مقررات برقراری ارتباط بین اپراتور‌ها تصویب شد

مقررات برقراری ارتباط بین اپراتور‌ها تصویب شد کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر نحوه اتصال متقابل بین شبکه‌های ارتباطی اپراتور‌ها را در راستای حل اختلافات برقراری ارتباط میان این شبکه‌ها، تصویب کرد. به گزارش مهر، اتصال متقابل به اتصال شبکه دو اپراتور برای تبادل ترافیک گفته می‌شود به نحوی که مشترکان این اپراتور‌ها بتوانند […]

مقررات برقراری ارتباط بین اپراتور‌ها تصویب شد

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر نحوه اتصال متقابل بین شبکه‌های ارتباطی اپراتور‌ها را در راستای حل اختلافات برقراری ارتباط میان این شبکه‌ها، تصویب کرد.

به گزارش مهر، اتصال متقابل به اتصال شبکه دو اپراتور برای تبادل ترافیک گفته می‌شود به نحوی که مشترکان این اپراتور‌ها بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند.

تا پیش از این روش محاسبه و تعیین نرخ اتصال متقابل برای هر سرویس، محل اختلاف میان اپراتورهای موبایل و مخابرات بود که در این زمینه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۲۳۴ خود در خصوص مقررات حاکم بر اتصال متقابل بین شبکه‌های اپراتوری تصمیم‌گیری کرد.

هدف از تصویب این مصوبه تدوین روال قانونی، تنظیمات فنی و اجرایی بین اپراتورهای شبکه با هدف توانمندسازی کاربران یک شبکه برای برقراری ارتباط با کاربران شبکه دیگر است. در این راستا ارایه راهکار برای بهبود نحوه برقراری ارتباط بین شبکه‌ها و سرویس‌دهی به مشتریان توسط اپراتور‌ها و افزایش کیفیت سرویس دهی مدنظر قرار گرفته است.

در این مصوبه رگولاتوری شرایط تعیین نرخ اتصال متقابل، تعیین روش‌های صدور صورت‌حساب و پرداخت هزینه اتصال متقابل، پیش‌بینی روش‌های جبران خسارت احتمالی حاصل از قرارداد و استانداردهای قابل اجرا در اتصال متقابل را مدنظر قرارداده است.

طبق این مصوبه تمامی اپراتورهای ارتباطی دارای پروانه فعالیت از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات که دارای خدمات متناظر هستند، موظف به برقراری اتصال متقابل با یکدیگر (اینترکانکشن) به صورت غیرتبعیض‌آمیز خواهند بود.

تمامی اپراتورهای مشمول این مصوبه، موظفند حداکثر ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ ابلاغ این الگوی مقرراتی، نسبت به عقد قرارداد با سایر اپراتور‌ها اقدام کنند.

هزینه اتصال متقابل از قبیل لینکهای ارتباطی اعم از خطوط انتقال و کابل‌های ارتباطی استفاده شده برای برقراری اتصال متقابل، به صورت توافقی بر عهده طرفین است که در صورت عدم توافق، سهم هر کدام از طرفین ۵۰ درصد از هزینه تمام شده به صورت مساوی تعیین می‌شود.

طبق مصوبه اینترکانکشن، برقراری تماس‌های اضطراری بر عهده اپراتور‌ها است و در صورت هدایت و حمل ترافیک مربوط به اینگونه تماس‌ها از شبکه اپراتور دیگر، هزینه‌های مربوط به عهده اپراتور مبدأ خواهد بود.

رگولاتوری تأکید کرده است که در صورت بروز اختلاف در تعیین نرخ اتصال متقابل، براساس نظر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عمل خواهد شد و در صورت تعیین نرخ اتصال متقابل توسط کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، نرخ‌های مصوب این کمیسیون، ملاک خواهد بود.

در همین حال، اپراتور‌ها موظف به ایجاد سیستم دسترسی آنلاین به رگولاتوری جهت نظارت بر کیفیت ارایه خدمات بین اپراتور و همچنین نظارت بر انتقال ترافیک اتصال متقابل براساس قوانین و مقررات مرتبط شدند.

 

این مقررات به عنوان مقررات تکمیلی موافقت‌نامه پروانه‌های صادره در حوزه تلفن ثابت و همراه وضع شده است و رعایت آن برای تمامی اپراتورهای این بخش الزامی است.