ظرفیت‌های جدید برنامه‌های مدیریت مصرف در سال۱۴۰۰

ظرفیت‌های جدید برنامه‌های مدیریت مصرف در سال۱۴۰۰ مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، گفت: در حالی‌که امسال کمتر از ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت بخش تولید افزوده شد، ۵۶۶۰ مگاوات از پیک را از طریق برنامه‌های مدیریت مصرف جبران کردیم و قادر هستیم با مقدار ۱۰درصد از آنچه به بخش تولید در منابع و […]

ظرفیت‌های جدید برنامه‌های مدیریت مصرف در سال۱۴۰۰

مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، گفت: در حالی‌که امسال کمتر از ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت بخش تولید افزوده شد، ۵۶۶۰ مگاوات از پیک را از طریق برنامه‌های مدیریت مصرف جبران کردیم و قادر هستیم با مقدار ۱۰درصد از آنچه به بخش تولید در منابع و ساختار اختصاص داده می‌شود، تابستان ۱۴۰۰ را به راحتی پشت سر بگذاریم.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو،‌ هادی مدقق؛ درباره ظرفیتهای جدید مدیریت مصرف برق در تابستان۱۴۰۰، از ظرفیت مدیریت مصرف در بخش خانگی و تجاری کوچک و همچنین ظرفیت توسعه برنامه‌های پاسخگویی بار در بخش مشترکین دیماندی و مصارف سنگین خبر داد که تحقق آن نیازمند توجه و حمایت از جایگاه مدیریت مصرف و بهره‌وری انرژی در صنعت برق است.

  مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر با اشاره به سابقه برنامه‌های مدیریت مصرف در صنعت برق از سال ۱۳۸۰، علت اصلی خاموشی‌های سال ۱۳۸۷ را کمبود تولید نیروگاههای برقابی، عدم بهره‌گیری از ظرفیت بالای برنامه‌های مدیریت مصرف در بخش‌های کشاورزی، صنعت و تجاری و فقدان سیستم اندازه‌گیری هوشمند دانست.

وی افزود: در نیمه دوم ۱۳۸۷ طرح فهام و استفاده از ظرفیت برنامه‌های پاسخگویی بار و مدیریت مصرف را پیشنهاد کردیم که با استقبال وزیر وقت نیرو همراه شد و تا سال ۱۳۹۵ زیرساختها اعم از دستورالعمل‌ها و سخت‌افزارهای مورد نیاز شامل کنتورهای هوشمند و پایش مشترکان، فراهم شد اقدامات انجام شده در سطح ملی و بین‌المللی مطرح و مورد تقدیر قرار گرفت که از جمله آن به دریافت جوایز بین‌المللی از مجمع جهانی انرژی می‌توان اشاره کرد.

مدقق با اشاره به خشکسالی سال ۱۳۹۷ و تکرار کمبودهای بخش تولید، از آغاز نصب و توسعه استفاده از کنتورهای هوشمند در این سال خبر داد که به شکل‌گیری برنامه‌های ۰۹۸ و ۰۹۹ انجامید و سال ۱۳۹۸ با حدود ۴۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف، بدون خاموشی طی شد.

وی با اشاره به پیشبینی ۶۰۰۰ مگاوات برنامه‌های مدیریت مصرف برای تابستان ۹۹ از تحقق ۵۶۶۰ مگاوات از نیاز شبکه از این طریق خبر داد که ۱۲۰۰ مگاوات آن از محل تعرفه پیک بحرانی (CPP) برنامه‌ریزی شده بود که به دلیل عدم ابلاغ به موقع، محقق نشد و با این وجود تابستان ۹۹ نیز بدون اعمال خاموشی پشت سر گذاشته شد.

مدقق استفاده از ظرفیت شرکت‌های استارت‌آپی و تجمیعکنندگان برای کاهش ۱۰۰۰ مگاوات از مصرف بخش‌های خانگی و تجاری کوچک در تابستان ۹۹ را از برنامه‌های جدید عنوان کرد که علی‌رغم زمان کمی‌که برای شکل‌گیری شرکت‌های استارت‌آپی و پیاده‌سازی ایده‌های نو در قالب تجمیعکننده‌ها بود ولی این طرح نتایج قابل‌توجه و امیدوارکننده‌ای داشت. همچنین استفاده از اینترنت اشیاء و فناوری‌های نوین نیز در سال‌جاری پیشبینی شد که به عنوان پایلوت در سه شرکت توزیع برق به اجراء درآمد.

مدقق نیمی ‌از بار مصرفی شبکه را به ۳۵ میلیون مشترک خانگی و تجاری کوچک مربوط دانست که تاکنون به ظرفیت این بخش از مصرف در برنامه‌های پیکسایی کمتر توجه شده است.

وی ظرفیت بالقوه این بخش را معادل بخش مشترکین دیماندی دانست که در وضعیت فعلی بالغ بر ۵۵۰۰ مگاوات است و تأکید کرد: در صورت بهره‌گیری از ظرفیت بخش خانگی و ظرفیتهای جدید مشترکان دیماندی، سرجمع توان برنامه‌های مدیریت مصرف و پاسخگویی بار صنعت برق در بلندمدت می‌تواند به دو برابر میزان فعلی ارتقاء یابد. دستیابی به چنین ظرفیتی مستلزم تخصیص منابع و تقویت ساختار مدیریت مصرف و بهره‌وری انرژی در صنعت برق است.

وی ظرفیتهای جدید پاسخگویی بار در تابستان۱۴۰۰ را علاوه بر بخش خانگی و تجاری کوچک، شامل ۱۰۰۰ مگاوات از طریق اعمال تعرفه پیک بحرانی ،۱۸۰۰ مگاوات از طریق توسعه برنامه‌های مدیریت مصرف بخش کشاورزی و ۳۰۰ مگاوات افزایش همکاری بخش اداری با برنامه‌های پاسخگویی بار برشمرد.