: در حال‌حاضر موجی از افزایش تقاضای غیرمصرفی در بازار خودرو را شاهد هستیم که به سمت طرح‌های قرعه‌کشی و ثبت‌نام برای خرید خودرو روانه شده‌اند و به عنوان سدی در مسیر انتفاع مصرف‌کننده واقعی از این طرح‌ها و دستیابی آنها به خودرو موردنظرشان عمل می‌کند.

وی با تأکید بر قطع دست دلالان و واسطه‌گران از بازار خودرو، افزود: در طرح پیشنهادی عرضه خودرو به بورس انتفاع خودروسازان نیز در نظر گرفته شده به این ترتیب که مابه‌التفاوت حاصل از فروش خودرو در صندوقی جمع‌آوری شده و به اشکال مختلف و با هدف رشد صنعت خودرو به خودروسازی‌ها اختصاص یابد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای‌اسلامی‌ در ادامه، بیان کرد: اعضای کمیسیون اقتصادی دیدگاه منفی نسبت به طرح عرضه خودرو در بورس ندارند اما باید منتظر ماند تا این طرح از سوی کمیسیون صنایع به عنوان کمیسیون فرعی به صحن علنی ارائه شود تا بتوان به صورت رسمی ‌در این خصوص اظهارنظر کرد.

طغیانی درخصوص برخی اظهارات مبنی بر اینکه ورود خودرو به بورس موجب افزایش قیمت آن و مواجهه با تبعات اجتماعی ناشی از آن خواهد شد، تأکید کرد: واقعیت این است که این موضوع قابل پیش‌بینی نیست و از نظر علمی ‌نیز مبنایی ندارد. بنابراین ورود هر کالایی به بورس به طور قطع مقارن با افزایش قیمت آن نیست.

وی همچنین درخصوص موضوع قیمت‌گذاری فولاد در بورس، گفت: در صحن علنی عرضه تمامی‌ محصولات فولادی به بورس و عدم تعیین سقف قیمتی در عرصه رقابت مطرح شد به نحوی که قیمت پایه قدری کاهش بیابد و حتی به زیر نرخ فوب خلیج‌فارس برسد.

سخنگوی کمیسیون مجلس شورای‌اسلامی،‌ افزود: مجلس با موضوع تعیین سقف قیمت به دلیل اینکه رانت و فساد ایجاد کرده و بهره‌مندی عده‌ای خاص را به‌دنبال دارد، موافق نیست.

طغیانی درخصوص مشکلات صنعت قطعه‌سازی ناشی از آزادی فولادسازان در افزایش قیمت‌ها و عدم عرضه کافی محصولات به بورس و چرایی این وضعیت، گفت: مجلس معتقد است باید شرایط را برای ورود کلیه محصولات فولادی به بورس و ایجاد فضای رقابتی میان متقاضیان خرید به عنوان تولیدکننده فراهم کرد و فروش به اشخاصی غیر از تولیدکننده نیز ممنوع باشد تا بدین ترتیب خرید و فروش براساس قیمت‌های تعیین شده در این فضای رقابتی حاصل گردد.

این نماینده مجلس شورای‌اسلامی ‌در پایان درخصوص اظهارات برخی از تولیدکنندگان مبنی بر نقش تعیین‌کننده کارگزاران و واسطه‌گران در تعیین قیمت مواداولیه از جمله فولاد در بورس و بازار، خاطرنشان کرد: بدون تردید واسطه‌گری در بازار وجود دارد.