گنبدهای نمکی و نمک آبی میراث زمین‌شناختی کشور

مشاور عالی معاون علمی‌ و فناوری رئیس‌جمهور مطرح کرد گنبدهای نمکی و نمک آبی میراث زمین‌شناختی کشور مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع‌معدنی معاونت علمی‌ و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه نمک آبی نوعی نمک خوراکی است که از کوه‌های سمنان و گرمسار استخراج می‌شود، گفت: این نوع نمک […]

مشاور عالی معاون علمی‌ و فناوری رئیس‌جمهور مطرح کرد

گنبدهای نمکی و نمک آبی میراث زمینشناختی کشور

مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع‌معدنی معاونت علمی‌ و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه نمک آبی نوعی نمک خوراکی است که از کوه‌های سمنان و گرمسار استخراج می‌شود، گفت: این نوع نمک ترکیبات مختلفی از جمله آهن، سولفید، پتاسیم و کلسیم داشته و خواص درمانی و دارویی دارد. به گزارش مناقصه‌مزایده، کامبیز مهدی‌زاده، افزود: در دنیا بحث‌های مختلفی روی این نمک است و به عنوان یک کالای لوکس شناخته می‌شود. بسیاری از معدن‌داران نمک سعی می‌کنند این نوع نمک را هم در کلکسیون خود نگهداری کنند. مشاورعالی معاون علمی ‌و فناوری رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه باید به میراث زمین شناختی ایران توجه کرد، خاطرنشان کرد: یکی از میراث‌ زمینشناختی کشور گنبدهای نمکی و نمک آبی هستند که کمتر به آنها توجه شده است. مهدی‌زاده، در پاسخ به این سؤال که چقدر دولت در معرفی جاذبه‌های زمینشناختی و ژئوتوریسم مقصر است، گفت: همه چیز را دولتی نکنیم، دولت بخشی از این قضیه است. درواقع باید گفت که همه بخش‌ها شامل دولتی و خصوصی کم‌کاری کرده‌اند. به طور مثال سازمان‌های مردم نهاد زیادی وجود دارند که در زمینه گردشگری فعالیت می‌کنند اما اقدام چندانی برای معرفی ایران به دنیا انجام نداده‌اند. چقدر مستند علمی‌درباره توانمندی‌های کشور ساخته شده است. به طور مثال منطقه‌ای در کشور وجود دارد که کویر به دریا وصل می‌شود اما چقدر توانسته‌ایم آن را به دنیا معرفی کنیم؟! مشاورعالی معاون علمی‌و فناوری رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که فعالان محیطزیست و مستندساز گاهی با موانعی در کشور روبه‌رو شده‌اند که از ادامه کار بازمانده‌اند، گفت: کاری برجسته می‌شود که با سختی انجام شود. به هر حال هر کاری دشواری‌های خاص خود را دارد که باید با آن رو‌به‌رو شد. وی با اشاره به اینکه باید از مباحث سیاسی دور شویم، ادامه داد: از نظر علمی ‌باید پرسید که سازمان زمین‌شناسی و وزارت صنعت،‌معدن‌وتجارت چقدر در این حوزه فعالیت کرده‌اند. سازمان محیطزیست و زمین‌شناسی چقدر در معرفی پدیده‌های ژئوتوریسمی، میراث زمین شناختی، ‌تنوع گونه‌های گیاهی و حیوانی و همین موضوع نمک آبی تلاش کرده‌اند. میراث زمین‌شناختی ما بهتر از اینها می‌توانست به دنیا معرفی شود.  مهدی‌زاده، با اشاره به طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع‌معدنی در معاونت علمی ‌و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: طرح ما در معاونت علمی ‌توسعه معدن و صنایع‌معدنی با استفاده از علم و فناوری و نگاه روبه جلو و پایان اقتصاد نفتی است. چندین سال است که رهبرمعظم‌انقلاب تأکید دارند که کمتر به نفت توجه شود و وابستگی بودجه به این ماده معدنی را کاهش دهیم. با توجه به کاهش قیمت نفت چاره‌ای نداشته و باید از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم.

مشاورعالی معاون علمی‌ و فناوری رئیس‌جمهور درباره اینکه نمک آبی از جمله مواردی است که می‌توان در آن زمینه دست به صادرات و برندسازی زد، تصریح کرد: متأسفانه نه تنها در بحث برندینگ نمک آبی کاری انجام نشده بلکه برندهایی هم که داشته‌ایم را از بین برده ‌و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های داخلی صیانت کرده و موضوع را دستخوش بازی‌های سیاسی قرار داده‌ایم. مهدی‌زاده، با تأکید بر اینکه علم را سیاسی نکنیم، گفت: باید از کسانی که قابلیت و دانش خوبی دارند حمایت کرد. از آنجا که علم، اصلاح‌طلب و اصول‌گرا ندارد، باید شرایط را طوری فراهم کنیم که کسانی که فکری نو دارند بتوانند برای کشور کاری انجام دهند. او در پایان گفت: نخستین قدم برای توسعه کشور شناسایی ظرفیت‌ها و معرفی آن به دیگران است.