برنامه مجلس برای ورود دانشبنیانها به مناقصات دولتی نشست فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس شورایاسلامی با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای پارکهای علم و فناوری، برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مجلس، نشست فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس شورایاسلامی با حضور کشمیری؛ مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از […]
برنامه مجلس برای ورود دانشبنیانها به مناقصات دولتی
نشست فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس شورایاسلامی با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای پارکهای علم و فناوری، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مجلس، نشست فراکسیون اقتصاد دانشبنیان مجلس شورایاسلامی با حضور کشمیری؛ مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از رؤسای پارکهای علم و فناوری به منظور بررسی و رفع مشکلات آنها برگزار شد.
تنها دو پارک علم و فناوری پردیس و اصفهان دارای زیرساختهای لازم هستند
در ابتدای این نشست، مهدی کشمیری؛ مدیرکل برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارائه گزارش از وضعیت پارک علم و فناوری و برنامههایی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای آنها دارد، گفت: موقعیت جغرافیایی و امکانات لازم در مورد اراضی پارکهای علم و فناوری از اهمیت بهسزایی برخوردار است. ضمن اینکه حل مشکلات دانشگاهها توسط وزارت علوم، تعامل دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری، همافزایی و همجواری انواع شرکتها و واحدهای فناور، ایجاد فضای بازنوآوری و داشتن مرکز رشد برای جوانه زدن شرکتهای نوپا و استارتآپها از جمله برنامههایی است که این وزارتخانه جهت ارتقای پارکهای علم و فناوری در دستور کار دارد.
وی ضمن تشریح مدل کلی توسعه محتوای کالبدی یک پارک علم و فناوری، با اشاره به مشکل زیرساختی که این پارکها در روند فعالیت خود با آن مواجهند، تأکید کرد که تنها دو پارک پردیس و اصفهان دارای زیرساختهای لازم هستند.
کشمیری، یادآور شد: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی نامهای به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خواسته است تا امسال برای تأمین زیرساختهای ۱۵ پارک علم و فناوری، اعتبارات لازم پیشبینی شود.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی درخواستی از نمایندگان مجلس، تصریح کرد: مشارکت پارک و استفاده از مشاوره آنها در مباحث دانشبنیان، اشتغال و واگذاری کارگزاری بخشی از بودجههای اشتغال استانی ، توجه به نکات مورد نظر پارکها در تبصرههای قانون بودجه، اجرای طرح توسعه زیرساخت پارکهای علم و فناوری به عنوان مهمترین اولویت، سند اعیانی و حقوقی کردن سرمایهگذاری شرکتها که از موارد حیاتی است، تأمین منابع و امکانات جهت تأمین زیرساخت این پارکها و مراقبت از امتیارات ویژه پیشبینی شده برای این پارکها و شرکتهای دانشبنیان از جمله مواردی است که عملیاتی کردن آنها نیازمند حمایت مجلس است.
محصولات پارکهای علم و فناوری را میتوان به ثروت عمومی تبدیل کرد
در ادامه اقبال شاکری با بیان اینکه نقش پارکهای علم و فناوری در هر حوزهای باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که این موضوع مهم و کلیدی است که تاکنون مغفول مانده است، بر ضرورت بازاریابی برای شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورایاسلامی، افزود: تبدیل فناوری به ثروت توسط این پارکها از اهمیت ویژهای برخوردار است، ضمن اینکه باید شرایطی فراهم شود که بتوانند با همتایان سنتی خود رقابت کنند. از سوی دیگر باید شرایط حضور آنها در مناقصات نیز فراهم شود.
شاکری با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین برای تسهیل روند فعالیت پارکهای علم و فناوری و تبدیل محصولات آنها به ثروت عمومیاظهار کرد: مشکل اراضی این پارکها از طریق تعامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامیحل شدنی است، چرا که این دانشگاه از زمینههای گستردهای برخوردار است که میتواند آن را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دهد.
ضرورت برگزاری نشست بین مجلس و وزارت علوم جهت تعیین اولویتها برای تدوین پیشنویس برنامه هفتم توسعه
در ادامه فاطمه محمدبیگی با اشاره به اهمیت فعالیت پارکهای علم و فناوری جهت تأمین تجهیزات لازم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، یادآور شد: در پیک اول شیوع بیماری کرونا، متوجه کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده جهت کنترل بیماری کرونا شدم، بنابراین از پارک علم و فناوری قزوین خواستم نیاز این بخش را تأمین کنند و آنها نیز ظرف مدت پنج روز تعداد زیادی ماسک و مواد ضدعفونیکننده تولید کرده و با قیمت دولتی عرضه کردند و از این طریق زنجیره صنعت و پارک علم و فناوری در جهت رفع مشکلات این بخش شکل گرفت که جای قدردانی دارد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم، افزود: هماکنون قزوین آماده صادرات محصولات این بخش به دیگر کشورهاست، ضمن اینکه فعالیت شرکتهای دانشبنیان در این بخش هزار برابر سودآوری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: ما باید دولت را موظف کنیم تا بخشی از محصولات دانشبنیان را خریداری کند، همچنین لازم است نشست مشترکی بین مجلس و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت تعیین اولویتها در حوزه اشتغال، محیطزیست و امنیت غذایی برای تدوین پیشنویس برنامه هفتم توسعه برگزار شود.
محمدبیگی تأکید کرد: کرونا حداقل سه سال کشور را تحتتأثیر قرار داده و تبعاتش ۲۰ سال به طول خواهد انجامید، بنابراین لازم است در حوزه آموزش شبکه ناکارآمد شاد را اصلاح کنیم، ضمن اینکه کرونا فرصت مناسبی برای جهشتولید ایجاد کرد.
وی افزود: ما باید در حوزه مدیریت بحران نیز یک بند از قانون را به بحرانها بیولوژیک و طبیعی اختصاص دهیم و به شرکتهای دانشبنیان اختیار قانونی دهیم تا برای فعالیت در این بخش از بخشی از بودجه بحران بهرهمند شوند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، خاطرنشان کرد: ایران در حوزه مالکیت معنوی کشوری است که از جایگاه ویژهای در حوزههای علمی، هنری و دینی برخوردار است، بنابراین میطلبد که شرکتهای دانشبنیان برنامههای آیندهپژوهی در حوزه علوم انسانی، دینی، فرهنگی و جمعیت داشته باشند تا ما شاهد رشد علوم سلامت محور و انسانی باشیم.
محمدبیگی افزود: فرهنگ کار و تلاش و توجه به حوزه فناوری از جمله مواردی است که باید در بین نسل جوان نهادینه شود که تحقق این امر مستلزم ایجاد اپلیکیشن است که در این زمینه به جوانان آموزش دهد. همچنین باید بودجهای برای این بخش در نظر گرفته شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان تأکید کرد که شرکتهای دانشبنیان باید مجوز صادرات محصولات خود را حداقل به ۲۵ کشور اطراف داشته باشند.
————
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.