مزایده ۳۶ محدوده امیدبخش معدنی در کرمانشاه

در آینده‌ای نزدیک برگزار می‌شود مزایده ۳۶ محدوده امیدبخش معدنی در کرمانشاه گروه زمین‌ومعدن -استان کرمانشاه یکی از استان‌های معدنی کشور می‌باشد که نزدیک ۷۵ درصد معادن قير طبيعي در این استان واقع شده است ذخیره قطعی معادن استان کرمانشاه بیش از شش میلیارد تن می‌باشد که سالیانه از این معادن حدود هفت میلیون تن […]

در آیندهای نزدیک برگزار می‌شود

مزایده ۳۶ محدوده امیدبخش معدنی در کرمانشاه

گروه زمین‌ومعدن -استان کرمانشاه یکی از استان‌های معدنی کشور می‌باشد که نزدیک ۷۵ درصد معادن قير طبيعي در این استان واقع شده است

ذخیره قطعی معادن استان کرمانشاه بیش از شش میلیارد تن می‌باشد که سالیانه از این معادن حدود هفت میلیون تن استخراج می‌شود کرمانشاه در حال‌حاضر دارای ۱۵۸ معدن فعال می‌باشدکه نزدیک به ۱۷۰۰ نفر به‌طور مستقیم و بین سه تا چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این معادن مشغول به کار هستند. عمده ذخایر معدنی استان مربوط به مصالح ساختمانی از جمله سنگ‌هاي تزئيني(مرمريت- دولوميت)، سنگ گچ ، سنگ لاشه ، آهک و مارن و می‌باشد.

البته معادن فلزی و غیرفلزی از جمله معادن منیزیم بالای ۲۰درصد از سنگ‌های دولومیتی منگنز، سنگ‌آهن ، سیلیس و فلدسپات، خاک صنعتی نیز در این استان وجود دارد از آنجا که یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت و توسعه معادن مطالعات اکتشافی می‌باشد. به گفته محسن دارابی؛ مدیرکل سازمان صمت استان کرمانشاه با توجه پهنه‌بندی استان‌ها در سال۹۴ کرمانشاه نیز به پنج پهنه مطالعاتی تقسیم شد. وی عنوان کرد: پهنه قیر طبیعی در منطقه گیلان‌غرب، پلی‌متال در سنقر و کلیایی، پهنه سنگ‌های تزیینی در هرسین، پهنه مرکزی در کرمانشاه و اورامانات و پهنه دیگری در اسلام‌آباد غرب از جمله این پهنه‌ها بود. دارابی تصریح کرد: دو پهنه کرمانشاه و اسلام‌آباد غرب به دلیل تکراری بودن مطالعات از دستور کار خارج شد و سه پهنه باقیمانده با مجموع بیش از ۴۲۰۰ کیلو مترمربع در اختیار سه مشاور قرار گرفت و نتیجه این مطالعات معرفی ۳۶ نقطه امیدبخش برای استان می‌باشد که پس از کسر مناطق متداخل، مستثنیات و سکونتگاه‌ها جهت ادامه اکتشافات تکمیلی، به صورت مزایده در اختیار بهره‌برداران از معادن قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه وظیفه سازمان صنایع معادن استان بررسی و تهیه طرح‌های مطالعاتی است، افزود: ما به طور مستقیم در زمینه سرمایه‌گذاری وارد نشده‌ایم و زنجیره ارزش، مطالعات پایه و تهیه طرح‌های توجیهی فنی اقتصادی برای مواد معدنی مهم استان در دستور کار قرار گرفته است.

دارابی، افزود: در بحث فرآوری مواد معدنی در راستای جلوگیری از خام‌فروشی رسوب ارزش‌افزوده در استان برای تمامی‌ مواد معدنی استان برنامه داریم. هم‌اکنون پنج برنامه مهم برای فرآوری قیرطبیعی تولید منیزیم از دولومیت، فرآوری بهینه سنگ‌های تزئینی و چرخه ارزش سنگ گچ چرخه که با همکاری جهاد دانشگاهی، دفتر پژوهش استانداری دانشگاه رازی و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در حال اجراست که پس از فرآوری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد.