رشد عرضه پلیمرها در بورس کالا

رشد عرضه پلیمرها در بورس کالا  حجم عرضه مواداولیه پلیمری در بورس کالا با رشد ۵٫۶ درصدی نسبت به هفته ماقبل به میزان ۸۰ هزار و ۱۶۹ تن رسید. به گزارش نیپنا، حجم عرضه مواداولیه پلیمری در بورس کالا با رشد ۵٫۶ درصدی نسبت به هفته ماقبل به میزان ۸۰هزار و ۱۶۹ تن رسید. این […]

رشد عرضه پلیمرها در بورس کالا

 حجم عرضه مواداولیه پلیمری در بورس کالا با رشد ۵٫۶ درصدی نسبت به هفته ماقبل به میزان ۸۰ هزار و ۱۶۹ تن رسید.

به گزارش نیپنا، حجم عرضه مواداولیه پلیمری در بورس کالا با رشد ۵٫۶ درصدی نسبت به هفته ماقبل به میزان ۸۰هزار و ۱۶۹ تن رسید. این میزان از حجم عرضه پلیمرها گرچه نسبت به هفته گذشته بیش از چهارهزار تن افزایش داشت اما نتوانست سیگنال افزایشی را به بازار مخابره کند و محرکی برای رشد سایر داده‌های اثرگذار در روند معاملاتی بورس کالا در این بازار شود. به طوری که افت تقاضا طی هفته گذشته به قدری شدید بود که رقم بی‌سابقه ۵۰ هزار و ۷۳۳ تن را در کارنامه معاملاتی محصولات پلیمری در سال‌جاری برای اولینبار به ثبت رساند.

کاهش نزدیک به ۳۴درصدی تقاضا برای خرید مواداولیه پلیمری نسبت به هفته دوم آبان‌ماه به وضوح نشان‌دهنده نگرانی متقاضیان از روزهای مبهم آینده است و سردرگمی‌آنها در پاسخ به این سؤال که قیمت‌ها در هفته‌های بعدی در چه سطوحی نوسان خواهد کرد را بیش از پیش کرده است. اینکه این روزها تکانه‌های کاهشی و افزایشی بهای ارز چنان غیرقابل ارزیابی شده است، دلیل محکمی ‌برای این تردید است.

زیرا ابتدای هفته گذشته در تداوم روند کاهشی بهای ارز، نرخ دلار صرافی به قیمت‌های نزدیک به ۲۲ هزار تومان رسید، اما چندان دوامی ‌نداشت و در روزهای پایانی هفته کانال ۲۷ هزار تومان را به خود دید. افزون بر این تکانه‌های مداوم بهای ارز، پرواز نرخ‌های نیمایی بالاتر از نرخ‌های ارز آزاد سیگنالی مضاعف برای دامن زدن به سردرگمی ‌متقاضیان و موکول کردن خریدهای آنها به‌شمار می‌رود. برآیند همه این عوامل سبب شد که به میزان تنها ۳۵ هزار و ۸۵۹ تن از انواع محصولات پلیمری طی هفته گذشته به معامله ختم شود و رکورد کمترین درصد معامله میزان عرضه‌ها در کارنامه معاملاتی هفته سوم آبان‌ماه به ثبت برسد. چرا که تنها ۴۴٫۷۲ درصد از میزان عرضه‌ها مورد دادوستد متقاضیان قرار گرفت.

معاملات انواع مواداولیه شیمیایی در بورس کالا داده‌های بهتری را نسبت به پلیمرها به‌ثبت رساند. به طوری که حجم معاملات با افت ناچیز ۱٫۸ درصدی نسبت به هفته ماقبل همچنان در کانال ۳۱هزار تنی باقی ماند. میزان عرضه محصولات شیمیایی نیز با تجربه رشد ۱۸٫۸۴ درصدی به ۴۸ هزار و ۵۱۸ تن رسید که بیشترین میزان طی سه هفته گذشته به‌شمار می‌رود. همچنین در برابر این میزان از عرضه تقاضایی به‌اندازه ۴۱ هزار و ۵۵۸ تن شکل گرفت که از رشد ۴٫۱۷درصدی حکایت دارد.