رئیس سازمان زمینشناسی مطرح کرد فاصله زیاد عمق اکتشافات معدنی ایران و جهان محمد قرهداغلی -رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با تأکید بر اینکه دنیا از اکتشافات معدنی روباز به عمق حرکت کرده است، گفت: میانگین عمق پوشش اکتشاف ۷۹ متر و این میزان متأسفانه برای ایران یک متر است. به گزارش مناقصه مزایده، […]
رئیس سازمان زمینشناسی مطرح کرد
فاصله زیاد عمق اکتشافات معدنی ایران و جهان
محمد قرهداغلی -رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با تأکید بر اینکه دنیا از اکتشافات معدنی روباز به عمق حرکت کرده است، گفت: میانگین عمق پوشش اکتشاف ۷۹ متر و این میزان متأسفانه برای ایران یک متر است.
به گزارش مناقصه مزایده، علیرضا شهیدی در بیستوسومین همایش انجمن زمینشناسی ایران با اشاره به نقشه زمینشناسی معادن کشور با تأکید بر اینکه اجداد ما به خوبی میدانستند که در چه ناحیهای زندگی میکنند، افزود: از سالیان گذشته اجداد ما با انجام فعالیتهای معدنکاری نیازهای خود را مرتفع میکردند.
وی ایران را یکی از قدیمیترین تمدنهای دنیا در زمینه معدنکاری دانست که اقدام به اکتشافت ذخایری همچون مس، آهن، سرب، جیوه، طلا، فیروزه و آرسنیک کرده است و ادامه داد: اکتشاف و ارزیابی منابعمعدنی، تهیه نقشههای پایه زمینشناسی، پایش مخاطرات طبیعی و یافتن منابع انرژی جدید از جمله مأموریتهای سازمانهای زمینشناسی بهشمار میرود.
شهیدی، شناسایی منابع ملی با هدف ایجاد ارزشافزوده و شناسایی مخاطرات با هدف جلوگیری از زیانهای اجتماعی را از مأموریتهای سازمان زمینشناسی ایران نام برد و ادامه داد: تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یکدویستوپنجاههزارم، انجام پروژههای گوناگون اکتشافات موضوعی در کشور، انجام ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی، تهیه اطلس ملی نقشههای پتانسیل مواد معدنی ایران و افزایش ظرفیت آنالیز مواد معدنی از ۱۰هزار نمونه در سال به ۵۰ هزار نمونه در سال از دستاوردهای این سازمان است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد که حدود ۱۰هزار و ۵۰۰ معدن در کشور وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آنها غیر فعال هستند و امیدواریم با سیاستهایی که در سازمان صنعت،معدنوتجارت در حال اجراست، معادن غیر فعال به شبکه تولید کشور بازگردد.
وی با تأکید بر اینکه در حالحاضر دنیا به اکتشاف معادن روباز به سمت اکتشافات معادن زیرزمینی به پیش رفته است، یادآور شد: میانگین عمق پوشش اکتشاف ۷۹ متر و این میزان برای ایران یک متر است و این عدد ناگواری است، ضمن آنکه عمق اکتشافات حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ متری برآورد شده است.
به گفته وی، ۵۰ تا ۷۲ درصد معادن در عمق ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری قرار دارد و این امر نشاندهنده این واقعیت است که باید اطلاعات خود را در زیر سطحی افزایش دهیم.
شهیدی، عدم اکتشاف بخش عظیمی از ذخایر معدنی، به ثمر نرسیدن ذخایر اندک کشف شده و عدم حضور سرمایهگذاران داخلی در بخش اکتشاف را از چالشهای این بخش عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا اقدام به انجام مطالعات ژئوفیزیک به روش هوابرد کردیم که براساس برنامهریزیها قرار است دومیلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی برداشت داده داشته باشیم که از این میزان ۶۸۰ کیلومتر خطی تاکنون انجام شده است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به برنامههای این سازمان تا سال۱۴۰۰، خاطر نشان کرد: تهیه دانشنامه زمینشناسی ایران به منظور یکپارچهسازی اطلاعات موجود زمینشناسی از جمله برنامههای ماست ضمن آنکه در زمینه پایش مخاطرات زمین از جمله سیل، زلزله، فرونشست، گردوغبار، اکتشافات معدنی، تغییر اقلیم اقدام شده و نقشههای آن در حال بهروزرسانی است.
شهیدی، از اجرای طرح جامع مطالعات زمینشناسی دریایی در این سازمان خبر داد و یادآور شد: در این طرح نقشههای زمینشناسی دریایی، رسوبشناسی، ژئوشیمیرسوبی و آلایندههای زیستمحیطی، ژئومورفولوژی، نقشههای گردشگری و ژئوپارک در مناطق ساحلی و مناطق دریایی خلیجفارس، تنگههرمز و دریای عمان تهیه خواهد شد.
وی توسعه ژئوپارک و ژئوتوریسم را از دیگر برنامههای این سازمان تا سال۱۴۰۰ ذکر کرد و گفت: در حالحاضر ۳۱ژئوپارک در کشور ایجاد شده است، علاوه بر آن راهاندازی پنج ژئوپارک «خورستان(نفت)»، «طبس»، «لرستان(سیمره)»، «همدان (اکباتان)» و «ارس» پیشنهاد شده است.
بیستوسومین همایش زمینشناسی ایران امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا، بهصورت مجازی برگزار شد. در این همایش مجازی، علیرضا شهیدی؛ رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و منصور قربانی؛ رئیس انجمن زمینشناسی ایران در محل سازمان زمینشناسی به ایراد سخنرانی پرداختند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.