دبیرکل اوپک آینده صنعت انرژی در پساکرونا روشن است دبیرکل اوپک در پایان هفته شلوغی که پشت سر گذاشت با تأکید بر نیاز صنعت نفت به ۱۲تریلیون و ۶۰۰ میلیارددلار سرمایهگذاری گفت: با وجود همه چالشها، آینده روشنی برای صنعت انرژی پس از همهگیری کرونا وجود دارد. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، […]
دبیرکل اوپک
آینده صنعت انرژی در پساکرونا روشن است
دبیرکل اوپک در پایان هفته شلوغی که پشت سر گذاشت با تأکید بر نیاز صنعت نفت به ۱۲تریلیون و ۶۰۰ میلیارددلار سرمایهگذاری گفت: با وجود همه چالشها، آینده روشنی برای صنعت انرژی پس از همهگیری کرونا وجود دارد. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، محمد سانوسیبارکیندو، در یکصدوسیوچهارمین نشست کمیسیون اقتصادی اوپک (ECB) اظهار کرد: شاهد بازگشت تدریجی به سطح تقاضای نفت پیش از همهگیری کرونا و پس از آن شاهد رشد قابلتوجه تقاضا در اواسط این دهه خواهیم بود. وی با اشاره به دستاوردهای توافقنامه همکاری در برقراری توازن بازار و عملکرد صحیح صنعت نفت و چشمانداز اقتصاد جهانی، افزود: همه تلاشهای ما از جمله کاهش عرضه بیسابقه نفت منجر به شکلگیری بزرگترین تعهد برای ثبات در تاریخ بازار نفت (مقدار و مدتزمان) شد. دبیرکل اوپک، درباره اقتصاد جهان گفت: اوپک پیشبینی میکند رشد اقتصاد جهانی در سال۲۰۲۰، ۴٫۳درصد کاهش و در سال ۲۰۲۱، ۴٫۴درصد افزایش یابد. بارکیندو، تأکید کرد: برای حمایت از روند بازیابی بازار نفت از همهگیری کرونا و تأمین انرژی مورد نیاز آینده جهان، همه انواع انرژی، از جمله نفتوگاز، نیاز خواهد بود.
کاهش ۳۰درصدی سرمایهگذاری در نفت
دبیرکل اوپک همچنین در هشتمین کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک که روز جمعه (هفتمآذرماه) و از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شد، گفت: انتظار عرضه واکسن کرونا سبب بهبود شرایط روانی بازار شده است. با این حال، باید همچنان موضع خود را تا زمان کاهش موارد ابتلا به ویروس کووید۱۹ حفظ کنی، زیرا هنوز در اوج این فاجعه هستیم. بارکیندو، همچنین به تأثیر مخرب همهگیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهان و بازار جهانی نفت اشاره و اظهار کرد: سرمایهگذاری در صنعت نفت بسیار کاهش یافته است. دبیرکل اوپک، گفت: سرمایهگذاری در سالجاری تا ۳۰درصد کاهش یافت، این رقم بیشتر از زمان رکود اقتصادی در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ است. صنعت نفت حتی پیش از همهگیری کرونا همچنان درگیر آن بود. بارکیندو، افزود: صنعت نفت به ۱۲تریلیون و ۶۰۰ میلیارددلار سرمایهگذاری نیاز دارد تا بتواند نوسانها را کاهش دهد و از بحران احتمالی انرژی در آینده جلوگیری کند.
به تعویق افتادن نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپکپلاس
به گزارش رویترز به نقل از یک منبع آگاه، برگزاری نشست غیررسمی یکی از نشستهای اوپکپلاس که قرار بود (شنبه،هشتمآذرماه) برگزار شود به تعویق افتاد و قرار است (یکشنبه، نهمآذرماه) برگزار شود و اشاره به دلیل به تعویق افتادن این نشست ذکر نشده است. اوپکپلاس در حال گفتوگو برای بهتعویق انداختن تسهیل کاهش تولید این ائتلاف است، زیرا تقاضای نفت همچنان در پی افزایش ابتلا به ویروس کرونا ضعیف است. قرار است براساس برنامهریزی مشخصشده در توافق کاهش عرضه نفت اوپکپلاس، کاهش تولید کنونی این ائتلاف حدود دومیلیون بشکه در روز تسهیل شود.
نیجریه خواستار افزایش سهمیه
محمدو بوهاری؛ رئیسجمهوری نیجریه پنجشنبه (ششمآذرماه) اعلام کرد که کشورش برای حمایت از اقتصاد و ایجاد زیرساخت برای جمعیت قابل توجه خود که بسیاری از آنها فقیر هستند به تولید نفت بیشتری نیاز دارد. براساس بیانیه دفتر بوهاری، وی از اوپک خواسته است هنگام تقسیمبندی سهمیه کاهش تولید نفت اعضاء، این مسأله را در نظر گیرد. نیجریه اوایل ماه جاری میلادی، از اوپک خواسته بود که با قرار دادن میدان اگبامی این کشور در طبقهبندی میعانات نفتی، سهمیه تولید نفت نیجریه را ارزیابی کند. این درخواست به معنای افزایش سهمیه تولید نفت این کشور است، زیرا میعانات در سهمیهبندی اوپک قرار نمیگیرند. این اقدام سبب افزایش پایبندی نیجریه میشود، سه منبع از شش منبع ثانویه اوپک این میدان را در حوزه نفتخام و بقیه آن را میعانات در نظر گرفتهاند. الجزایر که اکنون ریاست دورهای اوپک را بهعهده دارد در این باره اظهار کرده بود که هر تلاشی برای تغییر سهمیههای تولید نفت اوپک میتواند سبب فروپاشی بازار نفت شود. یکصدوهشتادمین نشست وزیران اوپک و دوازدهمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک ۳۰ نوامبر و یکمدسامبر (دهم و یازدهم آذرماه) برگزار میشود. این کمیته با توجه به شیوع دوباره ویروس کرونا در سراسر جهان و تأثیر مداوم آن بر ثبات و بهبود بازار، به بررسی بازار نفت و اقتصاد جهانی پرداخت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.