نکات طلایی درباره خرید لاستیک خودرو لاستیک (تایر) آخرین عضو گردنده از سیستم انتقال قدرت است که در کنترل خودرو نقش اساسی ایفاء میکند؛ بنابراین انتخاب لاستیک و نگهداری از آن از موضوعات مهمیاست که باید مورد بررسی قرار گیرد. اعداد و ارقام درج شده روی لاستیک خودرو به ما کمک میکند که هنگام خرید […]
نکات طلایی درباره خرید لاستیک خودرو
لاستیک (تایر) آخرین عضو گردنده از سیستم انتقال قدرت است که در کنترل خودرو نقش اساسی ایفاء میکند؛ بنابراین انتخاب لاستیک و نگهداری از آن از موضوعات مهمیاست که باید مورد بررسی قرار گیرد. اعداد و ارقام درج شده روی لاستیک خودرو به ما کمک میکند که هنگام خرید لاستیک انتخاب بهتری داشته باشیم. اگر قصد خرید لاستیک خودرو داریم، لازم است که این نکات را بدانیم:
۱-سرعت مجاز
حداکثر سرعتی که لاستیک میتواند به مدت ۱۰دقیقه تحمل کن،د سرعت مجاز نام دارد که این شاخص با یکی از حروف لاتین A تا Z نشان داده میشود. روی جداره لاستیک خودروی پراید، نماد H برای سرعت درج شده که نشاندهنده این است که هنگامیکه لاستیک دارای فشار باد و بارگذاری مناسب است میتواند ۳۲۰ کیلومتر سرعت در ساعت را تحمل کند.
اگر بر روی لاستیکی حداکثر سرعت اعمال شود، اما دارای تنظیم فشار باد نباشد و یا اضافهبار روی آن اعمال شود، آسیب میبیند و یا میترکد.
۲-سایز لاستیک
معمولاً افراد، برای مراجعه به خرید لاستیک، بلافاصله اعداد و ارقامی را بیان میکنند که روی لاستیک قدیمی خود دیدهاند. اما بهتر نیست ابتدا معنای این شمارهها را بدانید.
اندازه لاستیک خودرو با علایمی همچون (۱۶۵/۶۵-R۱۳ ) روی لاستیک پراید نشان داده میشود که به شرح زیر است:
۱۶۵: پهنای لاستیک بر حسب میلیمتر
۶۵: نسبت ارتفاع دیواره لاستیک (فاق) به پهنای آن برحسب درصد
R: رادیال
۱۳: قطر رینگ بر حسب اینچ
۳- بار مجاز
شاخص وزن لاستیک میزان باری است که میتوانیم روی لاستیکها وارد کنیم. عبور از مرز مجاز بار موجب ترکیدن لاستیک و وقوع تصادف میشود، پس بهتر است با توجه به فشاری که بار اضافی درون خودرو به لاستیکها وارد میکند، اقدام به حملبار با خودرو کنیم. حداکثر وزنی که برای هر لاستیک قابل تحمل است، وقتی که حداکثر مقدار مجاز فشار را داشته باشد و بین صفر تا ۲۷۹ متغیر است.
این عدد، برای لاستیک خودروهای مختلف متفاوت است، مثلاً نماینده برای خودروهای سواری، عدد شاخص وزن بین ۷۵ تا ۱۰۵ است. برای مثال، شاخص وزن برای خودروی پراید ۷۶ و معادل ۴۰۰ کیلوگرم بار است، یعنی این لاستیک هنگامیکه حداکثر فشار باد مجاز را دارد، حداکثر ۴۰۰ کیلوگرم را میتواند حمل کند.
باید دقت کنید که هرگز لاستیکی را که شاخص وزن آن کمتر از میزان توصیه شده از سوی سازنده خودروست، روی رینگ نصب نکنید.
۴- اهمیت تاریخ تولید لاستیک در هنگام خرید
لاستیک خودرو نیز مانند محصولات دیگر دارای تاریخ مصرف هستند. تاریخ تولید لاستیک کنار لاستیک به صورت یک عدد چهاررقمیدرج شده که اغلب این تاریخ چهار سال پس از تاریخ تولید لاستیکهاست یعنی لاستیک چهار سال پس از این تاریخ، دیگر قابل استفاده نیست. تاریخ تولید مصرف لاستیک، به هفته و سال میلادی بر روی آن مشخص شده است.
اگر تاریخ مصرف لاستیک بگذرد، خطرات زیادی را به دنبال دارد، زیرا ممکن است لاستیک به صورت ناگهانی بترکد و باعث تصادف شده و یا حتی مرگ آورباشد.
۵- توجه به حداکثر فشار باد در زمان خرید لاستیک
میزان فشار باد مجاز لاستیک را میتوانید بر روی دیواره کناری آن مشاهده کنید. برای بعضی لاستیکها حداکثر فشار مجاز ۳۲psi، برای برخی ۴۴psi و برای بعضی دیگر از انواع لاستیکها حتی تا ۵۰psi است.
تنظیم فشار باد تا چند پوند کمتر از حداکثر فشار مجاز، عملی قابل قبول است، اما نباید در این کاهش افراط کنید. هنگام سفر لازم است فشار لاستیکها را نسبت به فشار توصیه شده به مقدار ۴psi کاهش دهید، زیرا لاستیکها در بزرگراهها گرم میشود و فشار درون آن بالا میرود. فشار کم باد داخل لاستیک، موجب بالا رفتن حرارت آن میشود.
۶- مقاومت حرارتی
مقاومت حرارتی لاستیکها با حروف لاتین و به ترتیب از بالاترین تا پایینترین درجه، با حروف A، B و C مشخص میشوند.
۷- چسبندگی
چسبندگی، میزان قابلیت متوقف کردن خودرو را در جادههای خیس نشان میدهد. داشتن چسبندگی بالا به این معنی است که این لاستیک، در مسافت کوتاهتری نسبت به لاستیک با چسبندگی پایینتر خودروی حامل خود را در جادههای خیس متوقف میسازد. میزان چسبندگی از بیشترین تا کمترین، به ترتیب با حروف AA، A، B و C نشان داده میشود.
۸- ساییدگی
این عدد، میزان سایش لاستیک را نشان میدهد و عدد بالاتر بیانگر زمان طولانی ساییده شدن لاستیک است. مثلاً، زمان ساییده شدن یک لاستیک با کدساییدگی ۴۰۰ دو برابر لاستیکی با کد ساییدگی ۲۰۰ است.
۹- ترکیبات سازنده لاستیک
مواد سازنده لاستیک را بیان میکند. مثلاً، عبارت TREAD PLIES=۱-PLY POLYESTER+۲ STEEL یعنی رویه لاستیک مرکب از یک رویه پلیاستری به همراه دو لایه سیم فولادی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.