شنل نامرییساز «هریپاتر» به واقعیت تبدیل میشود آیا شما نیز آن صحنه از فیلم «هریپاتر و سنگ جادو» را به خاطر دارید که در آن پروفسور «اسنیپ» وقتی احساس کرد کسی در نزدیکی آنها است، دست خود را برای گرفتن وی دراز کرد اما نتوانست هریپاتر را در زیر شنل نامرییکننده خود پیدا کند؟ اکنون […]
شنل نامرییساز «هریپاتر» به واقعیت تبدیل میشود
آیا شما نیز آن صحنه از فیلم «هریپاتر و سنگ جادو» را به خاطر دارید که در آن پروفسور «اسنیپ» وقتی احساس کرد کسی در نزدیکی آنها است، دست خود را برای گرفتن وی دراز کرد اما نتوانست هریپاتر را در زیر شنل نامرییکننده خود پیدا کند؟ اکنون گویا این شنل نامرییساز راه خود را به واقعیت پیدا میکند.
به گزارش «تابناک» نامریی شدن برای مدتها یکی از فانتزیهای بشری و به ویژه دانشمندان بوده است و از مدتها قبل محققان به دنبال آن بودهاند که آیا راهی برای نامریی شدن به شکل واقعی و خارج از دنیای تخیل و فیلم وجود دارد یا نه.
اخیراً اما مقالهای در نشریه علمی Scientific Reports منتشر شده است که بحث آن در مورد چگونگی ناپدید کردن یک شی با آغشته کردن آن به مادهای است که توان تغییر خواص آن شی را داشته باشد. اما آیا این ماده واقعاً منجر به نامریی شدن میشود؟
این پروژه آنگونه که «یانگهائو» از آکادمی مهندسی و علوم رایانه دانشگاه کویین مری لندن تشریح میکند، براساس مسأله تغییر در بینایی است، یعنی مفهومی است که در پشت شنل نامرییسازی هریپاتر وجود دارد. در واقع هدف از این پروژه آن است که اشیای منحنی را با استفاده از امواج الکترومغناطیس مسطح نشان دهد.
محققان از یک واسط نانوکامپوزیت برای پوشش یک منحنی به اندازه توپ تنیس استفاده کردهاند. این واسط نانوکامپوزیت از چندین لایه با خواص الکتریکی متفاوت بهره میبرد که میتوانند در یک فرکانس مشخص سطوح منحنی را به شکل کاملاً صاف به نظر آورند.
وقتی یک موج الکترومغناطیس از یک سطح صاف عبور میکند و با مانعی بر روی آن سطح مواجه میشود، موج شکسته شده و امکان دیدن آن شی یا مانع را فراهم میکند. اکنون دانشمندان با استفاده از این واسط نانوکامپوزیت مانع از شکست موج شده که میتواند دیده شدن آن شی را تا حد زیادی با مشکل مواجه کند.
پیش از این تنها در یک فرکانس مشخص این کار شدنی بود، اما روش جدید بر این اساس میتواند در دامنه وسیعتری از فرکانسهای الکتریکی اشیا را پوشش دهد. این تکنولوژی در صنایع دیگر از جمله هوا و فضا و نانوآنتنها نیز کاربرد وسیع دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.