توافق با FATF در صلاحیت بانک مرکزی نیست

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد توافق با FATF در صلاحیت بانک مرکزی نیست سرپرست اسبق وزارت اقتصاد گفت: باعث تعجب است بحث شفاف‌سازی داخلی اطلاعات در اقتصاد را که در سال ۸۷ با ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی استارت زدیم به دلیل مبهمی متوقف کردند و الان بانک مرکزی چنین توافقی را با FATF انجام می‌دهد. حسین‌صمصامی در […]

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد

توافق با FATF در صلاحیت بانک مرکزی نیست

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد گفت: باعث تعجب است بحث شفاف‌سازی داخلی اطلاعات در اقتصاد را که در سال ۸۷ با ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی استارت زدیم به دلیل مبهمی متوقف کردند و الان بانک مرکزی چنین توافقی را با FATF انجام می‌دهد.

حسین‌صمصامی در گفت‌و‌گو با فارس درمورد توافق انجام شده بانک مرکزی با کارگروه اقدام مالی مشترک(FATF) با بیان این‌که این کارگروه ۴۰+۹ توصیه برای مقابله با پولشویی و حمایت مالی از تروریسم دارد، گفت: اگر این توافق شامل رعایت بعضی استاندارد‌ها جهت شفاف‌سازی اطلاعات در اقتصاد ما و ارایه این اطلاعات مالی و بانکی به‌کارگروه باشد، قطعاً توافق انجام شده در صلاحیت بانک مرکزی نیست.

وی اضافه کرد: چون این اطلاعات با امنیت کشور گره خورده، لازم است در شورای عالی امنیت ملی، مجلس و یا سایر نهادهای ذی‌ربط مورد بررسی قرار گیرد.

عضو هیأت علمی داشگاه شهیدبهشتی با بیان این‌که یکی از مسایلی که گریبان‌گیر کشور است و باعث فساد و رانت شده و همینطور باعث شده که سیاست‌های اقتصادی دولت اجرا نشود و یا هدفمند نباشد، عدم شفافیت‌های مالی و عدم اطلاع دقیق از اوضاع کشور است، افزود: ایجاد شفافیت جهت اداره امور داخلی کشور در صلاحیت بانک مرکزی است، اما اگر این اطلاعات در اختیار کارگروه FATF قرار بگیرد و یا به خارج درز پیدا کند، این مسأله به امنیت کشور باز می‌گردد و در صلاحیت بانک مرکزی نیست.

وی در ادامه گفت: همان‌طور که برجام اجرا و باعث شد فعالیت‌های هسته‌ای ایران متوقف شود، این اقدامات علیه ایران نیز با اغراض خاص سیاسی همراه هستند و یکی از اهداف آن‌ها تحت تأثیر قراردادن سیاست‌های استراتژیک ایران در منطقه است.

صمصامی اضافه کرد: اگر زمانی اطلاعات دانشمندان هسته‌ای را در اختیارشان قرار دادیم و آن‌ها از طریق همین اطلاعات دانشمندان هسته‌ای را شهید کردند، قطعاً الان با این اطلاعاتی که در اختیارشان قرار خواهیم داد، منافذ دقیقی در ایران را شناسایی می‌کنند و ضربات شدیدتری به کشور خواهند زد.

 

صمصامی با تأکید بر این‌که بحث شفاف‌سازی در اقتصاد ایران یکی از ضروریات است و باید این شفاف‌سازی در جهت اداره امور اقتصادی اتفاق بیفتد، گفت: باعث تعجب است که ما بحث شفاف‌سازی اطلاعات در اقتصاد را در سال ۸۷ استارت زدیم و پایگاه‌های اطلاعاتی درست کردیم و کار این پایگاه‌ها تا ۹۰ درصد پیش رفت اما آن را به دلیل مبهمی متوقف کردند، حالا چطور است که بانک مرکزی چنین توافقی را با کارگروه اقدام مالی مشترک انجام می‌دهد؟