صادرات صنایع معدنی کشور ۴۸ درصد افزایش یافت

صادرات صنایع معدنی کشور ۴۸ درصد افزایش یافت معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۳ ماهه نخست امسال دو میلیارد دلار صنایع معدنی به خارج کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۴۸ درصد افزایش یافته است. به گزارش ایرنا، جعفرسرقینی گفت: بسیاری از اقدام‌های […]

صادرات صنایع معدنی کشور ۴۸ درصد افزایش یافت

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۳ ماهه نخست امسال دو میلیارد دلار صنایع معدنی به خارج کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۴۸ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، جعفرسرقینی گفت: بسیاری از اقدام‌های دولت یازدهم در حوزه صنعت تا کنون بیان نشده که افزایش صادرات صنایع معدنی از جمله آن‌هاست.

وی با بیان این‌که این آمار گویای رونق بخش تولید کشور است، اظهار کرد: به اندازه ۴ برابر فعالیت‌های صنعتی در سال ۹۲، در ۳ ماه اخیر کار صنعتی در کشور انجام شده است.

معاون وزیر صنعت با اشاره به این‌که در این ۳ ماه تمرکز صنعتگران روی صنعت مس و فولاد بوده است، تصریح کرد: به اندازه کل فعالیت‌های اکتشافی معدنی تا قبل از سال ۹۲، در دو سال اخیر در دولت یازدهم فعالیت انجام شده است.

سرقینی افزود: در دو سال و نیم گذشته در دولت یازدهم ۲۴۰ میلیون تن زنجیره فولاد راه‌اندازی شد که در بسیاری موارد نسبت به وضعیت صنعت در دولت قبل اصلاحاتی در آن صورت گرفت که از جمله آن اصلاح عوارض واردات بود که این کار به‌رغم مشکلاتش برای  دولت یازدهم انجام شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که اصفهان اکنون شاخص‌‌‌ترین استان از نظر صنعت است و ۷۰ درصد فولاد کشور از صنایع این استان تولید می‌شود، افزود: زمانی که صنعت خودرو رونق می‌گیرد بقیه صنایع نیز به‌دنبال آن رونق می‌گیرند که مصداق این امر، صنعت استان اصفهان است.

وی ادامه داد: در اصفهان اول صنعت فولاد رونق گرفت و پس از آن کم‌کم تمام صنایع در این استان رونق گرفتند.

برجام، غل‌و‌زنجیر را از اقتصاد کشور برداشت

استاندار اصفهان نیز در این نشست با بیان این‌که امسال تصویری شفاف‌تر، امیدوارکننده‌تر و دلگرم‌کننده‌تر برای  صنعت، معدن و کارآفرینان پیش‌بینی می‌شود، گفت: با اجرای  برجام غُل‌و‌زنجیر از اقتصاد کشور برداشته شد.

رسول‌زرگرپور به برنامه‌های دولت برای  رفع مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی اشاره کرد و افزود: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با برگزاری صد‌‌ها جلسه ۲۶ هزار شغل را در استان اصفهان تثبیت کرد.

وی ادامه داد: بسته حمایتی دولت از صنایع کوچک نیز از برنامه‌هایی است که به‌خوبی در حال اجرا و پیگیری است و تاکنون بیش از ۳ هزار و۳۰۰ واحد در سامانه «بهین‌یاب» ثبت نام کرده‌اند.

سامانه اینترنتی «بهین‌یاب» برای  حمایت قانونی و ضوابطی و ثبت نام واحدهای تولیدی که خود را مستحق اخذ تسهیلات می‌دانند، راه‌اندازی شده است.

استاندار اصفهان با بیان این‌که در دو ماه گذشته چند واحد بزرگ صنعتی، واحد‌‌ها و اشتغال‌های جدید ایجاد کرده‌اند، گفت: رفع مشکل‌های مالیاتی، بیمه و صادرات نیز بیش‌تر در شورای  گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی بررسی شده و نتایج خوبی به همراه داشته است.

وی اضافه کرد: با تغییر مثبت روند رشد اقتصادی، تثبیت قیمت‌ها و مهار تورم، زمینه لازم برای  شکوفایی تولید، ارایه خدمات موردنیاز جامعه و تولیدات صادرات محور فراهم شده است.

وی گفت: امسال که توسط رهبر انقلاب به نام سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام‌گذاری شده است، نقش صنعتگران دوچندان بوده و با ترویج فرهنگ عمومی باید به سمت مصرف کالای داخلی حرکت کنیم و در این مسیر تولیدکنندگان نیز وظیفه سنگینی در تأمین و ارتقای کیفیت محصولات، افزایش بهره‌وری و کاهش قیمت تمام شده بر عهده دارند.

استاندار اصفهان، چالش‌های مبتلا به این استان را محدودیت منابع آب و وجود منابع آلوده کننده آب، خاک و هوا عنوان و تأکید کرد: لازم است همه دست اندرکاران دولتی، بخش خصوصی و فعالان عرصه‌های اقتصادی برای  صرفه‌جویی در منابع محدود آب و فراهم کردن محیطی پاک و پرنشاط برای  مردم تلاش کنند.

وی یادآور شد: سمت و سوی توسعه صنعتی استان دانش محور، پاک، صادرات‌گرا و متناسب با نیازهای بازار داخل و مشتریان بازارهای هدف خارجی است.

زرگرپور تأکید کرد: مدیریت استان آماده هرگونه همکاری و همراهی برای  جذب سرمایه و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان سازگار با محیط‌زیست و همراه با نوآوری است.

استاندار اصفهان اظهار امیدواری کرد که نخبگان و دانشگاهیان دست در دست کارآفرینان و سرمایه‌گذاران از فرصت‌های مهیا شده کنونی بیش‌ترین بهره‌برداری را در جهت رشد و شکوفایی استان و کشور داشته باشند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: برای  این استان تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای  رونق واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است.

اسرافیل‌احمدیه با بیان این‌که تاکنون ۴۷۰ طرح صنعتی و کشاورزی برای  بهره‌مندی از این اعتبار تصویب شده است، افزود: بدین ترتیب ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال طرح‌های بالای ۶۰ درصد پیشرفت کاری در استان اصفهان به بانک‌ها معرفی شده است.

وی با بیان این‌که قرار است طرح تولید ریل راه‌آهن به‌عنوان یکی از طرح‌های ذوب‌آهن در استان امسال اجرایی شود، اظهار کرد: ۷ طرح نیز از این استان برای  قرارگاه اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت تعریف شد که مهم‌ترین بحث آن رونق صادرات و راه‌اندازی طرح‌هایی در حد ملی است.

 

دهم تیر براساس مصوبه شورای  عالی انقلاب فرهنگی «روز صنعت و معدن» نامیده شده است.