عضو اتاق بازرگانی تهران؛ ۷۰ درصد از معادن کشور در اختیار منابع طبیعی است عضو اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: طبق آمار ۷۰ درصد از معادن کشور در اختیار منابع طبیعی و بخشی هم در اختیار سازمان انرژی اتمیهستند که کمتر از پنج درصد آنها تحت پروانههای بهرهبرداری معدنی بوده و نیمیاز آنها نیز تعطیل […]
عضو اتاق بازرگانی تهران؛
۷۰ درصد از معادن کشور در اختیار منابع طبیعی است
عضو اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: طبق آمار ۷۰ درصد از معادن کشور در اختیار منابع طبیعی و بخشی هم در اختیار سازمان انرژی اتمیهستند که کمتر از پنج درصد آنها تحت پروانههای بهرهبرداری معدنی بوده و نیمیاز آنها نیز تعطیل هستند. به گزارش مناقصهمزایده، سجاد غرقی اظهارکرد: در هفدهم نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: طبق آمار ۷۰درصد از معادن کشور در اختیار منابع طبیعی و بخشی هم در اختیار سازمان انرژی اتمیهستند که کمتر از پنجدرصد آنها تحت پروانههای بهرهبرداری معدنی و نیمیاز آنها نیز تعطیل هستند. تفاهمنامههایی که با منابع طبیعی و انرژی اتمی بسته شده این محدودیتها را بیشتر کرده است در این مورد تشکلها معدنی پیشنهاداتی را ارائه کردهاند. وی با اشاره اینکه «صادرات با ارزشافزوده بالا» به وجه رویکردی صادرات در بخش معدن تبدیل شده است که این رویکرد امکان کمیسازی ندارد، ادامه داد: گران بودن محصولات صادراتی به معنای ارزش افزوده بالاتر نیست. در برخی حلقههای زنجیره صنایعمعدنی مشاهده میشود که نهادهها ۵۰ درصد ارزانتر فروخته شده و کالایی تولید میشود که در صنایع ساختمحور گرانتر از محصولات خارجی عرضه میشود که این به معنای ارزشافزوده بالاتر نیست. بر این اساس شاید اگر محصولات صنایع بالادستی را صادر کنیم، بهتر باشد؛ چه آنکه کشوری نظیر استرالیا ۱۲۷ میلیون سنگآهن صادر میکند و صادرات سنگآهن از ایران کمتر از هفتمیلیون تن است. این عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ابراز امیدواری کرد که با تغییر رویکردها از تبلیغاتی به رویکردهای کمّی، توسعه متوازن در کشور رقم بخورد.
توقف در صادرات زنجیره فولاد جفا به کشور است
در ادامه این نشست، محمد اتابک؛ نائبرئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه صنعت فولاد ایران به بلوغ کافی و حضور در سطح برتر جهانی دست یافته است، تصریح کرد: این مهم در نتیجه توازن ایجاد شده ناشی از همکاری اهالی صنعت و دولت به وقوع پیوسته و باید آن را حفظ کرد. وی سپس با انتقاد از اینکه بخشی از صنعت فولاد در حال برهم زدن این توازن ایجاد شده است که تبعات منفی آن دامن این صنعت را خواهد گرفت، افزود: امروز حاشیه سود در بخش معدنی، بالای ۵۰درصد و در بخش فولادی کمتر از ۳۰ درصد است. اتابک با تأکید بر اینکه خامفروشی واقعیتی است که امروز در اقتصاد و صادرات غیرنفتی ایران وجود دارد، افزود: اما اینکه در زنجیره بخشی از صنعت فولاد که بیشترین ارزآوری را نیز برای کشور به همراه داشته و میزان آن طی سال گذشته به بیش از شش میلیارد دلار رسید، به بهانههای مختلف توقف ایجاد شود، جفا به کشور است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.