تداوم روند کاهشی سطح تراز آب دریای خزر

تداوم روند کاهشی سطح تراز آب دریای خزر   مدیر مرکز مطالعات دریای خزر گفت: روندکاهشی سطح تراز آب دریای خزر همچنان ادامه دارد که علت آن به کاهش ورودی آب رودخانه‌های اصلی مرتبط است. به گزارش ایرنا، سیده‌معصومه بنی‌هاشمی ‌افزود: گرچه هنوز اطلاعات ایستگاه‌های مختلف دریای خزر به دلیل اینکه تازه سال آبی به پایان […]

تداوم روند کاهشی سطح تراز آب دریای خزر

  مدیر مرکز مطالعات دریای خزر گفت: روندکاهشی سطح تراز آب دریای خزر همچنان ادامه دارد که علت آن به کاهش ورودی آب رودخانه‌های اصلی مرتبط است.

به گزارش ایرنا، سیده‌معصومه بنی‌هاشمی ‌افزود: گرچه هنوز اطلاعات ایستگاه‌های مختلف دریای خزر به دلیل اینکه تازه سال آبی به پایان رسیده به طور کامل جمع‌آوری نشده، اما بررسی اطلاعات موجود نشان داد میزان کاهش شدید سطح تراز آب دریای خزر اندکی، کمتر شده است.

وی ادامه داد: سطح تراز آب دریای خزر در سال آبی۹۸-۹۷ حدود ۱۵ سانتی‌متر کاهش یافته بود که سال گذشته، اندکی کمتر شده است.

بنی‌هاشمی‌، خاطرنشان کرد: مطالعه صورت گرفته نشان داد دوره کاهشی اخیر ارتباط زیادی با تغییر اقلیم رخ داده در کل حوضه آبریز دریای خزر دارد.

مدیر مرکزمطالعات دریای خزر گفت: ۲۵ درصد حوضه آبریز دریای خزر در خاک کشورمان قرار دارد و عمده آن در کشورهای همسایه شمالی این دریاست، بنابراین هر فعل و انفعالی در این حوضه آبریز صورت گیرد در برآیند کلی سطح تراز آب دریا اثرگذار است.

بنی‌هاشمی ‌میزان ورودی رودخانه‌ها به دریا، میزان بارش در سطح دریا و دمای سطح آب که هدررفت و تبخیر آب را به دنبال دارد را از عوامل مهم اثرگذار بر تراز سطح آب دریای خزر برشمرد.

وی ادامه داد: مجموع این عوامل که می‌توان گفت؛ نماینده مؤلفه‌های مؤثر بر بیلان آبی دریای خزر هستند، نشان‌دهنده وضعیت سطح تراز این دریا محسوب می‌شوند.

مدیر مرکز مطالعات دریای خزر ورودی آب رودخانه‌های داخل خاک کشورمان به دریای خزر را ناچیز برشمرد که اثر چندانی هم بر تراز آب آن ندارند.

بنی‌هاشمی‌ مؤثرترین ورودی آب به این دریا را رودخانه‌های بزرگی همانند ولگا دانست و ادامه داد: میزان ورودی این نوع رودخانه‌ها اثر مستقیم بر سطح تراز آب دریای خزر دارند.

 مردادماه امسال سرپرست مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر، گفت: سطح تراز آب دریای خزر با افت شدید روبه‌رو شده که کاهش ورودی رود ولگا و افزایش دما از مهم‌ترین عوامل این کاهش است.

بنی‌هاشمی ‌افزود: کاهش سطح تراز آب دریای خزر به کاهش ورودی سایر رودخانه‌های اصلی نیز مرتبط است، چرا که میزان آب این رودخانه‌ها در دوره اخیر کاهش زیادی داشته‌اند.

دریاچه خزر بزرگ‌ترین دریاچه جهان است که به همین دلیل آن را دریا می‌نامند.

دریای خزر یا دریای کاسپین از شمال به روسیه، از جنوب به ایران، از غرب به جمهوری‌ آذربایجان و از شرق به جمهوری‌های ترکمنستان و قزاقستان محدود می‌شود.